Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη ισχύει για το Μέγαρο Μαξίμου το «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο».

Τη μία το σύστημα που παρακολουθεί σε ζωντανό χρόνο τα τρένα το οποίο δεν τελεί υπό την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, την άλλη η φαεινή ιδέα με τους μεθυσμένους και τα ταξί (και το μεγαλοπρεπές άδειασμα του από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο), την επόμενη η κόντρα του με τους οδηγούς ταξί που οδηγεί σε ταλαιπωρία του κοινού αλλά και μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για την κυβέρνηση και τώρα ήρθε να προστεθεί μια παρέμβαση στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μετά από 18 χρόνια η κυβέρνηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει τον ΚΟΚ, ένα έργο για το οποίο «έφτυσε αίμα» ο Βασίλης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά από κοπιαστικές και επίπονες διαβουλεύσεις με συγκοινωνιολόγους, αρμόδιους φορείς και ειδικούς η κυβερνηση κατέληξε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Μια από τις πιο ριζικές αποφάσεις σχετικά με τον νέο ΚΟΚ να πέσουν ταχύτητες μέσα στην πόλη, με το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού να έχει οριστεί στα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Να θυμίσουμε ότι το 2023 ο απολογισμός ήταν 122 νεκροί πεζοί, ενώ το 80% αυτών ήταν πάνω από 65 χρονών, καθώς η πλειοψηφία τους δεν προλαβε να περάσει το δρόμο.

Τώρα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών επιδιώκει να βάλει την «πινελιά» του και σε αυτό, ζητώντας μεγαλύτερο όριο ταχύτητας.

Δηλαδή, ο ένας ράβει και ο άλλος ξηλώνει εντός της ίδιας κυβέρνησης και του ίδιου κόμματος και η κεντρική ηγεσία παρακολουθεί ως θεατής ενός θεάτρου του παραλόγου.

Και αναρωτιόμαστε, τι έχει μεγαλύτερη σημασία, η ομαλή λειτουργία και συνέχεια της κυβέρνησης ή ο υπερφίαλος εγωισμός του κάθε υπουργού;

Πως θα υπάρξει έτσι συνέχεια στην διοίκηση; Κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός αλλάζει και πολιτική του υπουργείου και θα ακυρώνεται το έργο των προηγούμενων λες και κυβερνούσε άλλη παράταξη;

Είναι προς γνώση του Μαξίμου όλα αυτά, ειδικά όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο μέτρο, προαναγγέλοντας το;

Απόβαση Αφρικανών στην Κρήτη

Η δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στην κυβέρνηση.

Το Λιμενικό και η ΕΥΠ επιχειρούν να διαχειριστούν χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στην Κρήτη.

Μέσα σε μια ημέρα τα δουλεμπορικά σκάφη ξεφόρτωσαν στη Γαύδο πεντακόσιους μετανάστες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΥΠ, οι δουλέμποροι συγκεντρώνουν τους μετανάστες στο Τσαντ. Στη συνέχεια τους περνάνε στη Λιβύη και από τα παράλια της Λιβύης οργανώνεται η απόβαση στη Γαύδο, στην Κρήτη και άλλα νησιά.

Οι ίδιες πηγές προεξοφλούν ότι η διακίνηση γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Λιβύης αλλά και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που έχουν αυξημένη παρουσία στο Τσαντ και στη Λιβύη.

Το πρόβλημα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Σε περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί η δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, το πρόβλημα θα γίνει μη διαχειρίσιμο.

Λουκέτο στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να χαθούν τα ίχνη του σκανδάλου

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στο Μαξίμου αναζητούν λύση για να απεμπλακούν από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζουν το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» του αμαρτωλού οργανισμού. Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τις επιδοτήσεις των αγροτών σε νέο οργανισμό που θα συσταθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το Μαξίμου εκτιμά ότι με μία τέτοια κίνηση μπορεί η χώρα να γλυτώσει τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και, το κυριότερο, να κλείσει η υπόθεση πριν αρχίσουν να ακούγονται ονόματα υπουργών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει με τις παράνομες επιδοτήσεις, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τις σταματήσουν.

Η απόπειρα του Νίκου Ανδρουλάκη να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τα όσα συνέβαιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Μαξίμου.

Πάντως μετά την έρευνα της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το πλαίσιο για τον νέο οργανισμό.

Ξεχάστε το βέτο

Παρασκηνιακές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση προκειμένου να συναινέσει στη συμμετοχή της Τουρκίας στο κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία τάσσονται ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας, αδιαφορώντας για τις απειλές που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας και για την επαναφορά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Για τους Ευρωπαίους, αυτό που έχει σημασία δεν είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνιστά απειλή για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους ενδιαφέρει η δύναμη πυρός που μπορεί να αποκτήσει η ευρωπαϊκή άμυνα με τη συμμετοχή της Τουρκίας, η οποία διαθέτει ένα εκατομμύριο στρατό, έχει στρατιωτική παρουσία σε Συρία, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν και σε άλλα κράτη.

Για το Μαξίμου η στάση των Ευρωπαίων συνιστά μία δύσκολη εξίσωση.

Πάντως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστεί μετωπικά με τους λεγόμενους ισχυρούς της Ευρώπης και ειδικά με τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σε καθεστώς επιτήρησης

Παρά το γεγονός ότι η κοινή εμφάνιση Κώστα Καραμανλή – Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού για την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου από το Μαξίμου, έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα σε βουλευτές.

Αυτό που επιδιώκει το Μαξίμου είναι στην εκδήλωση να μην συμμετέχουν πάνω από επτά με οκτώ βουλευτές, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναπτυχθεί σεναριολογία όσον αφορά στις επιρροές που διαθέτει ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο. της ΝΔ. κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στο Μαξίμου ότι η ομιλία Σαμαρά θα συνιστά ένα μανιφέστο κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς, αλλά και κατά του πρωθυπουργού.

Θεωρούν επίσης βέβαιο ότι και ο Κώστας Καραμανλής θα ευθυγραμμιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά στα εθνικά θέματα.

Διαβάστε ακόμη: