Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Οι αστείοι «λεονταρισμοί» Σκρέκα για τον Λιανό της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Βγάζει διαρροές ο Σκρέκας ότι “τελειώνει” τον Λιανό της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μεγάλο ανέκδοτο.

Ο Λιανός ήταν επιλογή του Μαξίμου, όμως, κατάλαβαν ότι δεν μπορούν εύκολα να τον χουλανδρίσουν.

Τον άφησαν ανεξέλεγκτο και ο ίδιος , επειδή είχε θητεία, εκανε οτι ήθελε.

Δεν θα τον ανανέωναν ούτως ή άλλως. Οπότε τσάμπα οι λεονταρισμοί…

Ο Στίγκας ψάχνει μάταια στήριξη από Σαμαρά και Βορίδη

Μαθαίνω ότι προσπαθεί ο Στίγκας μέσω παλαιών καναλιών της Πολιτικής Άνοιξης στην οποία ήταν μέλος να έρθει κοντά στο Αντώνη Σαμαρά και τον Βορίδη, μπας και σώσει την κρατική επιχορήγηση… Δεν νομίζω όμως να ενδώσουν…

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φέρνει στην επικαιρότητα «τελειωμένους» σαν τον Μπογδάνο

Με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βγήκαν από την ντουλάπα κάτι σκελετοί που το πολιτικό σύστημα τους είχε ψιλοθάψει.

Για παράδειγμα, είδαμε ξανά τον Μπογδάνο να κάνει παιχνίδι στην δεξιά βγαίνοντας σε πολλά πάνελ.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Αυτά παθαίνεις όταν βάζεις τον Πατέλη να καθορίσει την καθημερινή ατζέντα.

Ξεκινάει το «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ ο Μπρατάκος

Μου λένε κάτι φίλοι, ότι ο Μπρατάκος μαζί με κομματικούς θα αρχίσει να βλέπει ξανά βουλευτές στα ουζερί της Αθήνας.

Το μασάζ είναι απαραίτητο φαίνεται για τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται μετά το 2023.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφωνίες για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εχει και ο ΣΥΡΙΖΑ τους διαφωνούντες για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τι νομίζατε; Ότι μόνο στη ΝΔ θα υπάρχουν αυτοί;

Ο Αλέξανδρος Μεικόπουλος, λοιπόν, δεν θεωρεί ώριμη τη συζήτηση και θα πρέπει να μείνει εκεί που είναι…

Δηλαδή, όχι στον πολιτικό γάμο αλλά μόνο στο σύμφωνο συμβίωσης.

«Φανταχτερά» ονόματα στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ακούγονται μεγαθήρια ότι θα κατέβουν για τις ευρωεκλογές στη ΝΔ.

Πρόσωπα που θα προσελκύσουν αρκετές ψήφους.

Οπότε, στελέχη στον πρωθυπουργό τύπου Αριστοτελεία Πελώνη και Δημήτρη Τσιόδρα δεν τα βλέπω να εκλέγονται.

Και είναι κρίμα γιατί ο δεύτερος είναι και αρκετά καταρτισμένος με χοντρά πτυχία για δημοσιογράφος.

Παρακαλάει ο Τσακαλώτος τον Ανδρουλάκη να συνεργαστούν

Φαντάσου. Παρακαλάει ο Τσακαλώτος τον Ανδρουλάκη να συνεργαστούν.

Δυστυχώς τα παλικάρια εκεί στη Νέα Αριστερά προσπαθούν να πιαστούν από τον καθένα μπας και μεγαλώσει το μερίδιο τους στο χώρο.

Όσον αφορά πάντως τις ευρωεκλογές, μου λένε ότι θέλουν να κατέβουν για ευρωβουλευτές οι Φίλης και Σκουρλέτης.

Οπότε καταλαβαίνετε… Ούτε το 2 δεν θα γράψει το νέο κόμμα…

Προβληματίζει το Μαξίμου ο εμφύλιος μεταξύ δύο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε έναν κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο που διαθέτει τεράστια δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης, με έναν επίσης μεγάλο επιχειρηματία από τον χώρο της ενέργειας.

Ο εμφύλιος έχει σχέση με τα μεγάλα θαλάσσια αιολικά πάρκα και αναμένεται να προκαλέσει παράπλευρες πολιτικές απώλειες όταν αρχίσει η μάχη των αδειοδοτήσεων.

Ετοιμάζει μετακόμιση από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης

Τον φάκελο του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασίσει να πουλήσει ή να ενοικιάσει το κτίριο και να μετακομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα λειτουργικά γραφεία.

Βροχή τα στοιχήματα για το μέλλον του Τεμπονέρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν ο Διονύσης Τεμπονέρας παραμείνει στο κόμμα μέχρι το συνέδριο.

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε τον λόγο ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Αποδέκτης της αγωνίας των βουλευτών της ΝΔ για τις κινήσεις Μητσοτάκη ο Σαμαράς

Στην πρόσφατη παρέμβασή του ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να εκφράσει την αγωνία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, τόσο για τους κινδύνους που εγκυμονεί ενδεχόμενη εκτροπή του διαλόγου Μητσοτάκη-Ερντογάν σε ζητήματα που άπτονται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όσο και για τον νόμο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τον οποίο είναι αντίθετο ένα κρίσιμο ποσοστό παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης και η εκκλησία.

Ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται αποδέκτης της αγωνίας των βουλευτών, ενώ και ο ίδιος ανησυχεί για ορισμένες στρατηγικής συμμαχίας επιλογές της κυβέρνησης που παραπέμπουν στο «Ποτάμι» και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζεται Δεξιά παράταξη.

Η πρωτοβουλία Σαμαρά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπονομευτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το μόνο που επιδιώκει είναι να αφυπνίσει το Μαξίμου που ζει τον μύθο της επίπλαστης πολιτικής κυριαρχίας.

Ετοιμάζει επίθεση στην κυβέρνηση με τη στήριξη εκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων η Νίκη

Στη γραμμή των εκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων κινείται ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός στο ζήτημα του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην κατεύθυνση αυτή η «Νίκη» αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία πάντα με τους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον συγκεκριμένο νόμο ετοιμάζει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά της «Ελληνικής Λύσης» να κινούνται σε ανοδική τροχιά.

Μάλιστα δεν αποκλείεται σε περίπτωση κατά την οποία περάσει το σχετικό νομοσχέδιο η «Ελληνική Λύση» να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, απορροφώντας ένα ποσοστό δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Απογοητευμένος ο Τσίπρας από την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την μηδαμινή επιρροή του

Απογοητευμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας από την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιρροή του είναι πλέον ανύπαρκτη και αυτό το διαπίστωσε στις συναντήσεις που είχε με δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας Αχτσιόγλου που αποχώρησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενοχλημένος γιατί επιχειρούν να του χρεώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος αρνείται ότι έστησε ο ίδιος το κόλπο, παραδίδοντας την ηγεσία του κόμματος σε έναν τουρίστα.

Γιαυτό δεν αποκλείεται και μάλιστα πολύ σύντομα να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα στελέχη τα οποία ανήκουν στο στενό του περιβάλλον.

Άλλωστε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος άρχισε να υποψιάζεται ότι θα τον αδειάσουν μετά τις ευρωεκλογές, έχει αυτονομηθεί και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό του κόμμα, αδιαφορώντας για τις αποχωρήσεις.

Έρχονται λυόμενες φυλακές για να χωρέσουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα βρεθούν στη φυλακή με τον νόμο Φλωρίδη

Σε απέραντη φυλακή μετατρέπει την Ελλάδα το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους ποινικούς κώδικες που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Φλωρίδης.

Το γεγονός ότι θα φυλακίζονται καταδικασμένοι ακόμη και για πλημμελήματα πρόκειται να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των κρατουμένων.

Γιαυτό αναμένεται να κατασκευάζουν λυόμενες φυλακές και μάλιστα με επείγουσες διαδικασίες για να χωρέσουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα βρεθούν στη φυλακή με τον νόμο Φλωρίδη.

ΚΟΥΙΖ: Μου λένε ότι γνωστός εκδότης τα έχει άσχημα με νέο κυβερνητικό αξιωματούχο. Θεωρεί ότι ο νέος την έχει δει λίγο και επιλέγει να κάνει παρέα με άλλους. Προβλέπω ξεκατίνιασμα…

Θα υπερβεί τα 6 δισ. ευρώ η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία – Σκόπιμα υποβαθμίζεται η συνολική δαπάνη

Ακούω, βλέπω, διαβάζω, ότι η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, θα απαιτήσει κεφάλαια περί τα 800 εκατ. ευρώ, εκτίμηση που δεν ξέρω την πηγή της, αλλά την υποψιάζομαι. Πρόκειται τουλάχιστον για αστεία προσέγγιση του ύψους των δαπανών που απαιτούνται, για να αποκατασταθεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές και φονικές πλημμύρες. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι οι εκτιμήσεις που έχουν κάνει ανά νομό οι συναρμόδιες υπηρεσίες (δυστυχώς, υπάρχει ένα αλλαλούμ διαφορετικών εκτιμήσεων, από τις διάσπαρτες υπηρεσίες) ανεβάζουν αθροιστικά το κόστος αποζημιώσεων περιουσιών, καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου και δαπανών αποκατάστασης δεκάδων και εκατοντάδων υποδομών, σε πάνω από 6 δισ. ευρώ! Ποσό το οποίο, όπως υπολογίζουν έμπειροι μηχανικοί, με τους οποίους έχει επαφή η στήλη, μπορεί να φτάσει σε βάθος πενταετίας, ακόμα και τα 9 δισ. ευρώ! Και αυτό γιατί, αφενός οι υποδομές θέλουν χρόνο και χρήμα για να αποκατασταθούν, με τις μελέτες να αποτελούν το πρώτο χρονοβόρο στάδιο, αφού απαιτούνται νέες χαράξεις και νέες προβλέψεις και αφετέρου, οι ημιεπίσημες προσεγγίσεις των αρχών, λαμβάνουν υπόψη τους τις περυσινές τιμές όλων των υλικών, πράγμα σύνηθες και τυποποιημένο για δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά, υπάρχει ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα, που έχει ξεχαστεί σχεδόν από την κοινή γνώμη και παραβλέπεται από την πολιτεία. Πρόκειται για την τύχη που πρόκειται να έχουν ολόκληρα χωριά που βυθίστηκαν στη λάσπη και πλέον αποτελούν σκηνικό μακάβριων ταινιών και ταυτόχρονα την τύχη που θα έχουν όσοι κάτοικοί τους έχουν κυριολεκτικά ξεκληριστεί από σπίτια και περιουσίες, κτήματα και ζώα, που ακόμα χάσκουν αμάζευτα και λίαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Καλό είναι, λοιπόν, να μην παίζουμε όλοι μας, αθέλητα ή από λειψή πληροφόρηση, επικίνδυνα παιχνίδια με μια ολόκληρη περιφέρεια, που συμμετείχε με μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας, ειδικά στα σιτηρά, τα τρόφιμα, στο βαμβάκι και σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ενδιαφέρουν

*** Σε φάση εξισορρόπησης αντίρροπων δυνάμεων έχει εισέλθει η χρηματιστηριακή αγορά, με τους πωλητές να επικρατούν στα σημεία, προς το παρόν. Αλλά, αυτό δεν εμποδίζει κάποιες μετοχές να αποφέρουν σημαντικές ημερήσιες αποδόσεις.

*** Εξακολουθούν τα μεγάλα πακέτα στις τράπεζες, στις οποίες το… σκορ χθες ήταν 2-2. Πειραιώς και Alpha Bank πιέστηκαν από ρευστοποιήσεις, ενώ Εθνική και Eurobank
παρά τον σημαντικό όγκο έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.

*** Σε μικρό εύρος τιμών κινείται η Optima, αλλά δεν λέει να κάνει το βήμα που θα τη φέρει πάνω από τα 8 ευρώ – δύσκολο προς το παρόν το εγχείρημα. Στην Attica Bank η πλαγιοκαθοδική διόρθωση συνεχίζεται

*** Σπάει τα κοντέρ η Intrakat. Νέο υψηλό έτους χθες στα 3,6450, με άνοδο κατά 4,29% και βάζει πλώρη για κεφαλαιοποίηση στα 600 εκατ. ευρώ

*** Αλλά και τα λεγόμενα “Κοκκαλόχαρτα” συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Ιντρακόμ, Κέκροψ και ΚΛΜ, κατέγραψαν νέα κέρδη

*** Όσο για τον Ακρίτα, επανήλθε στην πρώτη ζώνη, με άλμα κατά 29,37% (!), με όγκο μόλις 6.707 μετοχών και 4 πράξεις, κλείνοντας στα 0,9250. Άνευ περαιτέρω σχολίου

*** Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις στο νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, επισημαίνοντας ότι “οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος”, όπως αναφέρουν οι επί του θέματος αποφάσεις του ΣΤΕ. Σε αντίθεση με τους μισθωτούς, επισημαίνει, το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν συναρτάται, καταρχήν, με τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή του μισθού του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αρνητικό (ζημίες), κυρίως στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου.

*** Επισφραγίζεται ουσιαστικά σήμερα η αλλαγή σκυτάλης στην περίφημη Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού οι… ανταγωνισμοί έφτασαν να αφορούν πρωτίστως την ίδια και τον πρόεδρό της Γιάννη Λιανό. Ο οποίος συχνά πυκνά είχε μετωπικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς της, με τελευταίο τον Κώστα Σκρέκα, με αφορμή την ακρίβεια, αλλά αιτίες πολύ βαθύτερες. Στη θέση του αναλαμβάνει η (συγκρατείστε το) Σάρπ Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη, για την οποία αποφασίζει σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αν υποθέσω, ότι τέλος η ακρίβεια, μάλλον δεν θα είμαι ακριβής…

Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Ομπρέλα να πάρετε σήμερα, αλλά και υπομονή και σήμερα (ημέρα μνήμης του Γρηγορόπουλου) και αύριο (ημέρα ερχομού του Ερντογάν) σε όλους και ειδικά στους οδηγούς. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: