Σήμερα (16/03), η Unilever ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε μία νέα μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας, στη χώρα. Η κατασκευή θα αρχίσει εφέτος, με το εργοστάσιο να αναμένεται να ανοίξει το 2024.

Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζει προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων σαμπουάν και αφρόλουτρων για μάρκες όπως Dove, Axe, TRESemme και Ultrex. Αυτός ο κόμβος θα τροφοδοτεί κυρίως την τοπική ουκρανική αγορά, αλλά έχει μελλοντικές δυνατότητες εξαγωγής στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το εργοστάσιο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στον στόχο της Unilever για καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, έως το 2039. Ταυτόχρονα, είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να σηματοδοτηθεί η 30ή επέτειος της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία θα εορτασθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Η Unilever απασχολεί σήμερα περισσότερα από εκατό άτομα στην Ουκρανία και από την έναρξη του πολέμου στη χώρα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των Ουκρανών υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Επιπλέον, η Unilever έχει δωρίσει –μέχρι σήμερα– περισσότερα από 15 εκ. ευρώ για την υποστήριξη και την παροχή βασικών προϊόντων στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνεργαζόμενη στενά με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και τις τοπικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ώστε να φθάσει η βοήθεια εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη: