Έχουμε γράψει για τις δουλειές με φούντες που έχουν προκύψει στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος όπου τα καρφώματα δίνουν και παίρνουν και οι καταγγελίες, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, ανώνυμες και επώνυμες, διαδεχόμενες η μία την άλλη.

Καθώς η ιστορία των ανώνυμων κυρίως καταγγελιών αποτελεί τη νέα μόδα ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών όπου ο κάθε μεγαλόσχημος μέσω τρίτων προσώπων προχωρεί σε καταγγελίες για ξέπλυμα εναντίον του κάθε ανταγωνιστή του ή προσώπου με το οποίο έχει διάφορες πάσης φύσης!

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το Radar.gr το τελευταίο διάστημα βγήκαν από το συρτάρι της Επιτροπής για το ξέπλυμα όπου ήταν θαμμένες επί Σύριζα, 2 υποθέσεις που αφορούν πρώτον την δράση ομογενούς επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, του οποίου ερευνάται μεταξύ άλλων ύποπτη κίνηση κεφαλαίων από Βενεζουέλα προς Μαϊάμι και από τις ΗΠΑ προς την Ζυρίχη! Καθώς και η σχέση του μέσω συγγενικού προσώπου πρώτου βαθμού, με την Κύπρο. Καθώς επίσης και περίεργη και ύποπτη δανειοδότηση στις ΗΠΑ, χωρίς εξασφαλίσεις, που εκ πρώτης θεωρείται από τις Αρχές ως εικονική!

Πέραν των αθρόων αγορών πολυτελών ακινήτων στις οποίες έχει προβεί σε Αθήνα, Κεφαλάρι, Φάληρο, Μύκονο και αλλού περιλαμβάνοντας ξενοδοχεία, βίλες, γραφεία!

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να έχουν εμπλακεί πολλοί και διάφοροι, νταραβεριτζήδες και επικοινωνιολόγοι με παρεμβάσεις και επιρροές…

Δεύτερον, προβεβλημένου στοιχηματζή που μπαινόβγαινε επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου και είχε καταστεί ρουφιάνος και νταραβεριτζής της τότε εξουσίας!

Επιπροσθέτως, είναι ήδη γνωστό μέσα από τις στήλες του Radar.gr ότι μετά από ελέγχους των αρμοδίων φορολογικών αρχών και ειδικότερα της εφορίας μεγάλου πλούτου έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις 3 εφοπλιστές για πλήθος κινήσεων κεφαλαίων και πιθανή φοροδιαφυγή μεγάλου εύρους! Τους οποίους την ίδια στιγμή ελέγχει εξονυχιστικά και η Αρχή για το ξέπλυμα!

Πέραν όμως των 3 συγκεκριμένων εφοπλιστών, που ήδη διερευνούνται και οι υποθέσεις τους είναι ανοιχτές, εσχάτως μπήκε στο κάδρο και ΤΕΤΑΡΤΟΣ εφοπλιστής, πασίγνωστος και προβεβλημένος, ο οποίος εκτός της ναυτιλίας ενασχολείται με πλήθος ακινήτων, έχει μετοχές στο Ελληνικό, ενώ εμπλέκεται με την Ενέργεια και συνδέεται με περίεργες και ιδιότυπες μπίζνες στην Αίγυπτο, που τελούν υπό την έρευνα των Αρχών και των δύο χωρών!

Για τους υπόλοιπους ΤΡΕΙΣ η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Ο πρώτος σχετίζεται με τεράστια φοροδιαφυγή άνω των 80 εκατ. ευρώ, που λάμβανε χώρα επί εποχής capital controls και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων τρίτων στο εξωτερικό λαμβάνοντας προμήθεια 10% επί του μεταφερόμενου ποσού!

2. Ο δεύτερος σχετίζεται με μεγάλες κινήσεις στο real estate, αποκτά ακίνητα παντού, από τα ελληνικά νησιά έως τις διεθνείς πρωτεύουσες μεγάλων χωρών, ενώ θεωρείται μπον βιβέρ με γάμους, διαζύγια και ξέφρενους ρυθμούς ζωηρός. Τελευταία φέρεται να διέρχεται μια σοβαρή κρίση στον γάμο του με την κατά πολλά χρόνια νεώτερη σύζυγο του, που θα μπορούσε να είναι κόρη του!

3. Ο τρίτος θεωρείται και είναι πολύ ισχυρός τόσο στο χώρο των ναυτιλίας όσο και σε άλλους τομείς όπου δραστηριοποιείται και ο αδερφός του, όπως πχ τα media. Οι πληροφορίες λένε πως η υπόθεση του ΚΕΦΟΜΕΠ πιθανόν να σχετίζεται με υπόθεση που είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όμως να είναι και νεώτερη!

CVC, Fidelity, Blackrock και 2 επιχειρηματικοί όμιλοι στηρίζουν τη μετοχή της ΔΕΗ! Μετά την Macquarie, άλλα 2 κορυφαία funds μπήκαν σφήνα στην ΤΕΝΕΡΓΑ, με το fair value να διαμορφώνεται στα 25 ευρώ!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στον χώρο της Ενέργειας συντελείται την ώρα τούτη μια κοσμογονία, με αφορμή την εμπόλεμη κατάσταση στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων!

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς έχουν βάλει στο κάδρο των ξένων επενδυτών – και όχι μόνο- τις εισηγμένες κατά κύριο λόγο εταιρίες της Ενέργειας (και των Πετρελαίων) όπου πρωταγωνιστούν η ΔΕΗ, η Μότορ Όιλ (ειδικά μετά την απόκτηση του 75% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από τον Ελλάκτωρα), η Τέρνα Ενεργειακή, ο Μυτιληναίος, τα ΕΛΠΕ, ενώ εσχάτως ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για το ενεργειακό σκέλος της Ιντρακάτ!

Επί του προκειμένου τώρα, εκείνο που προκύπτει την ώρα τούτη μέσα από το ρεπορτάζ, αλλά και την ανάλυση των δεδομένων όπως αυτά που διαμορφωνόταν είναι:

Πρώτον, η αντεπίθεση της ΔΕΗ! Αγοράζουν CVC, Fidelity, Blackrock και 2 εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Τη στιγμή που η μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης δέχεται πιέσεις στο Χρηματιστήριο φθάνοντας στο σημείο να παρουσιάζει απώλειες άνω του 30% (έφτασε να διαπραγματεύεται 6 ευρώ) από την τιμή έκδοσης των νέων μετοχών κατά την αύξηση κεφαλαίου (9 ευρώ), το γεγονός είναι πως η ΔΕΗ προετοιμάζει και μεθοδεύει την αντεπίθεση της σε όλα τα μέτωπα.

ΚΑΙ στην προώθηση – υλοποίηση του γιγαντιαίου επενδυτικού σχεδίου της ΚΑΙ στην διερεύνηση απόκτησης μέσω εξαγοράς εταιρικού σχήματος με ΑΠΕ, αλλά ΚΑΙ μέσα από τη στήριξη της μετοχής, τη στιγμή μάλιστα που παρήλθε το διάστημα του εξαμήνου από την αύξηση κεφαλαίου και η υποχρέωση διακράτησης των μετοχών από τους θεσμικούς επενδυτές που έχουν πλέον – και με το «νόμο»- το δικαίωμα να ρευστοποιήσουν!

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι στο παρασκήνιο διενεργούνται συνομιλίες, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με πανίσχυρα ξένα funds αλλά και εγχώρια επιχειρηματικά σχήματα για τη στήριξη της μετοχής και ευρείες αγοράς στα επίπεδα που διαμορφώνονται.

Υπό αυτή την έννοια, οι πληροφορίες φέρουν την CVC (που ήδη κατέχει το 10%), την Fidelity και την Blackrock να βγαίνουν αγοραστές και να στηρίζουν την μετοχή της ΔΕΗ, συνεπικουρούμενοι από 2 πολύ ισχυρούς εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους!

Δεύτερον, η κυριαρχία της Τέρνα Ενεργειακής! Εκτός της Macquarie άλλα δύο κορυφαία ξένα funds έχουν δείξει απτό ενδιαφέρον …

Όπως προκύπτει από το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ύψους 2,3 δις. ευρώ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατά την επόμενη 4ετία, το οποίο ανακοίνωσε σε επενδυτική ημερίδα ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Γ. Περιστέρης, η Τέρνα Ενεργειακή αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας σε κυρίαρχη δύναμη στις ΑΠΕ και όχι μόνο!!!

Υπό την έννοια αυτή και υπό το πρίσμα των εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων και μεγεθών, δεν είναι τυχαίο ότι τα κορυφαία private equity funds του πλανήτη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών (54%) της ενεργειακής εταιρίας!

Ως γνωστόν, όπως έχει ήδη γραφτεί και επιβεβαιωθεί, η αυστραλιανή Macquarie , που ήδη στη χώρα μας έχει αποκτήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2,1 δις, ενώ πρόσφατα αγόρασε και την αγγλική ΔΕΗ αντί του ποσού των 66 δις. ευρώ (!!!), βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τέρνα Ενεργειακή σε τιμή που προσεγγίζει τα 22,7-22,8 ευρώ ανά μετοχή!

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις διαπραγματεύσεις έχουν μπει σφήνα, όχι ένα fund όπως εγράφη, αλλά δύο, με το fair value της τιμής της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής, σύμφωνα με τους ειδικούς της ενεργειακής αγοράς, να προσεγγίζει τα 25 ευρώ ανά μετοχή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη τόσο η συγκυρία, όσο και το τίμημα απόκτησης του 75% του Άνεμου από την Μότορ Όιλ!

Η “νέα Lamda” μέσα από την απόκτηση της Reds (100%), αποτελεί το νέο success story, στο Real Estate, του αφεντικού της Reggeborgh!

Στον ραγδαία ανερχόμενο τομέα του Real Estate εντοπίζεται σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο στοίχημα του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, ο οποίος κατά πληροφορίες μεθοδεύει τη δημιουργία της «Νέας Lamda»!

Ένας χαρακτηρισμός ακριβής καθώς ο όμιλος του Ελλάκτωρα έχει μπροστά του όχι ένα, αλλά δυό projects που προσομοιάζουν στο Ελληνικό:

Πρώτον, στο περίφημο κτήμα Καμπά στα Μεσόγεια και δεύτερον στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, δίπλα στο αεροδρόμιο!

Δύο «μικρά Ελληνικά» λοιπόν, στα οποία εάν προστεθούν η Μαρίνα του Αλίμου αλλά και όλο το real estate στο οποίο εμπλέκονται στην Ελλάδα ο Ελλάκτωρ, ο Χόλτερμαν και οι λοιποί μέτοχοι, συνθέτουν έναν Οργανισμό Real Estate που θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό και τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Lamda Development του Ομίλου Σπύρου Λάτση!

Οι πληροφορίες που διακινούνται στην αγορά κάνουν λόγο εδώ και αρκετές μέρες για την κίνηση – έκπληξη του Ολλανδού που επίκειται, μετά από το ντηλάρισμα με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη!

Και όλα συγκλίνουν στο ότι η έκπληξη αυτή εντοπίζεται στο real estate, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η αξιοποίηση της εισηγμένης Reds, αφού προηγουμένως αποκτηθούν οι μετοχές τόσο του Χρ. Παναγιωτόπουλου (16%), όσο και του εφοπλιστή (και ισχυρού παίκτη στο real estate) Διαμαντή Διαμαντίδη ο οποίος κατέχει περίπου το 10% των μετοχών, σε τιμές που δεν θα ξεπεράσουν τα 2,5 ευρώ ανά μετοχή!

Ακούγεται ακόμη στους διαδρόμους του Ελλάκτωρα, ότι πιθανόν να προταθεί στον Χρ. Παναγιωτόπουλο, (ο οποίος θεωρείται και είναι πολύ σοβαρός, δυναμικός και ανταγωνιστικός επιχειρηματίας – εργολάβος) και η ανταλλαγή με τις μετοχές του Ακτωρα!!!

Σε κάθε περίπτωση η μετεξέλιξη της Reds μέσα από την απόκτηση της κατά 100%, σε νέα Lamda Development στην οποία πέραν των δύο «Μικρών Ελληνικών» (Καμπάς, Γούρνες) θα εισφερθούν η Μαρίνα Αλίμου από την Άκτωρ Παραχωρήσεις καθώς και η δραστηριότητα real estate του Χόλτερμαν και των συνεταίρων του στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, συνιστούν ένα νέο φιλόδοξο project, ένα καινούριο success story που σχεδιάζουν ο Ολλανδός της Reggeborgh και η …παρέα του στην Κέρκυρα, το Κολωνάκι και την λεωφόρο Κηφισίας (δίπλα στην Πανόρμου)…>

Η ύποπτη κατάθεση – μαμούθ ύψους 6 εκατ. ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό Ρωσικής Ιεράς Μονής στο Άγιον Όρος και οι αναλήψεις μετρητών από …Μοναχούς!

Μία τεράστια κατάθεση για τα μοναστηριακά δεδομένα, ύψους 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό Ρωσικής Ιεράς Μονής στο Άγιον Όρος, σήμανε συναγερμό στην συστημική τράπεζα, η οποία ενημέρωσε τάχιστα την Τράπεζα της Ελλάδος που με τη σειρά της απέστειλε επιστολή προς την Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Έμβασμα 6 εκατ. ευρώ σε μοναστήρι, δεν είναι κάτι σύνηθες, ιδίως εάν δεν αποτελεί δωρεά πιστού και η προέλευση του ποσού αυτού ούτε δικαιολογείται, ούτε προκύπτει ποιος είναι ο καταθέτης, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο.

Και οι πληροφορίες λένε πως μετά από σχετικές ερωτήσεις τόσο της συστημικής τράπεζας στην οποία εστάλη το έμβασμα, όσο και των Ανεξάρτητων Αρχών, απάντηση από την Ρωσική Ιερά Μονή του Αγίου Όρους δεν υπήρξε όσον αφορά την προέλευση του χρήματος!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από την Ρωσική Ιερά Μονή, κάνουν συνεχώς αναλήψεις μετρητών, χωρίς μέχρι στιγμής οι Αρχές και η Ελληνική Πολιτεία και το τραπεζικό σύστημα να έχουν παρέμβει δεσμεύοντας τον λογαριασμό ή μπλοκάροντας – έστω προσωρινά- τις διαδικασίες!

Το γεγονός αυτό, έρχεται για μία ακόμη φορά να καταδείξει ότι το Άγιον Όρος έχει μετατραπεί σε άντρο κατασκόπων και Μυστικών υπηρεσιών, όπου οι μετακινήσεις και το συνεχές πέρα – δώθε πραγματοποιείται με ψεύτικα διαβατήρια, προσώπων που εμφανίζονται ως μοναχοί και εκμεταλλεύονται την ανεπάρκεια των ελέγχων τόσο από τον Διοικητή – εφοπλιστή Μαρτίνο, όσο και από τις αστυνομικές αρχές που πλημμελώς και καθυστερημένα ενεργοποιήθηκαν με ανάπτυξη σχετικής δύναμης στο Άγιον Όρος!