σχέδιά της για την εξαγορά του ομίλου Bomi, ενός κορυφαίου πολυεθνικού εφοδιαστικού παρόχου υγειονομικής περίθαλψης που δραστηριοποιείται διεθνώς, ανακοίνωσε σήμερα η UPS. Από την απόκτηση του ομίλου Bomi, η UPS Healthcare, θα προσθέσει στην κυριότητα της, νέες εγκαταστάσεις σε 14 χώρες με δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας και σχεδόν 3.000 νέα στελέχη με υψηλή εξειδίκευση στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Η Kate Gutmann, EVP και Πρόεδρος της UPS International, Healthcare and Supply Chain Solutions δήλωσε σχετικά με την εξαγορά, «Ο Όμιλος Bomi αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία logistics υγειονομικής περίθαλψης η οποία προστίθενται στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας και επιταχύνει τη διαδικασία της ανάδειξης μας ως ο νούμερο ένα πάροχος logistics υγειονομικής περίθαλψης.

Οι υπάλληλοι της UPS Healthcare και του Ομίλου Bomi, μοιράζονται παρόμοιες αξίες και κουλτούρα, με βαθιά ριζωμένη και στους δύο την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και την προσήλωση στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας. Ο συνδυασμός των δύο ομάδων είναι βέβαιο ότι, θα βελτιώσει σημαντικά τη δυναμική των συνεργατών μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και θα τους προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη τους, υποστηρίζοντας ενέργειες που στο επίκεντρο έχουν τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής».

Από το 1985, ο Όμιλος Bomi παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους τομείς Medtech και Pharma, εστιάζοντας στις εξατομικευμένες ανάγκες της αγοράς και κατορθώνοντας να χτίσει σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με πάνω από 150 συνεργάτες-εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Οι βασικοί ηγέτες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Marco Ruini, θα παραμείνουν στους ρόλους τους και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όπως ακριβώς και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου, που αποτελούν τα ζωτικά κύτταρα της λειτουργίας του.

«Με περισσότερα από 35 χρόνια στον κλάδο των υγειονομικών εφοδιαστικών υπηρεσιών, η ομάδα μας έχει αναπτύξει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να καλύπτουν τις ανάγκες των συνεργατών πελατών μας», δήλωσε ο Marco Ruini, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bomi. «Η ένταξη μας στην ομάδα της UPS θα ενισχύσει τη δυναμική αυτή και θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ισχυρό διεθνές δίκτυο το οποίο τροφοδοτείται από το ολοκληρωμένο, παγκόσμιο δίκτυο έξυπνων logistics της UPS προς όφελος των συνεργατών μας».

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Ομίλου Bomi, θα επέλθουν στην κυριότητα της UPS περισσότερα από 350 νέα οχήματα ελεγχόμενης θερμοκρασίας και τέσσερα εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια (391km2) στο παγκόσμιο αποτύπωμα της UPS Healthcare, προσφέροντας στους συνεργάτες πρόσβαση σε ταχύτερους χρόνους αποστολής, μεγαλύτερη ευελιξία παραγωγής και προσφορές που θα τους βοηθήσουν να προσελκύσουν νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα η εξαγορά του Ομίλου Bomi από τη UPS θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην έγκαιρη παράδοση φαρμακευτικών σκευασμάτων και βιολογικών θεραπειών επόμενης γενιάς, που απαιτούν εφοδιαστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και εξατομικευμένες συνθήκες θερμοκρασίας κατά την μεταφορά τους.