Με τη συνδρομή του Ελληνικού κράτους, υπουργών και νταραβεριτζήδων, αποπληρώνονται τα 350 εκατ. στις τράπεζες, κρατάει το ξενοδοχείο με παράταση στα 99 χρόνια (!!!) και αποκτά το δικαίωμα να ανεγείρει και να πουλάει βίλες!

Με μια ντροπιαστική για το δημόσιο συμφέρον συμφωνία που προωθείται, το Ελληνικό κράτος συνεπικουρούμενο από υπουργούς, κρατικούς λειτουργούς και νταραβεριτζήδες, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με αφορμή μια έωλη δικαστική απόφαση που επιδίκασε ένα τρελό ποσόν 626 εκατ. στον επιχειρηματία Μαντωνανάκη για … διαφυγόντα κέρδη, «τα δίνει όλα» στον υπερχρεωμένο μεγαλοξενοδόχο καθιστώντας τον Κροίσο!

Η προσβλητική για τα συμφέροντα του Κράτους συμφωνία προβλέπει:

Πρώτον, την πλήρη αποπληρωμή στις τράπεζες των δανείων του ξενοδοχειακού ομίλου 350 εκατ. ευρώ, που είχαν καταγγελθεί και είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού που δεν τελεσφόρησαν.

Δεύτερον, την διατήρηση στην κατοχή του μεγαλοξενοδόχου του Lagonissi resort, που φημολογείτο ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα επέστρεφε στο δημόσιο!

Τρίτον, την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια ούτως ώστε να φθάσει τα 99!!!

Τέταρτον, δίνεται το δικαίωμα στην διεκδικούμενη έκταση ο μεγαλοξενοδόχος να ανεγείρει και να πουλήσει βίλες, γεγονός που προσδίδει τεράστιες υπεραξίες στο project και μετά βεβαιότητας θα φέρει ιλιγγιώδη κέρδη στον επιχειρηματία!

Σε αντίθεση με όσα λέγονται εδώ και καιρό, ότι δήθεν το δημόσιο θα κρατήσει σκληρή γραμμή και δεν θα υποκύψει στις πιέσεις του μεγαλοξενοδόχου, που απέρρεαν από μια περίεργη και έωλη δικαστική απόφαση όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει ποτέ στον εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη σε βάρος του Κράτους, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση καθοδηγούμενη από πρωτοκλασσάτους υπουργούς, στελέχη του δημοσίου και γνωστούς νταραβεριτζήδες, «τα έδωσε όλα» στον Π. Μαντωνανάκη, μέσα από μια συμφωνία που θα σηκώσει σκόνη και θα συζητηθεί, δεδομένου ότι θίγονται όχι μόνο τα συμφέροντα του Κράτους και κατ’ επέκταση του φορολογούμενου πολίτη, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα του δημοσίου επί των ιδιοκτησιών του, τις οποίες όφειλε να προστατέψει και να παραχωρήσει εάν επιθυμούσε υπό τους καλύτερους δυνατούς όρους!

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, πράττοντας αντίθετα με τις εξαγγελίες της και τις «αρχές» της, υπαναχωρεί μπροστά στα πάσης φύσης επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος του δημοσίου και της βάσης της κοινωνίας! Αλήθεια, αυτή την ντροπιαστική συμφωνία ποιος κρατικός λειτουργός θα τολμήσει να την υπογράψει;

Τέλος οι τζαμπατζήδες (κρατικοδίαιτοι, κομματάρχες, μέλη ΔΣ εταιριών κλπ.) από τον Αστέρα Βουλιαγμένης – Κόπηκαν και οι ξαπλώστρες – Η μετακόμιση …παρακάτω – Τίγκα στα υπουργικά αυτοκίνητα το Λαγονήσι

Μαθαίνω ότι… Ο Αστέρας Βουλιαγμένης «πέταξε έξω» – επιτέλους- τους κάθε λογής τζαμπατζήδες και χαραμοφάηδες, κομματόσκυλα και κρατικοδίαιτους, που σε μόνιμη βάση χωρίς να διαμένουν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, έκαναν τα μπανάκια τους, χρησιμοποιούσαν τις ξαπλώστρες και παρίσταναν τους νταραβεριτζήδες, μέσω της προσκωλύσεως σε μεγαλόσχημους που διανέμουν στο εμβληματικό συγκρότημα και πληρώνουν!

Ακόμη παλαιότερα, πριν την πρόσφατη αυστηροποίηση των μέτρων, όλα αυτά τα κουμάσια του δούναι και λαβείν, πρώην μέλη ΔΣ κρατικών και άλλων εταιριών, κομματάρχες, πολιτικά στελέχη, απολάμβαναν ακόμη μεγαλύτερα προνόμια, που οριστικά πια κόπηκαν!

Καθώς και κάποιοι Κελεμπίες νταραβεριτζήδες (όχι κανονικοί Άραβες) που τα άρπαζαν από παντού και προωθούσαν έργα, τεχνικές και συμβουλευτικές εταιρείες επί προηγουμένων διοικήσεων του Αστέρα και όχι της σημερινής που τα πηγαίνει περίφημα!

Αφού λοιπόν κόπηκε το μπες βγες στον Αστέρα, οι τζαμπατζήδες μετακόμισαν λίγο παρακάτω!

Κατά Λαγονήσι μεριά! Όπου ήταν τίγκα στα υπουργικά και κρατικά αυτοκίνητα!

Η τακτοποίηση και η συμφωνία με Δημόσιο – Τράπεζες προφανώς δεν έρχεται τυχαία…

Οι φήμες για εκλογικό αιφνιδιασμό τον Οκτώβριο: Ο Μητσοτάκης απέναντι στο ισχυρό εσωτερικό μέτωπο που διαμορφώνεται στην ΝΔ, αλλά και την δυσαρέσκεια των Εργολάβων, των Πετρελαιάδων, των Μιντιαρχών και των μεγάλων Οικογενειών – Η παύση πληρωμών του Δημοσίου, οι επιστροφές ΦΠΑ και το στέγνωμα της αγοράς!

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει – ακόμη – μόνος του στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έδειξαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές ότι μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και να διεκδικήσουν την εξουσία από την ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι στο κυβερνών κόμμα έχει κάνει την εμφάνιση της μια απειλητική εσωστρέφεια, που απορρέει τόσο από την κεντρογενή στροφή και την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξίες της συντηρητικής παράταξης, όσο και από το εκλογικό πατατράκ που υπέστη η κυβέρνηση, με τα ποσοστά της να γκρεμίζονται περίπου κατά 13% σε έναν μόλις χρόνο και να υποχωρεί από το 41% στο 28% και κάτι…

Την ίδια στιγμή τόσο στη βάση όσο και στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επικρατεί πλήρης απογοήτευση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σε βαθμό που στελέχη, κομματάρχες και βουλευτές να αγωνιούν ότι «ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την κατάρρευση στις Ευρωεκλογές»!

Υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ισχυρό και συνεχώς αυξανόμενο εσωτερικό μέτωπο, η δημοσιοποίηση του οποίου, πέραν της εσωστρέφειας, προκαλεί και πολιτική αβεβαιότητα στην αγορά, το Χρηματιστήριο και την οικονομία, με προφανείς παρενέργειες!

Για πρώτη φορά από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, σκιές πλανώνται πάνω από την κεντρική εξουσία, η οποία μόλις τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος, που κρύβεται πίσω από την απαξία και ανυπαρξία Κασσελάκη και Ανδρουλάκη!

Το μείζον ζήτημα για τον Μητσοτάκη είναι το εσωτερικό! Οι δελφίνοι προετοιμάζονται, συγκροτούν ομάδες και κομματικούς στρατούς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, περιμένοντας τη σειρά τους!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την Δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και τις εισπράξεις του Κράτους, με τις πληρωμές να έχουν κάνει παύση και τους εργολάβους – και όχι μόνο- να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται! Οι Περιφέρειες δεν έχουν λεφτά, οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν σταματήσει, το Δημόσιο δεν καταβάλει υποχρεώσεις!

Σε αυτό το σκηνικό, όπου εκτός των εργολάβων και οι …Πετρελαιάδες είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη υφίσταται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο!

Προκειμένου να αποσπάσει την θετική ετυμηγορία της κοινής γνώμης, να αποκόψει το επικίνδυνο εσωτερικό μέτωπο και να καταδείξει στους βαρόνους των μίντια, τους εργολάβους και τους προμηθευτές του Δημοσίου, καθώς και στις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου, ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χώρας!

Και μολονότι η σεναριολογία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, εντούτοις οι κρίσιμοι και καθοριστικοί λόγοι που την προκαλούν, υφίστανται στον υπέρτατο βαθμό …

Όταν δεν έχεις τα προσόντα για διοικητής, με το νέο νόμο Κεραμέως, και ασκείς εξουσία κομματική και διαπλοκική, τότε σου ρίχνουν μια κλωτσιά προς τα πάνω…

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως, όσον αφορά το νέο νόμο της Κεραμέως για τις θέσεις των Διοικήσεων του Δημοσίου και τις τυπικές προϋποθέσεις των υποψηφίων – τίτλοι σπουδών, εμπειρία, τεχνογνωσία- για να έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τα κρατικά οφίτσια, μου λένε ότι πάντα υπάρχει μια ασφαλής διέξοδος, ειδικά για πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να ασκούν επιρροή και παρέμβαση στην εξουσία!

Όταν δεν έχεις τα τυπικά προσόντα βάσει του νέου νόμου για να τοποθετηθείς στην διοίκηση ενός κρατικού οργανισμού, τότε σου ρίχνουν μια κλωτσιά προς τα πάνω, σε θέση ευρύτερη και στρατηγική, όπου δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου και οι τοποθετήσεις γίνονται κομματικά και διαπλοκικά! Καταλάβατε; Περισσότερα προσεχώς…

Τα αγράμματα στουρνάρια (χωρίς προσόντα για Διοικητές) «αρίστευσαν» στις γραπτές εξετάσεις! Μήπως τους έδωσαν τα θέματα, όπως φημολογείται;

Φημολογείται ότι… Σε διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ, όπου οι υποψήφιοι για δημόσιες θέσεις διοικητών κρατικών φορέων, που επιλέγονται βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νέος νόμος (έκτρωμα) της Κεραμέως (της πιο άχρηστης υπουργού που την έχουν αλλάξει υπουργείο λόγω αποτυχίας σε 3 ανασχηματισμούς, αντί να την στείλουν οριστικά σπίτι της) διαγωνίζονται γραπτώς, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι …κάποιοι «έδωσαν τα θέματα» σε …κάποιους ημέτερους και προνομιακούς συνομιλητές!

Και ότι κάποια αγράμματα στουρνάρια, που δεν κάνουν ούτε για κλητήρες πόσο μάλλον για Διοικητές, αρίστευσαν!

Επειδή είχαν βύσμα, πρόσβαση και επιρροή στην εξουσία! Και ύστερα απορούμε γιατί ο δημόσιος τομέας βυθίζεται! Πλέον, πιάσαμε (από)πάτο!

Διαβάστε ακόμη: