Μπορεί την ώρα τούτη σχεδόν άπαντες στην κυβέρνηση να βρίσκονται σε θερινή ραστώνη, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο στις υπηρεσίες της Κομισιόν, ούτε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που όπως μαθαίνω συγκεντρώνει υλικό, στοιχεία, πληροφορίες και μαρτυρίες για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος από δύο μεγάλα ελληνικά υπουργεία και συνδεδεμένους οργανισμούς, που με τη σειρά τους φέρεται να σχετίζονται και να διαπλέκονται με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία μεθοδεύει και σχεδιάζει την έλευση της στην Αθήνα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε 2 υπουργεία, για τα οποία έχουν υπάρξει επώνυμες καταγγελίες, σχετικά με την κατάληξη και τον τρόπο διάθεσης κοινοτικών κονδυλίων που φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να έχουν διασπαθιστεί προς όφελος συμφερόντων!

Οι πληροφορίες από την Κομισιόν αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να έχει καταστεί ακόμη σαφές για ποιες περιόδους αφορούν οι έλεγχοι αυτοί και επί ποιων υπουργών!

Το βέβαιον είναι, κατά τις πληροφορίες, ότι στο στόχαστρο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι έχει τεθεί ο οργανισμός ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και για το λόγο αυτό θα ελεγχθούν όλες οι πληρωμές του προς πάσα κατεύθυνση, ενώ στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι αναθέσεις για δομές και οι πάσης φύσης προμήθειες που επακολούθησαν σε πλήθος δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού τομέα!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται «καυτός», με πιθανές αναταράξεις προβεβλημένων πολιτικών προσώπων…

Φημολογείται εντόνως στην πολιτική πιάτσα ότι κάποιος υπουργός, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι εν ενεργεία ή ακόμη στο ίδιο υπουργείο, «άρπαξε» μια 500άρα από μεγαλόσχημο επιχειρηματία!

Φημολογείται εντόνως στην πολιτική πιάτσα ότι κάποιος υπουργός, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι εν ενεργεία ή ακόμη στο ίδιο υπουργείο, «άρπαξε» μια 500άρα από μεγαλόσχημο επιχειρηματία!

Φημολογείται εντόνως στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα ότι κάποιος υπουργός (χωρίς να διευκρινίζεται πρώτον αν είναι εν ενεργεία και δεύτερον αν εξακολουθεί να ηγείται του επίμαχου υπουργείου) άρπαξε μια 500άρα από μεγαλόσχημο επιχειρηματία με συμφέροντα στον συγκεκριμένο τομέα που ο υπουργός δραστηριοποιείτο πολιτικά!

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επιχειρηματίας, την ανάρμοστη αυτή σχέση δεν την κράτησε μυστική, αλλά άνοιξε το στόμα του…

Έφτασε άραγε η πληροφορία αυτή στο Μαξίμου;

Τέλος στα νταραβέρια με τους Ρώσους φέρνει τοποθέτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή ως διοικητή του Αγίου Όρους

Η τοποθέτηση Στεφανή στη Διοίκηση του Αγίου Όρους αποσκοπεί να τελειώσει οριστικά το νταραβέρι με το ρωσικό παράγοντα των ηγουμένων 7 Μονών που χρηματοδοτούν δίκτυα στην Ελλάδα που συνδέονται ακόμη και με κατασκοπεία!

Η τοποθέτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή στη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους σηματοδοτεί το τέλος της ασυδοσίας των ιερών μονών που ελέγχονται απόλυτα από το σύστημα Πούτιν.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει τη διοίκηση του Αγίου Όρους στον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ έχει ένα και μόνο στόχο: να τελειώσει οριστικά το νταραβέρι διαφόρων ηγούμενων με τον ρωσικό παράγοντα.

Προηγήθηκε μυστική έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι επτά μονές του Αγίου Όρους χρηματοδοτούν διάφορα δίκτυα στην Ελλάδα, τα οποία συνδέονται ακόμη και με υποθέσεις κατασκοπίας.

Οι άγιοι ηγούμενοι για να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τη ροή κεφαλαίων από τη Ρωσία συγκεντρώνουν μεγάλα ποσά από διάφορους Έλληνες χορηγούς, οι περισσότεροι από τους οποίους διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με το σύστημα Πούτιν.

Πρόκειται για εφοπλιστές οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει παλαιότερα συμβόλαια μεταφοράς πετρελαίου από τη Ρωσία αλλά και επιχειρηματίες που συνδέονται με το εμπόριο όπλων.

Τα μαύρα κεφάλαια που συγκεντρώνουν οι συγκεκριμένοι ηγούμενοι διακινούνται με βαλίτσες για τις πληρωμές κρυφών δικτύων της Μόσχας στην Ελλάδα.

Την παρατράπεζα που έχουν στήσει οι ηγούμενοι των επτά μονών του Αγίου Όρους παρακολουθούν στενά και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να διαβιβάζουν στοιχεία στην Αρχή για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ποσά τα οποία έδινε σε τακτικά διαστήματα η μητέρα ενός Έλληνα εφοπλιστή. Πρόκειται για υπέρογκα ποσά, τα οποία η συγκεκριμένη μονή διαβίβαζε σε έναν παράγοντα στην Αλεξανδρούπολη ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία.

Η διασύνδεση των ιερών μονών του Αγίου Όρους με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ήταν γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος εξαιτίας της επιρροής των ηγούμενων είχε μπλοκάρει κάθε έρευνα.

Η ασυλία των ηγούμενων που συνδέονται με το σύστημα Πούτιν έχει σχέση και με την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση απέναντι στη Μόσχα.

Η Αθήνα δεν επιθυμούσε να διαταραχθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και γι’ αυτό είχε αφήσει ασύδοτους τους ηγούμενους παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αμερικανικής πρεσβείας.

Η στάση της κυβέρνησης έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό τοποθέτησε διοικητή του Αγίου Όρους τον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Aυλαία αύριο 2 Ιουνίου των δικαστικών ενεργειών κατά του Ομίλου Μαντωνανάκη με την αγωγή ακύρωσης της ΕΤΑΔ των σχετικών αποφάσεων του διαιτητικού δικαστηρίου!

Τα 3+ 1 πρόσωπα, του Μαξίμου και της Δικαιοσύνης, που συνέδραμαν στον υπέρτατο βαθμό προκειμένου να επιλυθεί υπέρ του Παντελή Μαντωνανάκη το ζήτημα με το Grand Resort Lagonissi!

Για την υπόθεση επίλυσης του ζητήματος της κυβέρνησης με το Grand resort Lagonissi, προς όφελος φυσικά του υπερχρεωμένου μεγαλοξενοδόχου Π. Μαντωνανάκη και σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και της βάσης της κοινωνίας, ο οποίος με την σκανδαλώδη ρύθμιση που υπογράφεται καθίσταται κροίσος, φέρεται να έπαιξαν 3 πρόσωπα που είχαν στενή σχέση, επίσημα ή ανεπίσημα με το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και ένας πρώην υψηλόβαθμος(η) ανώτατος(η) παράγων της Δικαιοσύνης!

Από τους 3 κυβερνητικούς παράγοντες που συνέδραμαν στην θετική προς τον Π. Μαντωνανάκη επίλυση της υπόθεσης, μόνο ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε κορυφαίο υπουργείο, ενώ ο παράγων της Δικαιοσύνης επίσης έχει ολοκληρώσει την θητεία του στα υψηλά αξιώματα!

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε υλοποιηθεί, χωρίς ο πρωθυπουργός και το άμεσα στενό του περιβάλλον δεν είχαν πει το «ναι» σε μια ρύθμιση – συμφωνία που προσβάλει κάθε έννοια δικαίου και λειτουργεί προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, παλαιών και νεοφερμένων, που θα επιβραβευθούν επιπροσθέτως με άλλα 45 στέμματα, πάνω στη θάλασσα, ολοκληρώνοντας επισήμως το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, ανασύροντας μνήμες άλλων, παλαιών, βρώμικων εποχών …

Η εμφατική επιστροφή της Πληροφορικής, 23 χρόνια μετά τη φούσκα – Η κάθαρση και η επάνοδος – Η ανάγκη συνεργασιών, οι… επικίνδυνοι τελάληδες και τα τωρινά παιχνίδια με το… διάβολο στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

Οι «μαϊμουδιές» με τις εταιρίες Πληροφορικής και τα «παιχνίδια» στο ταμπλό του ΧΑ με πρωταγωνιστές χρηματιστές – Οι ανύπαρκτοι ισολογισμοί και το κυνήγι από την Επ. Ανταγωνισμού!

Ένα «παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη  με τις εταιρίες πληροφορικής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, φέρεται να προβληματίζει τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες παρακολουθούν με σκεπτικισμό προσπάθειες χειραγώγησης από χρηματιστές!

Στην ουσία πρόκειται για «παιχνίδι» μεταξύ εγχώριων χρηματιστών που θυμήθηκαν τα παλιά καλά χρόνια του 1999 και ξανάπιασαν δουλειά, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ξανά ένα νέο κύκλο με μετοχές φούσκες!

Τα παραμύθια ότι δήθεν οι μετοχές των εταιριών Πληροφορικής αξίζουν χρυσάφι, καταρρίπτονται από τους ανύπαρκτους ισολογισμούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα μάλιστα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις ψάχνει εξονυχιστικά για τη δημιουργία καρτέλ κατόπιν εντολής της Ευρωπαίας Εισαγγελέως!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πολλές και διάφορες χρηματιστηριακές μαϊμουδιές δεν περνούν απαρατήρητες από τις αρμόδιες Αρχές, ούτε από τους παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, οι οποίοι με ανησυχία παρακολουθούν φαινόμενα ασανσέρ και πιεσμένου ελατηρίου στις τιμές των μετοχών, να απειλούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς…

Διαβάστε ακόμη: