Στην “παρθενική” της παρουσία στο κυρίως ταμπλό του US Open η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε το… θαύμα της και προκρίθηκε στον 2ο γύρο!

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο234 της παγκόσμιας κατάταξης απέκλεισε με 6-3, 6-2 το Νο84 την Ρωσίδα Άνα Μπλίνκοβα και έγραψε ιστορία!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία στο US Open. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε και της Άννα Μπλίνκοβα (Νο84) με 6-3, 6-2 σε μόλις 72 λεπτά και θα βρεθεί στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό για πρώτη φορά στην καριέρα της! Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Ελίζ Μέρτενς.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία μετράει και 3 από τα προκριματικά!

Η Γραμματικοπούλου τελείωσε το παιχνίδι με 15 winners και 16 αβίαστα λάθη, είχε 71% κερδισμένους πόντους στο 1ο service, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 9 ευκαιρίες που είχε για break.

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου  εκπληκτική στον αγώνα 

Η Γραμματικοπούλου ήταν εξαιρετική από το ξεκίνημα του αγώνα, καθάρισε με άνεση το πρώτο σετ, ενώ δεν τα έχασε όταν η Ρωσίδα αντίπαλός της επέστρεψε μετά το 3-0 του δεύτερου (3-2). Πέτυχε άμεσα νέο μπρέικ (4-2) και δεν χρειάστηκε καν να πάρει τις μπάλες για να σφραγίσει την πρόκριση, αφού «έσπασε» το σερβίς της Μπλίνκοβα στο 5-2, εκμεταλλευόμενη το τέταρτο ματς πόιντ.

Η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (1/9) την Ελίζ Μέρτενς στον δεύτερο γύρο του US Open. H 25χρονη Βελγίδα, νο.16 στον κόσμο, λύγισε με 3-6, 7-6(5), 7-6(5) τη Σουηδή Ρεμπέκα Πέτερσον. Χρειάστηκε, μάλιστα, να σβήσει και έξι ματς πόιντ της αντιπάλου της στο δεύτερο και το τρίτο σετ

Μια 25χρονη αγωνίστρια 

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι Ελληνίδα αθλήτρια αντισφαίρισης, γεννημένη το 1997 στο Κιλκίς. Έχει κατακτήσει 11 τίτλους σε διοργανώσεις ITF μονής αντισφαίρισης (singles) και 15 τίτλους σε διοργανώσεις ITF διπλού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Στις 12 Ιουνίου 2017, έφτασε στη θέση 159 της παγκόσμιας κατάταξης αθλητριών αντισφαίρισης της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών.

Η Βαλεντίνη παίζοντας στο Φεντ Καπ και εκπροσωπώντας την Ελλάδα έχει ρεκόρ νικών προς ήττες 8-1.

Καριέρα στην αντισφαίριση

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία προτιμά το χόρτο, άρχισε να παίζει τένις σε ηλικία επτά ετών.

Συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά WTA Tour τον Ιούλιο του 2011 στο Citi Open στο College Park σε ηλικία 14 ετών. Εκεί έχασε στον πρώτο προκριματικό γύρο από την Αμερικανίδα Whitney Jones με 2-6 και 2-6. Τον Μάιο του 2013 αποκλείστηκε επίσης από τον προκριματικό για το Open Brussels στον πρώτο γύρο με 4-6 και 1-6 εναντίον της Jennifer Elie. Μετά από αυτό παίζει και πάλι τα πρωταθλήματα ITF χωρίς εξαίρεση.

Το 2014 έκανε το ντεμπούτο της για την ελληνική ομάδα του Φεντ Καπ.

Για 1η φορά στην ιστορία η Ελλάδα θα έχει 3 εκπροσώπους σε Grand Slam

To ελληνικό τένις ζει τις καλύτερες εποχές του και τα ξημερώματα του Σαββάτου γράφτηκε ακόμα μια “χρυσή” σελίδα της ιστορίας του, αφού για πρώτη φορά θα υπάρξουν τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στα μονά.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σημείωσε μια μεγάλη προσωπική επιτυχία, με την πρώτη πρόκριση της καριέρας της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ταυτόχρονα όμως έγραψε ιστορία και για το ελληνικό τένις, που αναμφίβολα ζει τις καλύτερες εποχές του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της open era, δηλαδή από το 1968, θα βρεθούν τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στα βασικά ταμπλό ανδρών και γυναικών. Εκτός από τη Βαλεντίνη, στο κυρίως ταμπλό των γυναικών θα είναι φυσικά η Μαρία Σάκκαρη, ενώ στο ανδρικό ταμπλό θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

H πρώτη φορά που είχαμε δυο εκπροσώπους, από έναν σε άνδρες και γυναίκες, ήταν στο Wimbledon το 2002, όταν εκτός από τη Λένα Δανιηλίδου, μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Αυτό το επανέλαβε το δίδυμο του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη το 2017 στο Roland Garros, ενώ το 2018 στο Australian Open ήταν πρώτη φορά που είχαμε δυο εκπροσώπους που αγωνίστηκαν απευθείας στα κύρια ταμπλό, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να παίξουν προκριματικά.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε τρια δύσκολα παιχνίδια στα τρια σετ αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Νέας Υόρκης, έγινε μόλις η 6η Ελληνίδα που μπαίνει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era.