Η Φιόνα Κρόλεϊ είναι μια νεαρή Αμερικανίδα που λατρεύει το τένις και φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο US Open αλλά δεν περίμενε ότι θα κάνει την υπέρβαση.

Η 21χρονη Αμερικανίδα κέρδισε 3 αγώνες στα προκριματικά και για τη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό (128 τενίστριες) θα έπρεπε σύμφωνα με το prize money να εισπράξει 81.000 δολάρια.

Η Κρόλεϊ αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την σπουδαία Αναστασία Παβλιουτσένκοβα αλλά δεν πέρασε από το ταμείο να εισπράξει! Τα αρνήθηκε τα χρήματα διότι είναι φοιτήτρια και το NCAΑ δεν επιτρέπει στους φοιτητές-αθλητές να είναι επαγγελματίες και να αμοίβονται για αγώνες!

Η Φιόνα που είναι στο Νο729 της παγκόσμιας κατάταξης σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και θέλει ένα χρόνο για να πάρει το πτυχίο της.

Ήξερε για τον κανονισμό αλλά δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά και δήλωσε αφού δεν δέχτηκε το έπαθλο: «Ποτέ δεν θα έπαιρνα τα χρήματα και δεν θα ρίσκαρα το δικαίωμα συμμετοχής μου στο πανεπιστήμιο, όμως δούλεψα πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα και δείχνει εξωπραγματικό πως υπάρχουν αθλητές του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ που παίρνουν εκατομμύρια σε χορηγίες, αλλά εγώ δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα για τα οποία δούλεψα τόσο σκληρά».

Μετά την σπουδαία της πρόκριση είπε: «Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή για τόσο καιρό… από τότε που ήμουν 5 ετών και αρκετά μεγάλη για να ξέρω τι ήταν το US Open. Μετά τον αγώνα, όταν τελείωσα, σίγουρα έπαθα σοκ. Είχα μια μέρα και νύχτα να το επεξεργαστώ και είμαι σίγουρα σε σοκ».

Σύμφωνα με τον ερασιτεχνικό κανονισμό του NCAA, οι αθλητές του τένις μπορούν να συλλέξουν χρηματικά έπαθλα “αν δεν υπερβαίνουν τα $10.000 ανά ημερολογιακό έτος και προέρχονται από τον χορηγό της διοργάνωσης”.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του πανεπιστημίου, η κοπέλα έμαθε πώς να παίζει τένις στην Ιαπωνία μεταξύ 6 και 9 ετών.

Διαβάστε ακόμη: