Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι, καλή εβδομάδα και καλό χειμώνα!

Μπορεί ο Χαρίτσης να βγαίνει μπροστά, όλοι όμως γνωρίζουν ότι κουμάντο κάνει η Έφη

H επιλογή Χαρίτση για την προεδρία της νέας Κ.Ο των διασπαστών του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κάτι.

Ο Αλέξης είναι πιο καταρτισμένος, μπορεί να ηγηθεί της ομάδας και να εκφράσει καλύτερα και τον Τσακαλώτο (Ομπρέλα).

Όμως, μη γελιόμαστε, αν τελικά τα παλικάρια σχηματίσουν πολιτικό φορέα, τον πρώτο λόγο θα έχει η Αχτσιόγλου.

Εξάλλου ο Κασσελάκης δεν προτάσσει καμία πολιτική θέση. Το ΣΚ που πέρασε εθεάθη να σερβίρει βότκες στις Σπέτσες, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται…

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεπερνάει ακόμη και τον Στίβεν Κινγκ σε φαντασία

Τι είπε πάλι ο Νίκος Κοτζιάς ρε παιδιά;

Ότι όσα γίνονται στην Αριστερά στην Ελλάδα φταίει η Αμερική και 2-3 μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να χαμηλώσουν την πατριωτική Αριστερά για να περάσει ο Μητσοτάκης συνθήκη που ευνοεί τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Πιστεύω ότι ούτε το Στήβεν Κινγκ δεν θα έπλεκε τέτοιο σενάριο. Μόνο ο Κοτζιάς των Πρεσπών…

Πάει και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Ευρωβουλή;

Kάπου πήρε το αυτί μου στους διαδρόμους μεταξύ Μαξίμου και Πειραιώς ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να κατέβει για ευρωβουλευτής και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η κυβέρνηση τον άδειασε τότε με το δυστύχημα στον Πειραιά και η αλήθεια είναι ότι έγινε άκομψα και τώρα θέλει να του δώσει μία άλλη διέξοδο. Ίσως ακόμα καλύτερη…

H γκάφα του Τσακλόγλου, ακόμη ένα «φάουλ» της κυβέρνησης

Την γκάφα την κάνει και ένας υπουργός του διαμετρήματος Τσακλόγλου.

Ο καθηγητής ήθελε να πει ότι εάν ένας δικηγόρος παίρνει για χρόνια 900 ευρώ τότε καλύτερα να γίνει ντελιβεράς που βγάζει περισσότερα…

Από την μία είναι απίθανο ένας δικηγόρος να βγάζει μόνο 900 ευρώ αλλά από την άλλη αυτά δεν λέγονται από υπουργό της κυβέρνησης.

Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός αλλά όχι ότι είπε ο άνθρωπος και κάτι παράλογο…

Οι κάκιστες σχέσεις Καρλούτσου και Ελπιδοφόρου συζητιούνται ακόμη και στο Φανάρι

Οι κακές σχέσεις του Father Alex με τον Ελπιδοφόρο έχουν φτάσει και στο Φανάρι.

Όχι οτι δεν το περίμεναν αλλά το κακό είναι ότι έχουν αρχίσει οι διαρροές στα ελληνικά ΜΜΕ περί αμφισβήτησης του Ελπιδοφόρου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όχι ότι τους είναι και επιθυμητός αλλά δεν θέλουν σε αυτή τη φάση να ανοίξουν θέμα, όταν έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο μέτωπο με τον Ερντογάν και την Τουρκία.

Ο Σταύρος Παπασταύρου «καταλύτης» στο να μην εκτροχιαστούν οι σχέσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη

Ο Σαμαράς τα έχωσε σε όλη την κυβέρνηση αλλά άφησε απέξω τον Σταύρο Παπασταύρου τον οποίο τον εκθείασε άλλη μία φορά για την προσπάθειά του να αναδείξει το θέμα Μπελέρη στην Αλβανία.

