Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ένας από τους πιο δραστήριους Έλληνες εφοπλιστές, συνεχίζει να απασχολεί τα ναυλομεσιτικά γραφεία με τις αλλεπάλληλες επενδύσεις του.

Μέσα από την Capital Maritime, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Capital Product Partners (CPLP) και τις ιδιωτικές του εταιρείες, ο κ. Μαρινάκης υλοποιεί ένα εντυπωσιακό επενδυτικό πρόγραμμα, αγγίζοντας συνολικά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νέα Πλοία Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων:

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη παραγγελία ναυπήγησης 10 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικού ύψους 1,25 δισ. δολαρίων. Τα πλοία, δυναμικότητας 8.400 TEU έκαστο, θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου και η παράδοσή τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2027.

Επέκταση στον Κλάδο Υπεράκτιων Δραστηριοτήτων:

Πρόσφατα, η Capital Maritime εισήλθε στον κλάδο των πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων (Offshore Support Vessels), με την αγορά πλοίων που αξιοποιούνται για την κατασκευή και υποστήριξη υπεράκτιων εγκαταστάσεων.

Capital Product Partners: Εστίαση στα Ενεργειακά Προϊόντα:

Η εισηγμένη CPLP μετασχηματίζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία με αποκλειστική εστίαση στα ενεργειακά προϊόντα.

Πρόσφατα, η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική επένδυση 756 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση 10 πλοίων μεταφοράς αερίου. Συνολικά, το επενδυτικό πρόγραμμα της CPLP αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παραλαβή Νεότευκτου LNG και Νέες Συμφωνίες:

Τον Μάιο του 2024, η Capital Product παρέλαβε το νεότευκτο LNG Assos, πλοίο τελευταίας τεχνολογίας που ναυπηγήθηκε από την Hyundai Heavy Industries.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά στην απόκτηση 11 πλοίων μεταφοράς LNG/C, με το πρώτο να αναμένεται να παραδοθεί το 2025.

Συνολικός Στόλος:

Με τις νέες επενδύσεις, ο στόλος της Capital Product θα φτάσει τα 36 ποντοπόρα πλοία, εκ των οποίων 10 LNG, 8 Neo-Panamax containerships και 18 υπό ναυπήγηση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τις συνεχείς επενδύσεις και την επιχειρηματική του οξυδέρκεια, εδραιώνει τη θέση του ως ένας από τους πρωταγωνιστές στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη