«Δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε». Στις πέντε αυτές λέξεις που λέει πάντα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κρύβεται το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης του Θρύλου πίστεψε όταν πολλοί είχαν απογοητευτεί. Τότε που η ομάδα δεν μπορούσε να σηκώσει αγωνιστικό ανάστημα και κινδύνευε να χάσει όλη τη χρονιά.

Τότε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, μπροστά στο φάσμα της καταστροφής, αποφάσισε να βάλει (για πολλοστή φορά) το χέρι στην τσέπη και να κάνει μεταγραφές. Έφερε στο Λιμάνι τρεις παίκτες που έμελλε να αποβούν καθοριστικοί: Κάρμο, Τσικίνιο, Όρτα «έδεσαν» την ομάδα και έκλεισαν όλες τις αγωνιστικές «τρύπες». Έφερε όμως και έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε με την ομάδα, που της έδωσε την αυτοποπεποίθηση που έλειπε, που έκανε πάλι τους παίκτες «νικητές», που την καθοδηγεί με μοναδική μαεστρία στον δρόμο της δόξας, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος που λατρεύεται ήδη σαν θεός στον Πειραιά. Αυτός ανέδειξε το πόσο πολύτιμος ποδοσφαιριστής είναι ο Ιμπόρα, αυτόν που τον έλεγαν «καμμένο». Έκανε τον Ποντένσε να νιώσει πάλι πολύτιμο στέλεχος της ομάδας, «ανέστησε» τον… τελειωμένο Κίνι, έδωσε αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Ο σεβασμός που εμπνέει στους ποδοσφαιριστές, οι γνώσεις του, το σωστό «διάβασμα» της αντίπαλης ομάδας.

Οι δύο εμφαντικές νίκες επί της Άστον Βίλα, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Premier League, και η πρόκριση τον τελικό του Κόφερενς Λιγκ ήρθαν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους ότι στον Ρέντη έχει γίνει τρομερή δουλειά το τελευταίο τρίμηνο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πλέον ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πίστα, έχει ανέβει επίπεδο…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικαιούται λοιπόν ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία, γιατί ο ηγέτης είναι αυτός που με τις αποφάσεις και τις κινήσεις του καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις τύχες της ομάδας.

Τώρα για να γίνει το όνειρό πραγματικότητα απομένουν 90 ή και λίγο περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου με τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η επόμενη πρόκληση πλησιάζει, την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ…

Διαβάστε ακόμη: