Στο εσωτερικο του κυβερνώντος κόμματος πιθανότατα να έχουμε εντάσεις μέσα στο φθινόπωρο. Στις 8 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη εκδήλωση το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου», στο οποίο γράφουν προσωπικότητες από την Ευρώπη και της Ηνωμένες Πολιτείες. Το ενδιαφέρον της παρουσίασης είναι ότι θα γίνει στην οδό Ρηγίλλης, απέναντι από το Ωδείο Αθηνών, τον μήνα της γέννησης της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο μήνα ετοιμάζεται εκδήλωση και για την Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, πρώην πρόεδρο της Βουλής, επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή. Σημειωτέον, ο τελευταίος δεν έχει ακόμη απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί ακινησίας στην εξωτερική πολιτική επί των ημερών της διακυβέρνησής του (2004-2009).
Εξυγιαίνεται η βιομηχανική περιοχή της Λυκόβρυσης με έργο – σταθμό
Το πιο μελανό σημείο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δηλαδή η βιομηχανική ζώνη στα σύνορα με τη Μεταμόρφωση, φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά εξυγίανσης. Η πρώτη θετική εξέλιξη είναι η έκδοση της άδειας αποπεράτωσης της ημιτελούς επί 30 έτη αθλητικής εγκατάστασης από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέχρι να αναλάβει η δημοτική Αρχή Μάριου Ψυχάλη, ήταν βέβαιο ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια αποπεράτωσης για το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης. Ταυτόχρονα, εκτός από την έκδοση άδειας αποπεράτωσης, έρχεται ακόμα μία πιο σημαντική είδηση που είναι η μετεγκατάσταση της εταιρίας paperpack από την Κηφισιά στη Λυκόβρυση. Η συγκεκριμένηεπένδυση οδηγεί στην διάνοιξη οδών, σε παραχώρηση ιδιωτικών χώρων σε κοινή χρήση με αποτέλεσμα η περιοχή να εξυγιαίνεται πλήρως. Σημειώνεται, δε, ότι ήδη η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου Panita έχει παραχωρήσει σε κοινή χρήση 800 τ.μ. ιδιωτικής έκτασης κάτι που δίνει την δυνατότητα για την επαρκή είσοδο και έξοδο στο κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης, όπως ακριβώς ζητούσε το Υπουργείο Αθλητισμού. Όλα τα ανωτέρω, δείχνουν ότι με γοργούς ρυθμούς αλλάζει η βιομηχανική περιοχή της Λυκόβρυσης, μια περιοχή που για δεκαετίες παρέμενε στο σκοτάδι.
Οι σχεδιασμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αυξήσει την διαφορά και να πάει σε εκλογές με αέρα υπεροχής
Με βασικό «όπλο» την καλή πορεία της οικονομίας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να επιστρέφει στους πολίτες το μέρισμα της ανάπτυξης, παράλληλα γίνονται σχεδιασμοί για την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. που τοποθετείται στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Αυτός ο μηχανισμός θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ακόμα μία θητεία. Μέσα στο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για προέδρους των ΔΕΕΠ (Νομαρχιακές), των ΔΗΜΤΟ (Τοπικές) και την ανάδειξη συνέδρων για το συνέδριο. Ο πρωθυπουργός ποντάρει επίσης πολλά στην προσέλκυση των νέων μέσα από πολιτικές για την στήριξή τους καθώς αποτελούν και μια δεξαμενή ψηφοφόρων καθόλου ευκαταφρόνητη. Αυτό που ζητάει από τους συνεργάτες του, πέραν από τις παροχές για την στήριξη των νέων τόσο στο θέμα της στέγης όσο και στη δημιουργία οικογένειας, είναι να δοθεί προοπτική στην κοινωνική αυτή ομάδα που αποτελεί το μέλλον της χώρας.
Για να ξέρετε
Σε μεγάλη έξαρση είναι η φάμπρικα των ανώνυμων (και επωνύμων) καταγγελιών προς τις Ανεξάρτητες Αρχές και ελεγκτικούς μηχανισμούς για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η φάμπρικα αυτή, που είναι διαρκής κατά τα τελευταία χρόνια, συνδυαζόμενη ενίοτε με σχετικά δημοσιεύματα, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, με τις καταγγελίες και τα καρφώματα να δίνουν και να παίρνουν, προκειμένου να προκληθούν σοβαρά επιχειρηματικά πλήγματα σε ανταγωνιστές εχθρούς ή αντιπάλους. Οι στόχοι είναι κυρίως προβεβλημένα πρόσωπα της επικαιρότητας τα οποία «κατηγορούνται» από τους «άσπονδους φίλους», για υπέρμετρο και αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Θα μετακινηθεί ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ στο στρατόπεδο Τσίπρα;
Μεγάλη συζήτηση σε ΠΑΣΟΚ και κεντροαριστερά γίνεται σχετικά με την φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εντάξει στο φημολογούμενο κόμμα του τον Χάρη Καστανίδη.Από διάφορες πλευρές το σενάριο για την ώρα διαψεύδεται, αλλά φαίνεται ότι είναι ανοιχτό για το μέλλον.
Η ΕΛΒΟ «όπλο» στα χέρια των Ισραηλινών για να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των εξοπλιστικών
Στα χέρια εξοπλιστικού ομίλου από το Ισραήλ πέρασε η ΕΛΒΟ. Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών συνδέεται με το κοινό ευρωπαϊκό εξοπλιστικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας. Με δεδομένο ότι το 25% των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα πρέπει να εκτελούνται από ελληνικές εταιρείες, οι Ισραηλινοί εξαγόρασαν το σύνολο των μετοχών της ΕΛΒΟ προκειμένου να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των προμηθειών.
Για να ξέρετε 2
Επιχειρηματικοί παράγοντες που είναι δυσαρεστημένοι από την κατανομή έργων και προμηθειών, φόρεσαν την «κουκούλα» και άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με την Λάουρα Κοβέσι. Μάλιστα έχουν διαβιβάσει αναφορές για διάφορες ύποπτες –όπως τις χαρακτηρίζουν– συμβάσεις και περιμένουν τώρα την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Οι εν λόγω κουκουλοφόροι είναι γνωστοί στην πιάτσα και, το χειρότερο, η επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι θολή και σκανδαλώδης. Πρόκειται για επιχειρηματίες που επιβίωναν με δημόσιες συμβάσεις και κοινοτικά κονδύλια.
Στο ΠΑΣΟΚ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Παρά τις αποκαλύψεις για εμπλεκόμενα στελέχη στο σκάνδαλο δεν υπάρχει ουδεμία διαγραφή
Ενώ έχουν βγει τόσες αποκαλύψεις για τουλάχιστον 4 στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Αντωνόπουλος, Τζεδάκης, Κυριακάκης, Φώτος) που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το σκάνδαλο των βιολογικών προϊόντων, δεν υπάρχει καμία διαγραφή. Μια κίνηση υπήρξε από τον Αντωνόπουλο, που παραιτήθηκε μόνος του, ενώ επέστρεψε ευρωπαϊκά κονδύλια. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα για να δουν πώς θα χειριστούν τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και των άλλων σκανδάλων που βγαίνουν στη δημοσιότητα και αφορούν το κόμμα. Κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι τα όργανα δεν λειτουργούν διότι οι αποκαλύψεις αφορούν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη, είτε κοντά στον Π. Γερουλάνο (Φώτος) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβάται μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις κατά τη συνεδρίαση των οργάνων.
Διαβάστε ακόμη:
- Το Πρωινό: Ακόμη δεν ξεκίνησε η σεζόν και ήρθε εξώδικο – Ποια επώνυμη ενοχλήθηκε
- Μαρία Κάλλας: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με αφορμή την επέτειο του θανάτου της
- iPhone 17: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν υψηλότερη ζήτηση σε σχέση με το 16
- Cenergy Holdings: Αύξηση EBITDA 43% στα €171 εκατ. το α΄ εξάμηνο – Ξεπέρασαν το €1 δισ. οι πωλήσεις