Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα!

Βέβαιη η επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου στην κυβέρνηση σε θέση υψηλής ευθύνης

Πολλά ακούγονται για την επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου στο κυβερνητικό επιτελείο. Όπως μαθαίνω είναι αληθείς οι πληροφορίες. Ο Σταύρος είναι άνθρωπος της παράταξης, αγαπητός και εργατικός. Έχει εμπειρία και οξυδέρκεια. Μου λένε ότι μπορεί να μπει και μέσα στο Μαξίμου αλλά και να λάβει ένα δυνατό υπουργείο, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης ή ένα παραγωγικό υπουργείο όπως το Ανάπτυξης ή το Ενέργειας.

Θωμάς Βαρβιτσιώτης: Μεγάλο του ατού για να μπει στην κυβέρνηση είναι ότι γνωρίζει και την επιχειρηματική πιάτσα αλλά και την κοινωνία

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης ακούγεται πολύ δυνατά για την είσοδό του στην κυβέρνηση. Ο Θωμάς μιλάει συχνά ούτως ή άλλως με τον Πρωθυπουργό ενώ είναι άνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας με οικογενειακή παράδοση. Το μεγάλο του ατού είναι ότι γνωρίζει και την επιχειρηματική πιάτσα αλλά και την κοινωνία. Μία ιδανική θέση είναι να βρεθεί σε κεντρική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου ή σε παραγωγικό υπουργείο που θα βοηθήσει την υποψηφιότητά του στην Βουλή.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο κομβικό υπουργείο Ανάπτυξης που δεν παει καλά

Ακούγονται πολλά για το υπουργείο Ανάπτυξης. Μπορεί ο Μητσοτάκης να έχει καλή άποψη για τον πολιτικό Κώστα Σκρέκα, όμως, το μοντέλο αυτό δεν είναι αποδοτικό. Χρειάζεται μία πιο δυνατή κίνηση που να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έχουν ακουστεί πολλά σενάρια. Όπως για παράδειγμα, την δημιουργία θέσης υφυπουργό για την αγορά που θα τρέχει για τις τιμές.

Αναβαθμιζεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και μας αποχαιρετά η Νίκη Κεραμέως

Υπήρχε από το 2023 η σκέψη να συγχωνευτούν το υπουργείο Εσωτερικών με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τώρα φαίνεται να παίρνει σοβαρές πιθανότητες να συμβεί αυτή η συγχώνευση που θα βοηθήσει σε επίπεδο καινοτομίας και τα δύο υπουργεία. Ακούγεται ότι μπορεί να αναλάβει αυτή το γιγάντιο υπουργείο ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που τα έχει πάει περίφημα σε ότι αποστολή του έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό. Ψηφιακές υπηρεσίες, μη κρατικά πανεπιστήμια κτλ… Σε ένα τέτοιο σενάριο δύο τινά. Φεύγει η Κεραμέως και θα πρέπει να ψάχνουμε για υπουργό Παιδείας. Η Κεραμέως δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Το θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, τα χαστούκια της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων αλλά της Δικαιοσύνης που την έκοψε πρόστιμο για την διαρροή έχουν αδυνατίσει το προσωπικό της κεφάλαιο. Δεν γνωρίζουμε εάν θα μείνει εκτός κυβέρνησης ή θα της δοθεί ως τιμωρία ένα υπουργείο υποδεέστερο των ικανοτήτων της. Το σίγουρο είναι ότι δεν διάγει την καλύτερη πολιτική περίοδο της ζωής της.

Ο Πρωθυπουργός  πρέπει να περιορίσει την μεγάλη διεύρυνση της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι θα πρέπει να περιορίσει την μεγάλη διεύρυνση της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Το λένε όλοι. Επίσης, το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να τον απασχολήσει περισσότερο. Όχι για να το πάρει πίσω. Αυτά δεν γίνονται. Αλλά το να βλέπεις τον Σκέρτσο να αγκαλιάζεται στην Βουλή με τον Πατέλη και να το γιορτάζουν όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα διχάστηκε και έφαγε ξύλο από την κοινωνία και τη βάση, είναι κακή εικόνα. Πόσο μάλλον ότι ο ίδιος ο υπουργός σου τα σπάει με την Κατερίνα Σακελαροπούλου στο by THE Glass γιορτάζοντας εις βάρος της βάσης της ΝΔ ένα αχρείαστο νομοσχέδιο, που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Κυρίως το θέμα της υιοθεσίας που είναι κόκκινο πανί για την βάση.

Ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο με ξεκάθαρο δεξιό πρόσημο

Το μήνυμα που έλαβε ο Μητσοτάκης από τα δεξιά του δεν ξέρω κατά πόσον θα τον επηρρεάσει και στο ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Μία σόφρωνα σκέψη θα ήταν να προτείνει ένα πρόσωπο με δεξιό πρόσημο ώστε να κλείσει τις μεγάλες διαρροές προς την Ελληνική Λύση, πριν γίνουν μόνιμες. Διότι τώρα είναι συγκυριακές. Όμως, αν συνεχίζει τα ανοιγματα του τότε μπορεί να είναι και μόνιμες. Θα μπορούσε να διαβλέψει τις προθέσεις Σαμαρά για τον θώκο, λένε πολλοί.

Πιο ενεργητική αλλά συγχρόνως πιο δυναμική και όχι υποτελή εξωτερική πολιτική χρειάζεται η χώρα

Το μήνυμα επίσης που έλαβε ο Μητσοτάκης είναι περισσότερη δυναμική στάση απέναντι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πιο ενεργητική αλλά συγχρόνως πιο δυναμική και όχι υποτελή εξωτερική πολιτική. Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια έχουν βρει απέναντί τους ένα αδύναμο ΥΠ.ΕΞ. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Ότι στην γειτονιά σου σε θεωρούν ενδοτικό. Και εδώ η μπάλα παίρνει και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Μην τα ρίχνουμε όλα στον Γεραπετρίτη, ο οποίος είναι μιας άλλης στρατηγικής, καμία σχέση με την πολιτική Δένδια στο ΥΠ.ΕΞ.

Οι τυχάρπαστοι, διάττοντες αστέρες που έβαλε ο Ελληνικός λαός στην Ευρωβουλή

Είναι να απορείς πάντως με τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αφήνουν εκτός ευρωβουλής τον Πύρρο Δήμα και βάζουν μέσα κάτι τυχάρπαστους, κάτι διαττοντες αστέρες και υποδεέστερους σε προσφορά στην πατρίδα. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο διότι θα αρχίσουν πάλι να παραπονιούνται ότι δεν σέβομαι τη ψήφο του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη