Υπάρχει ένας, τρόπος του λέγειν, επιχειρηματίας, ο οποίος εσχάτως παριστάνει τον νταραβεριτζή, κοινώς «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»!

Και μεταξύ άλλων έχει αναγάγει σε επιστήμη την συγγραφή ανώνυμων επιστολών – καταγγελιών προς την Επιτροπή για το ξέπλυμα, προκειμένου να προκαλέσει ελέγχους «ανεπιθύμητων προσώπων» από την ανεξάρτητη Αρχή!

Βεβαίως μέσα στην αμετροέπεια και την ημιμάθεια του λησμόνησε τη σοφή – πλέον- λαϊκή ρήση «Όποιος σκάβει το λάκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα» (από το βιβλίο Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς: Δεν φτάνει μόνο η πίστη…)!

Κάπως έτσι, ο επιχειρηματίας – νταραβεριτζής που φέρεται να σχετίζεται και με ΜΜΕ του περιθωρίου, βρίσκεται την ώρα τούτη από … (ανωνύμως) καταγγέλλων, … ελεγχόμενος!!!

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στα χέρια της αρμόδιας Αρχής εμφανίστηκε πλήθος στοιχείων με ύποπτες δραστηριότητες και μυστηριώδεις κινήσεις κεφαλαίων μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς, που δεν δικαιολογούνται ούτε είναι σαφής η προέλευση τους!

Η διδακτική αυτή ιστορία παρουσιάζει δημοσιογραφικό – και όχι μόνο- ενδιαφέρον!

Το success story του γραφείου Γεραπετρίτη! Το καλύτερο νομικό γραφείο της πιάτσας, με τις πολλές δουλειές και τους μεγάλους τζίρους

Δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες, ούτε πολλές αναλύσεις σε βάθος για να συνειδητοποιηθεί το αυτονόητο: το δικηγορικό γραφείο Γεραπετρίτη είναι το καλύτερο στην πιάτσα!

Το εγκυρότερο, το πιο αποτελεσματικό, το πιο αξιόπιστο! Οπότε αυτό και μόνο αυτό δικαιούται να παίρνει όλες τις δουλειές… Όλοι οι άλλοι είναι δευτεράτζες, ανυπόληπτοι μπροστά στο μεγαλείο της νομικής αξίας και εμβέλειας του υπουργού Επικρατείας!

Και με τους τζίρους που φημολογείται ότι ήδη κάνει, άντε και στο …Χρηματιστήριο! Αυτό είναι, εδώ που τα λέμε, το πραγματικό success story της κυβέρνησης!

Από τον Παπαθεοχάρη στο …Ελληνικό! Η φάμπρικα των «ωραιοποιήσεων» οικονομικών στοιχείων και οι ιστορίες περίεργων δανειοδοτήσεων! Όταν οι τράπεζες νοίκιαζαν (ακριβά) καταστήματα και γραφεία για να δικαιολογούν χρηματοδοτήσεις!

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια, οι τράπεζες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να δανειοδοτήσουν ή για να είμαι ακριβής, για να δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση, του εμπορικού κέντρου Διογένης στη Λεωφόρο Συγγρού ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαθεοχάρη!

Και επειδή η κατάσταση ήταν σύνθετη και τα νούμερα μέσα από τις προσθαφαιρέσεις δεν βγαίνανε, επινόησαν ένα τέχνασμα το οποίο κατέστη διαχρονικό!!! Χρησιμοποιήθηκε τότε και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί (κάτι πιάνουν οι κεραίες μου) στο άμεσο μέλλον!

Τι έκαναν λοιπόν οι τράπεζες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγουν τα νούμερα: πήγαν και νοίκιασαν χώρους στο εμπορικό κέντρο για τη λειτουργία καταστημάτων με υψηλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ενοικιοστάσια! Με τιμή ανά τετραγωνικό πολύ υψηλότερη από τα συνήθη στην πέριξ αγορά με τη δικαιολογία του νέου εμπορικού, που θα προσελκύσει κόσμο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα επιχειρηματικά δρώμενα!

Έτσι, με την παρέμβαση – παρουσία των τραπεζών στο εμπορικό της οικογένειας Παπαθεοχάρη στη Λεωφόρο Συγγρού, ενοικιάζοντας σε υψηλή τιμή καταστήματα και γραφεία, το project στα «χαρτιά» έβγαινε και κατ ‘ επέκταση δικαιολογείτο η χρηματοδότηση του!!!

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε ή αν το συνειδητοποιείτε: πρόκειται για ανάγλυφη εικόνα από το μέλλον! Βλέπε Ελληνικό και κτίρια γραφείων και ουρανοξύστες από μεγάλες συστημικές τράπεζες, που συμπτωματικά είναι και οι μόνες πιστώτριες (ξένη καμμία!!!). Και ο νοών νοείτο…

Τον «ψάχνουν» οικονομική αστυνομία, αρχή Διαφθοράς! Ο «επιχειρηματίας», οι εξαγορές, τα πάρε – δώσε, τα φιλαράκια, οι από πίσω…

Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο ενεφανίσθη ξαφνικά στα ρεπορτάζ των οικονομικών στηλών και της επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Δηλώνει «επιχειρηματίας», κυκλοφορεί ως … «μοντέλο» και διαπραγματεύεται εξαγορές και συγχωνεύσεις!

Η αλήθεια είναι πως σχετικά με την προέλευση των χρημάτων του υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Καθώς και για το εύρος των δραστηριοτήτων του!

Οι πληροφορίες λένε – και στο Radar οι πηγές είναι πάντα αξιόπιστες- ότι η δράση του βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των αρμοδίων αρχών εδώ και αρκετό καιρό και όχι μόνο σήμερα που πρωταγωνιστεί στη σχετική επικαιρότητα!

Οικονομική αστυνομία και αρχή για την Διαφθορά τον ελέγχουν διακριτικά!

Τραπεζικούς λογαριασμούς, δουλειές, νταραβέρια, πάρε – δώσε, φιλαράκια, δοσοληψίες, ιδιότυπες κοινωνικές σχέσεις…

Στις …υπηρεσίες λένε πως είναι …μπροστινός! Και διερευνούν τους …από πίσω του!

Μπλε Κέδρος: Μέρισμα για όλους

Αφού βρέθηκε λύση στο θέμα που είχε ανακύψει με τη διανομή μερίσματος, η γενική συνέλευση των μετόχων της Μπλε Κέδρος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.
Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι μέτοχοι της εισηγμένης, ενώ το προς διάθεση ποσό, σύμφωνα με τα πληροφοριακά έντυπα της γ.σ., ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στις 43.200.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας και αντιστοιχεί σε μέρισμα 0,0824 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου μερισμάτων, λόγω της ειδικής νομοθεσίας που διέπει τις ΑΕΕΑΠ.

Δύο ερωτήματα προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς! Περί αγοράς ιδίων μετοχών από φυσικά και νομικά πρόσωπα!

Επειδή προφανώς η μακρά απουσία μου από το (θεσμικό) χρηματιστηριακό ρεπορτάζ που κάποτε κάλυπτα, μου έχει αφήσει ορισμένα κενά, υποβάλω δύο ερωτήματα προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να με διαφωτίσει σχετικά:

Πρώτον, επιτρέπεται διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης να αγοράζει μετοχές της εταιρίας στην οποία ασκεί διοίκηση και προφανώς γνωρίζει εκ των έσω την πραγματική εικόνα και τις προοπτικές; Ναι ή όχι;

Δεύτερον, επιτρέπεται εισηγμένη εταιρία να αγοράζει ίδιες μετοχές πριν τη γενική συνέλευση των μετόχων, στη λογική να στηρίξει το χαρτί σε μια κρίσιμη ημέρα όπου θα παρίστανται οι μέτοχοι και τα φώτα των media και της κοινής γνώμης θα είναι στραμμένα επάνω της; Ναι ή όχι;

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σκρέκας – Ρεύμα: Απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με επιδότηση 1,9 δις ευρώ