Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και προσοχή στον καύσωνα!

O ρόλος του Άκη Σκέρτσου στην κυβέρνηση και το Μαξίμου, πριν και μετά τις Ευρωεκλογές

Λένε κάποιοι ότι ένας από τους κερδισμένους των αλλαγών θα είναι ο Άκης Σκέρτσος. Η ισχύς του στο Μαξίμου έχει καταγραφεί και δεν είναι τυχαίο που ο Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη επιδοκίμασε τον κυβερνητικό συντονισμό, δηλαδή το δίδυμο Σκέρτσου-Κοντογεώργη. Ο Άκης αφού «έδιωξε» με τον τρόπο του πρόσωπα που ο Μητσοτάκης εμπιστεύεται, όπως π.χ ο Παπασταύρου τώρα μπορεί και να προτείνει διάφορα πρόσωπα στην κυβέρνηση, να καθοδηγήσει δηλαδή τον ανασχηματισμό. Βέβαια, εμένα τα ραντάρ μου πιάνουν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα δεχτεί ξανά περιστατικά όπως τα πανηγύρια στην βουλή μεταξύ Σκερτσου-Πατέλη για το νόμο των ΛΟΑΤΚΙ που εξέπεμψαν μία μη σοβαρή εικόνα κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Εισηγήσεις για να αναλάβει ο Νίκος Παπαθανάσης το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα

Πολύ ισχυρές εισηγήσεις υπάρχουν ώστε να αναλάβει ο Νίκος Παπαθανάσης το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα. Είναι ένα σενάριο που βλέπουν πολλοί θετικά στο Μαξίμου, καθώς ο Παπαθανάσης μπορεί να μιλάει στενά με τους μεγάλους παίκτες της αγοράς και η παρουσία του θα φέρει την απαραίτητη συνεργασία. Βέβαια, ο Παπαθανάσης αποτελεί ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού (με κλειστά μάτια που λένε) και δεν θα ήθελε να τον χάσει από τους πόρους

Μπαϊράκι σήκωσε ο Παύλος Γερουλάνος κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

Το μάθατε το μπαϊράκι που σήκωσε ο Παύλος Γερουλάνος κατά του Νίκου Ανδρουλάκη; Ε ναι λοιπόν, ο Παύλος της Α Αθήνας σκέφτεται πιο γρήγορα από τις εξελίξεις. Σου λέει ότι μπορώ να βγω μπροστά και να ηγηθώ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Με λίγο σπρώξιμο και από τον ΓΑΠ. Δεν είμαι φίλος του Ανδρουλάκη αλλά αν ποτέ, λέμε αν, οι δυο τους τίθονταν υπό την ψήφο της βάσης, ο Ανδρουλάκης θα έβγαινε 100-0.

Ο Δουδωνής καθάρισε σαν αυγό την Νάντια Γιαννακοπούλου που πήγε να ψελλίσει κάτι για τον Ανδρουλάκη

Επίσης, να επισημάνω ότι ο Δουδωνής καθάρισε σαν αυγό την Νάντια Γιαννακοπούλου που πήγε να ψελλίσει κάτι για τον Ανδρουλάκη και την δεύτερη θέση. Λες και αν ήταν αρχηγός η Νάντια θα έδινε στο ΠΑΣΟΚ 10 μονάδες… Πάντως, αν και δεν έχω επίσης καμία φιλική σχέση με τον Δουδωνή, εν τούτοις, πρέπει να ομολογήσουμε ότι προστατεύει τον πρόεδρό του και εξ αυτού θεωρείται πολύ σημαντικός βαλές της ηγεσίας…

Πάτωσε στην επιστολική ψήφο και καταγγέλλει νοθεία ο Βελόπουλος

Πάτωσε στην επιστολική ψήφο και καταγγέλλει νοθεία. Ο λόγος για Βελόπουλο που όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την επιστολική, ούρλιαζε ότι «αυτό το νομοσχέδιο φανερώνει πως η ΝΔ ετοιμάζει νοθεία, το καταψηφίζουμε και θα το αντιμετωπίσουμε». Εμ γι’ αυτό δεν το ήθελε, γιατί φαινόταν ότι δεν είχε κανένα ρεύμα στους ομογενείς.

Έντονα ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το αποτέλεσμα που κατέγραψε η ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης

Έντονα ενοχλημένος είναι, όπως μαθαίνω, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το «γαλάζιο» κοντέρ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο, από μπλε, ξαναβάφτηκε πράσινο. Ο Λευτέρης έχει βρεθεί αλλά και το ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν ουσιαστικά ο «επιτελάρχης» του κόμματος στον νομό (σ.σ. από τον οποίον κατάγεται, άλλωστε), μόνο έκπληξη δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί μια έξοδός του από την κυβέρνηση.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής που έβριζε την Ελλάδα πήρε 0.02% και πήγε σπίτι της

Στα ευχάριστα νέα των ευρωεκλογών, η Ολλανδή κυρία Σόφι Ιντ Βελντ, διώκτρια της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, παρότι άλλαξε κόμμα και χώρα για να εκλεγεί, δεν τα κατάφερε, καθώς το… αποκόμμα της πήρε 0,2%! Για όσους δεν τη θυμούνται, είναι αυτή η… δημοκράτισσα φιλοσυριζαία που καθύβριζε τη χώρα μας στην ΕΕ για το κράτος δικαίου και την είχε κάνει σημαία η Κουμουνδούρου. Τώρα το κορίτσι δεν εκλέχτηκε… «Πλέον θα αρμέγει αγελάδες στο Βέλγιο», έγραψαν πολύ εύστοχα κάποιοι χρήστες του X. Θα κλαίει τώρα ο Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα την βλέπει στις Βρυξέλλες…

Πολλές φήμες ακούγονται ότι οδεύει προς το Μέγαρο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης

Πολλές φήμες ακούγονται τις τελευταίες ώρες για τις επικείμενες κινήσεις ανασύνταξης από τον Πρωθυπουργό, μετά τη «σφαλιάρα» της Κυριακής. Μια απ’ αυτές λοιπόν επιμένει ότι οδεύει προς το Μέγαρο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης. Με καθήκοντα μάλιστα «γενικού επιτελάρχη» για να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Το όνομα του έχει ξαναπαίξει αλλά δεν συγκεντρώνει και πολλές συμπάθειες εντός του Μεγάρου Μαξίμου καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και αυτό «χαλάει» ορισμένους. Και εγώ θα πω ότι τέτοιο σενάριο δεν παίζει, είναι άτοπο, κυρίως γιατί και ο ίδιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται στο επίκεντρο. Παρόλα αυτά, να σημειώσουμε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα είναι το πιο σταθερό μέλος του πρωινού καφέ του Πρωθυπουργού!

Διαβάστε ακόμη