Είναι όντως λεπτές οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Από την μία πιστώνεται τα θετικά της διεύρυνσης προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με διαφορετικές ατζέντες ειδικά από πρόσωπα με ειδικός βάρος στην κυβέρνηση Σημίτη.

Περίεργη αυτονόμηση Φλωρίδη με το καλημέρα

Ασφαλώς, η περίπτωση του Γιώργου Φλωρίδη είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε κυβερνητική δράση, να άρει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένας πανικός στο πρωθυπουργικό μέγαρο στο οποίο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από δημοσιογράφους, τραπεζίτες αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αποκάλυψη 1- Η «γυναίκα έκπληξη» Άννα Μισέλ για το Προστασίας του πολίτη, οι καραμπόλες με το Δικαιοσύνης, το …θάψιμο στον Μιλτιάδη και η τελική επικράτηση του Νότη - Ο Φλωρίδης και ο επιδραστικός Δοξιάδης!

Η πράσινη φυλή έχει επικρατήσει στο Μαξίμου

Το χειρότερο είναι ότι η περίεργη αυτονόμηση Φλωρίδη ανέδειξε και ένα ακόμα ζήτημα: Τα όρια εξουσίας των πασοκογενών της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι αλήθεια, ότι η συγκεκριμένη «φυλή» έχει κυριαρχήσει στην κυβέρνηση αλλά και στο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός διατηρεί πολύ στενή σχέση με τον πασοκογενή Άκη Σκέρτσο, τον Θανάση Κοντογεώργη άλλοτε άνθρωπο της Φώφης Γεννηματά, τον Γιώργο Γεραπετρίτη άλλοτε ισχυρό πρόσωπο στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ποιους άφησε και ποιους επιστράτευσε

Άφησε χωρίς καν να την πειράξει στο χαρτοφυλάκιο της, την Λίνα Μενδώνη παρά την υπόθεση Λιγνάδη, πήγε τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο Παιδείας, έφερε στην πιο δύσκολη αποστολή της κυβέρνησης, στο υπ. Υγείας τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη – παρόλο που όπως λέγεται εισέπραξε 2 αρνήσεις από άλλους πρωτοκλασάτους υπουργούς- που είχε διατελέσει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, έφερε στο Υγείας και τον Μάριο Θεμιστοκλέους πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έφερε σε υπουργική θέση την Αλεξάνδρα Σδούκου που ήταν στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μανιάτη.

Πέρα από αυτό αν δείτε, διατήρησε σε θέσεις κλειδιά αρκετούς γενικούς γραμματείς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Τροντ Σόλιντ του Μαξίμου (κολλητός του Δ. Ανδριόπουλου και του Μ. Ψάλτη της PwC) πήρε το φτυάρι και άρχισε το θάψιμο!

Ρήξη με τον Φλωρίδη εάν δε…

Η περίπτωση Φλωρίδη δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Ο ίδιος φαίνεται να επιμένει στις απόψεις του και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε η ρήξη θα είναι προ των πυλών.

Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε συναντήσει προσωπικές ατζέντες στην κυβέρνησή του.

Να θυμίσω ότι κάποια στιγμή το 2021, έβγαλε από υπουργό τον Τάκη Θεοδωρικάκο (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) επειδή θεωρήθηκε ότι πήγε να αυτονομηθεί.

Όμως εν τέλει επανήλθε σε υπουργική θέση.

Τι συνέβη με την Διαμαντοπούλου

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν το σχηματισμό της κυβέρνησης είχε συνομιλίες και με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτό που βγαίνει είναι ότι της προτάθηκε κάτι αλλά δεν το πήρε…

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι βάζουν την προσωπική τους εικόνα από την εικόνα της κυβερνητικής ομάδας.

Εκτός Βουλής και ο Λοβέρδος - Ο Ανδρουλάκης πέτυχε τζακ-ποτ

Οι βεντετισμοί Λοβέρδου και Βενιζέλου

Και είναι σίγουρο, ότι το γεγονός ότι κάποιοι το «παίζουν» βεντέτες είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να εντάξει στη ΝΔ – σε αυτή τη φάση- και τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος θεωρεί ότι έχει λόγο και άποψη και ότι θα μπορεί να τη λέει ανεξαρτήτως κυβερνητικής γραμμής. Μάλλον δεν έχει καταλάβει κάτι καλά…

Θυμίζουμε ότι και τον Βαγγέλη Βενιζέλο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προικοδότησε προτείνοντάς τον στην Επιτροπών Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όμως και εκείνος έπαιξε μικροπολιτικά παιχνίδια με τον Τσίπρα (και τον Μαραντζίδη) ποντάροντας σε προοδευτική κυβέρνηση και ονειρευόμενος ρόλο Πρωθυπουργού κοινής αποδοχής…

Το μάθημα Μητσοτάκη

Μην ξεχνάμε ότι όποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δει ότι «κάποιους» πάνε να αυτονομηθούν ή να βρίσκονται σε υπέρβαρο επικοινωνιακό πρόσημο τότε φροντίζει να κόβει τον βήχα.

Θυμίζω τον Σκέρτσο δεν τον έκανε Αντιπρόεδρο όπως περίμενε ενώ και ο Πιερρακάκης έφυγε από το «πουπουλένιο» Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πήγε στο Παιδείας που έχει πολιτικό κόστος…

Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι μέσα στη ΝΔ που αντιδρούν για την υπερβολική αξιοποίηση στελεχών από το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση.

Θυμίζουμε τις παρεμβάσεις Νικήτα Κακλαμάνη που εν τέλει του κόστισαν την αντιπροεδρία της Βουλής.

Όμως, είναι ένα υπαρκτό θέμα.

Σφοδρή «μάχη» στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Και στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ρυθμιστές

Τέλος, να πούμε ότι οι πασοκογενείς είναι ρυθμιστικός παράγοντας και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθούν να λειτουργούν σαν ομάδα και να πάρουν θέση δίπλα στη νέα ηγεσία.

Κάποιοι, όμως, βλέποντας ότι το απόλυτο φαβορί είναι η Έφη Αχτσιόγλου, πήγαν και χτύπησαν την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη.

Βλέπετε ο σύζυγος της Έφης, τούς έβρισε πριν λίγες μέρες φωνάζοντάς τους «βρωμοπασόκια» που βρώμισαν το κόμμα…

Οι ύποπτες διαδρομές στην ΑΜΚ της Attica Bank, η «συγκάλυψη» από ΤτΕ και SSM, οι σοβαρές ευθύνες του ΤΜΕΔΕ και η ένοχη ανοχή από την Επ. Κεφαλαιαγοράς – Οσμή σκανδάλου στην πρώτη ΑΜΚ της Attica Bank με ενορχηστρωτή το fund Ellington Management Group!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι χωρίς την παρουσία ιδιώτη εταίρου, το θλιβερό δημιούργημα Πανταλάκη και άλλων πολλών πριν από αυτόν, θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος, παρασύροντας όλους όσοι συγκάλυψαν την υπόθεση Attica Bank από την αρχή ως το τέλος, συμπεριλαμβανομένων των Διοικητών της ΤτΕ κατά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (Προβόπουλος- Στουρνάρας)!

Έτσι, με το εφεύρημα της Ellington και διά μέσω της Rinoa που φέρεται να δαπάνησε μόλις 1,5 εκατ. ευρώ και αν, άνοιξε ο δρόμος προκειμένου ο SSM που μέχρι τότε στήλωνε τα πόδια, να δώσει την έγκριση του για την αύξηση κεφαλαίου, δίνοντας το φιλί της ζωής στην ομήγυρη των νταραβεριτζήδων, από μηχανικούς έως συνδικαλιστές και από τραπεζίτες της πλάκας μέχρι επιχειρηματίες με βοσκοτόπια, κομματάρχες, πολιτικά κόμματα και πάσης φύσης ταχυδακτυλουργούς του τραπεζικού και επιχειρηματικού τομέα!

Rinoa – Ellington και λοιπές δυνάμεις!

Όχι Γιάννης … Γιαννάκης που λέει και ο σοφός λαός μας, ισχύει για την περίπτωση συμμετοχής του fund Ellington Management Group κατά την πρώτη προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank.

Όλες οι πληροφορίες από την τραπεζική αγορά καταλήγουν ότι στην αύξηση της τράπεζας το 2021 συμμετείχε η RINOA LTD, συνδεδεμένη εταιρεία με την Ellington, καθώς η τελευταία δεν κάλυπτε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και με τη δέσμευση ότι σε δεύτερη αύξηση, θα συμμετείχε η ίδια η Ellington με 100 εκατ. ευρώ.

Όπως επίσης είναι προφανές ότι και η εδρεύουσα στην Ελλάδα Ellington Solutions ΑΕ που είχε και τον ενεργό ρόλο στις συζητήσεις, είχε ως βασικό μέτοχο τον ισχυρό άνδρα του επενδυτικού ομίλου Ellington Μάικ Βράνος.

Άλλωστε και πηγές του ΤΜΕΔΕ υποστηρίζουν πως η Εllington Solutions ΑΕ είναι «ο επενδυτικός βραχίονας της Ellington στην Ελλάδα.

Βέβαια μένει να μας απαντήσει ο κ. Μακέδος εάν το fund έβαλε τελικά μόνο το όνομα και το ΤΜΕΔΕ τα λεφτά αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετοχές της αύξησης πέρασαν στη RINOA LTD με εισφορά από το ΤΜΕΔΕ.

Attica Bank: Στην Αθήνα οι Αμερικάνοι του Ellington σε μία ύστατη προσπάθεια συμφωνίας

Ο ρόλος της Rinoa

Η αγορά βουίζει ότι διαχύετε οσμή σκανδάλου. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε επιστολή του αμερικανικού fund Ellington Management Group σύμφωνα με την οποία ουδέποτε συμμετείχε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, όταν εκείνη την περίοδο ο οικονομικός τύπος κατακλύζονταν από σχετικά ρεπορτάζ που ουδέποτε διαψεύστηκαν από τους αρμοδίους.

Παράλληλα το Fund με άλλη επιστολή του αρνείται κάθε συμμετοχή και στην πρώτη τιτλοποίηση που έκανε η Τράπεζα Αττικής το 2017, την ώρα που το fund DDM που χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη συναλλαγή αυτή την κατονομάζει με επίσημο Δελτίο Τύπου ως «εταίρο του» στην Ελλάδα.

Προφανώς και ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα γραφεία της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την κα Βασιλική Λαζαράκου, της Τράπεζας της Ελλάδος υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του ΤΧΣ και του ΤΜΕΔΕ, όπου επικεφαλής είναι ο Ηλίας Ξηρουχάκης και ο Κώστας Μακέδος, οι οποίοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων.

Σημείο κλειδί είναι η Rinoa, ένα όχημα SPV που απέκτησε μετοχές της ATTICA μέσω εισφοράς τους από το ίδιο το ΤΜΕΔΕ(!), ενώ ως τελικός μέτοχος και πρακτικά συνεταίρος του ΤΜΕΔΕ εμφανίστηκε ένα φυσικό πρόσωπο, ο Christian Udo Schoening, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Βέβαια το σχέδιο αυτό ναυάγησε με την εμφάνιση της Thrivest, καθώς η Rinoa και η Ellington Solutions αποχώρησαν χωρίς ζημιά από τη συμφωνία και οι μετοχές επεστράφησαν πίσω στο ΤΜΕΔΕ.

Στην τραπεζική αγορά επιμένουν ότι το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε την συμμετοχή του Ellington fund στην ΑΜΚ της Attica Bank, και το οποίο ναυάγησε καθώς διαπιστώθηκε ότι με βάση τις καταστατικές του απαιτήσεις περί επενδύσεων, δεν μπορούσε να το πράξει, τουλάχιστον σε εκείνη τη φάση.

Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να συμμετάσχει στην αύξηση της πρώτης φάσης ώστε να μην κολλήσει σε θέματα κρατικών ενισχύσεων, σχηματίστηκε το σχήμα «Rinoa, Ellington Solutions.

Το γεγονός ότι η Rinoa και ο κ. Schoening είχαν ιδιαίτερη σχέση με την Ellington προκύπτει και από το γεγονός της τοποθέτησης της κας Ειρήνης Μαραγκουδάκη, που είναι ο άνθρωπος του fund στην Ελλάδα, στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Βank.

Attica Bank: Η πορεία εξέλιξης σε μια νέα, υγιή, μη συστημική τράπεζα

Πλήθος ερωτημάτων

Έμπειρα τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για πλήθος «καυτών» ερωτημάτων που ψάχνουν απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, περιλαμβανομένου βεβαίως του επόπτη, δηλαδή της ΤτΕ, του ΤΧΣ αλλά και του ΤΜΕΔΕ, που φαίνεται να πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση.

• Ποιοι και γιατί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τέτοιες «αλχημείες»;
• Πώς πέρασε το συγκεκριμένο σχήμα, με βασικό μέτοχο ένα φυσικό πρόσωπο, από τον έλεγχο τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και από τον SSM;
• Γιατί δεν διέψευσαν τότε το σύνολο των οικονομικών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για συμμετοχή τoυ Ellington fund στην αύξηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού;
• Ο Ντίνος Μακέδος, πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και πρόεδρος της Attica Bank, τι λέει για όλα αυτά;
• Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλεγξε αν υπάρχει σχέση μεταξύ του Ellington Management Group και της κυπριακής Ellington Solution SA;

Δεν έχει Fit and Proper ο Σάλλας και έχει ο Μακέδος της Attica bank! Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

Σημείο κλειδί η τιτλοποίηση «Omega»

Κομβικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει διαδραματίσει το παρασκήνιο για την διαχείριση των κόκκινων δανείων της Attica Bank και πιο συγκεκριμένα η τιτλοποίηση Omega ύψους 1,3 δις. ευρώ που προηγήθηκε της ΑΜΚ.

Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η διοίκηση της Attica Bank προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τιτλοποίηση που «φόρτωσε» τον ισολογισμό της με σχεδόν 600 εκατ. ευρώ, το Ellington Management Group υπογραμμίζει πως «ουδεμία σχέση και συμμετοχή είχε στην τιτλοποίηση Omega και τη διαχείριση της, που έγινε εκείνη την εποχή».

Ωστόσο και εδώ τα δεδομένα είναι αποστομωτικά και πλήθος στοιχείων επιβεβαιώνουν ότι το Ellington Management Group όχι μόνο είχε ενεργό συμμετοχή στην τιτλοποίηση και στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, αλλά συμμετείχε μαζί με τους ανθρώπους της εταιρείας διαχείρισης – που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό – της «Θεάς Αρτεμις», σε συζητήσεις που γίνονταν με τις εποπτικές αρχές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της στην Ελλάδα Νίκος Νικόπουλος, μαζί με την Ειρήνη Μαραγκουδάκη, επικεφαλής του servicer «Θεά Αρτεμις» και τον Πήτερ Χόρεντ (οι δύο τελευταίοι ήταν και εκπρόσωποι των Αμερικανών στο Δ.Σ. της Attica Bank) συμμετείχαν σε συναντήσεις που είχαν γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος με ανώτατα στελέχη της.

Την ίδια στιγμή με επίσημη ενημέρωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον Μάιο του 2021, η τότε Διοίκηση –υπό τον Θόδωρο Πανταλάκη– της Attica Bank αναφέρει πως: «Η Τράπεζα κατόπιν λήψης δεσμευτικής προσφοράς, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ellington Solution SA, η οποία τυγχάνει συνδεδεμένη εταιρεία με το Ellington Management Group, αναφορικά με τους συμβατικούς όρους μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη συναλλαγή «Ωμέγα».

Το πιο εντυπωσιακό πάντως από όλα σε ότι αφορά στη συμμετοχή της Ellington στην πρώτη τιτλοποίηση της Attica Bank, είναι, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις που έχει δημοσιεύσει ο έτερος επενδυτής, η DDM, ότι την τριετία 2018 – 2021 τα έσοδα που εισέπραξαν από τα κόκκινα δάνεια έφτασαν τα 44 εκατ. ευρώ, όταν το πακέτο είχε πωληθεί από την τράπεζα περίπου 500 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα εισέπραξαν από προμήθειες διαχείρισης πάνω από μισό δισ. ευρώ!!!!!!!

Με όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι η συνέχεια της υπόθεσης και το πόρισμα της Διευθύνουσας Συμβούλου της Attica Bank αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Tου εφοπλιστή το πανηγύρι: Οι εναλλακτικοί τρόποι εξαγωγής φυσικού αερίου του Πούτιν σπάζοντας το εμπάργκο και ο ρόλος των ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων φορτωμένων με ρωσικό υγροποιημένο αέριο με «Ινδική» ετικέτα!

Λοιπόν έχω να σας πως ότι η πληροφορία που διακινούν πολλοί, ότι όλοι οι «ύποπτοι» για πετρελαϊκές συναλλαγές με τη Ρωσία, Έλληνες εφοπλιστές έχουν απαλλαγεί και έχουν φύγει από την περιβόητη αμερικανική black list, είναι μεν αλήθεια αλλά ΔΕΝ είναι ολόκληρη η αλήθεια!

Οι λίστες φυσικά έχουν αναθεωρηθεί και οι 6 «ύποπτοι» ημέτεροι εφοπλιστές λένε πως αποδόθηκαν ως λευκές περιστερές στην κοινωνία, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους, οι πιο επίσημοι Λιθουανοί (πιο επίσημοι δεν γίνεται) υποστηρίζουν φάτσα κάρτα πως έχουν στοιχεία και θα τα καταθέσουν.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βρει εναλλακτικούς τρόπους εξαγωγής φυσικού αερίου, σπάζοντας το εμπάργκο.

Λένε χαρακτηριστικά πως «κυκλοφορούν δεκάδες ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια φορτωμένα με ρωσικό υγροποιημένο αέριο που θα ξεφορτώσουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Φυσικά αυτό το αέριο έχει ‘ετικέτα’ ινδική ενώ η Ινδία δεν παράγει αέριο, απλώς το αγοράζει από τη Ρωσία και το μεταπωλεί ως δικό της. Αυτή είναι η απόλυτη κοροϊδία και ύστερα λέμε για εμπάργκο».

Άλλωστε πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε έρευνα- μελέτη της Novaya Gazeta Europe (Σ.Σ. πρόκειται για πρώην ρωσική εφημερίδα που μεταφέρθηκε από τη Μόσχα το 2020 κι έχει έδρα τις Βρυξέλλες) και αναφέρει πως «η ΕΕ εξακολουθεί να αγοράζει σημαντικές ποσότητες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Μάλιστα οι παραγγελίες αυτές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, με τεράστια κέρδη για τους μεταφορείς».

Ενδεικτική και η επίσημη δήλωση που έκανε στο Reuters o αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Λιθουανίας Albinas Zananavičius: «Η ΕΕ εισάγει ρωσικό αέριο στο φουλ, αλλά όχι μέσω αγωγών, αλλά πλέον αγοράζοντας LNG από τη Μόσχα».

Ήταν δυνατόν από αυτό το πάρτι να λείπουν ορισμένα πατριωτάκια μας Έλληνες εφοπλιστές; Όχι φυσικά…

Φυσικό αέριο: Πως θα θωρακιστεί η Ελλάδα αν ο Πούτιν κλείσει την κάνουλα

Στο μικροσκόπιο δύο «δικοί μας εφοπλιστές»: Λείπει ο Μάρτης απ’τη Σαρακοστή;

Πριν από αιώνες οι καλόγεροι σε κάποια Μοναστήρια ξανα-βάφτιζαν το κρέας και το ονόμαζαν ψάρι.

Με αυτό τον τρόπο έσπαγαν το … «εμπάργκο» της νηστείας και απολάμβαναν με τον καλύτερο τρόπο το αρνάκι ή το μοσχαράκι τους, υποστηρίζοντας πως τρώνε μαριδίτσα.

Σήμερα, ποιος θα μπορούσε να μεταφέρει με τα μεγαλοπρεπή πλοία του, τα λεγόμενα LNG Carriers το ρωσικό αέριο που το βαφτίζουν ινδικό ή ακόμη και κινέζικο για να σπάνε το εμπάργκο;

Σωστά μαντέψατε, ορισμένοι Έλληνες εφοπλιστές.

Παρά την εκκαθάριση της λίστας, οι αμερικανικές αρχές (και μιλάμε για …ειδικές αμερικανικές υπηρεσίες και ο νοών νοείτω) ερευνούν εξονυχιστικά και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς δύο πασίγνωστους και βαθύπλουτους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο ρωσικής παραγωγής αλλά ινδικής …ετικέτας, σε Ευρωπαϊκά αλλά και Αμερικανικά λιμάνια του Καναδά όμως, επειδή στις ΗΠΑ οι έλεγχοι προέλευσης είναι εξονυχιστικοί.

Αμφότεροι εμφανίζονται να συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις αλλά επί της ουσίας, με άλλο τρόπο και με «πρακτορευόμενα» γκαζάδικα που τυπικά δεν είναι δικά τους, κάνουν χρυσές δουλειές με τους Ρώσους.

Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται πως ένα τέτοιο φορτίο ξεφορτώθηκε το χειμώνα και στη Ρεβυθούσα.

Ο ένας εφοπλιστής που «δεν καταλαβαίνει τίποτε» είναι αυτοδημιούργητος μπόν βιβάν με γάμους, διαζύγια και πολλά παιδιά στο ενεργητικό του αλλά και μέλος του διεθνούς τζετ σετ, με διαρκείς περιπλανήσεις και ατέλειωτα πάρτι από Μονακό, Κάννες και Άγιο Βαρθολομαίο, μέχρι Γκστάαντ, Κουρσεβέλ και Μαλδίβες.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να είπε σε φίλο του μπανκιέρη πως «εγώ τα καταφέρνω με γυναίκα πολλά χρόνια μικρότερη και 2 ερωμένες 30 χρόνια μικρότερες, θα φοβηθώ τους Αμερικάνους πράκτορες και τελωνειακούς; Σιγά!».

Τελικά, ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας φαίνεται πως είναι οι νεαρές σύζυγοι και ερωμένες, αλλά αν δεν υπήρχε και το λυτρωτικό Viagra ή τα παράγωγά του δεν ξέρω τί θα έκανε ο μπον βιβάν.

Ας προσέξει όμως, διότι έμπειροι και ευφυέστατοι πολιτικοί π.χ. ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, «κάηκαν» προς το τέλος του βίου τους, λόγω νεαρότερων συζύγων.

Ο άλλος εφοπλιστής είναι χαμηλών τόνων, ανήκει σε παλαιά εφοπλιστική οικογένεια με παράδοση αλλά δεν έχει καλή σχέση σήμερα με τους στενούς συγγενείς του και αποφεύγει την πολλή δημοσιότητα, αν και αυτό δεν τον έχει απαλλάξει από το μικροσκόπιο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση στα λιμάνια

Ακτή Μιαούλη: υπάρχει και τρίτος στο …κλαμπ!

Αλλά και από την Ακτή Μιαούλη, αφού μας επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ για το «αμαρτωλό δίδυμο» των εφοπλιστών που πλουτίζουν καθημερινά και μάλλον δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις απειλές και τις έρευνες Αμερικανών και Ευρωπαίων, μας …έσκασαν και το μυστικό: «προσοχή: στο κόλπο υπάρχει και τρίτος μεγαλοεφοπλιστής που πάντως δεν κάνει χλιδάτη ζωή ούτε έχει νεαρή σύζυγο.

Αυτός κάνει αθόρυβα και κάτω από τα ραντάρ τις περισσότερες «χρυσές» δουλειές με τον Πούτιν αλλά παράλληλα έχει στενούς φίλους και στην Ουάσιγκτον.

Μη ρωτάς πως τα καταφέρνει όλα, είναι δαιμόνιος, αφού του έχουν κολλήσει στο λιμάνι το παρατσούκλι «Ο Βελζεβούλ», ίσως και λόγω της …απογοητευτικής εμφάνισής του. Δουλεύει μάλιστα μαζί με το γαμπρό του που είναι και αυτός εφοπλιστής.

Σε αφελέστατη δική μας ερώτηση «μα τί θα τα κάνουν πιά τόσα εκατομμύρια, τελειωμό δεν έχουν τα λεφτά που βγάζουν…» η κυνική απάντηση ήταν «ούτε τα χιλιάδες ακίνητα που αγοράζουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν τελειωμό…».

Παραφράζοντας τον Αλβέρτο Αϊνστάιν θα πούμε πως «το Σύμπαν και η ανθρώπινη απληστία δεν έχουν τέλος αν και για το Σύμπαν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι…».

Κώστας Σκανδαλίδης: Από νούμερο 3 στο ΠΑΣΟΚ, απλό ακούνητο και αμίλητο στρατιωτάκι…

Μου λένε πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ότι κάποτε ο Κώστας Σκανδαλίδης ήταν το νούμερο 3 του κόμματος, ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Ανδρέα και μάλιστα έγραφε και τους λόγους του.

Αργότερα ήταν ο καθοδηγητής πολλών νέων στελεχών ανάμεσα τους και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και τώρα έχει καταντήσει ένας απλό ακούνητο και αμίλητο στρατιωτάκι του Ανδρουλάκη…

Η Τσαπανίδου, η πρόσληψη από τον εκδοτικό όμιλο και η επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Radar!

Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, ότι η Τσαπανίδου πάει σε εκδοτικό όμιλο με διαδικτυακό κανάλι.

Δηλαδή στο όμιλο της Ναυτεμπορικής.

Το deal έγινε μετά από παρακάλια του Αλέξη Τσίπρα στον πανίσχυρο μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη…

Κανείς δεν χάνεται τη σήμερον ημέρα.

Ακόμα και ο πιο αποτυχημένος εκπρόσωπος τύπου κόμματος.

Η συνάντηση Στίγκα – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, οι Σπαρτιάτες και το «κόψιμο» του Μπογδάνου!

Συνάντηση κορυφής είχε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε με σκοπό τη συνεργασία των δύο μερών.

Δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Αυτό μόνο που συμφωνήσανε είναι να μην δεχτούν στους Σπαρτιάτες τον Κώστα Μπογδάνο, για τον οποίο ο μπάρμπα Πρόδρομος στάζει φαρμάκι πλέον.

Πώς ο Πωλ Ευμορφίδης (με τα σανδάλια) της Cocomat κατάφερε να φέρει σε ρήξη τους γόνους δύο μεγάλων πολιτικών οικογενειών!

Σε ρήξη κατάφερε να φέρει ο Πωλ Ευμορφίδης (με τα σανδάλια) της Cocomat τους γόνους δύο μεγάλων πολιτικών οικογενειών.

Ολγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Τουρισμού και Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για το αδιέξοδο στο χαρακτηριστικό ξενοδοχείο στην Ακρόπολη.

Ένα σήριαλ που δείχνει την ανευθυνότητα των αρχών σε μία τόσο εξώφθαλμη παρανομία.

Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο, Μιχάλης Καραμαλάκης (πρώην ΕΛΑΣ) στο Ηράκλειο Κρήτης για την ΝΔ

Είναι κλεισμένο ότι η ΝΔ θα στηρίξει στο Βόρειο Αιγαίο τον Αλκιβιάδη Στεφανή, πρώην υφυπουργό Άμυνας και απόστρατο στρατηγό. Κρατήστε και ένα δεύτερο.

Η ΝΔ θα κατεβάσει υποψήφιο στο Ηράκλειο Κρήτης τον Μιχάλη Καραμαλάκη, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας…

Διαβάστε περισσότερα