Ο Σταύρος είναι ένας ισορροπητικός παράγοντας μεταξύ Μητσοτάκη-Σαμαρά για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα…

Ο Σκρέκας είναι πλέον απλά και μόνο ένας υπουργός – εντολοδόχος

Κίτρινη κάρτα για Σκρέκα μαθαίνω ότι έχουν ρίξει στο Μαξίμου για βραδυπορία σε σημαντικά θέματα.

Όπως άκουσα, μάλιστα, ο Σκρέκας πάει σπρωχτός. Δηλαδή του λέει το Μαξίμου και αυτός κάνει…

Οι τιτλοποιήσεις «ξεκλείδωσαν» τις προοπτικές των τραπεζών και τις αποεπενδύσεις – Καταλυτικός ο ρόλος «Ηρακλή» και επενδυτικής βαθμίδας

*** Τώρα που το Δημόσιο έχει διανύσει τη μισή απόσταση από την επιθυμητή της πλήρους αποδέσμευσής του από τραπεζικές συμμετοχές και οι τράπεζες, για δεύτερη χρονιά, βγάζουν τεράστια κέρδη, τώρα γίνονται αντιληπτά δύο πολύ σημαντικά γεγονότα που προηγήθηκαν, χωρίς τα οποία η σημερινή εικόνα θα φάνταζε εξωπραγματική ή πολύ μακρινή. Με την Eurobank και την Alpha Bank πλήρως πλέον ιδιωτικοποιημένες και το ήμισυ και πλέον της συμμετοχής στην Εθνική να έχει περάσει σε θεσμικούς και ιδιώτες, απομένει το 18% της ίδιας και το 27% της Πειραιώς από τις συστημικές τράπεζας να πωληθεί, το πιθανότερο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024. Θα μπορούσαμε λοιπόν σήμερα να μιλάμε για το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων και μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες – κατά σύμπτωση (;) ιταλικής, με τη γειτονική οικονομία να έχει πολλές “συγγένειες” με τη δική μας – αν δεν είχε ξεφύγει η ελληνική οικονομία από την κατηγορία χρέους των “σκουπιδιών” και να έχει ουσιαστικά ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα που απώλεσε προ πολλών ετών; Αν δεν είχε αντιγράψει ουσιαστικά τους ιταλούς, θεσπίζοντας με την άδεια της ΕΚΤ, τα χαρτοφυλάκια του “Ηρακλή”, όπου ρίχτηκαν όλα τα “κόκκινα” δάνεια, που έτρωγαν τις σάρκες των τραπεζών πρωτίστως και κατ΄επέκταση και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας; Το Δημόσιο, ανέλαβε βέβαια το ρίσκο των κρατικών εγγυήσεων, για τις οποίες χρειάστηκε να δώσει μάχες και να πάρει τελικά το Ο.Κ. της ΕΚΤ. Χωρίς αυτές τις δύο καταλυτικές προϋποθέσεις, κανένα εγχείρημα πώλησης τραπεζικών πακέτων δεν θα είχε τύχει, αφού τα προβληματικά δάνεια απαιτούσαν προβλέψεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ και τα περυσινά και τα εφετινά κέρδη των δισεκατομμυρίων ευρώ φυσικά δεν θα υπήρχαν. Με απλά λόγια, αν το Δημόσιο και πάλι, μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, δεν “έπαιρνε πάνω του” τη ζημιά των δισ. ευρώ των προβληματικών δανείων, το ΤΧΣ δεν θα μπορούσε να βγει στις αγορές για να πουλήσει τα ποσοστά που του απέμειναν από τη διάσωση των τραπεζών. Η δε ζημιά που θα γράψει τελικά το Δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, από την όλη διάσωση των τραπεζών, ακόμα και αν αφαιρεθεί το ποσό του PSI που υπέστησαν, δεν ανακτάται με τίποτα. Και αυτό θα πρέπει πάντα να το έχουν υπόψη τους οι τραπεζίτες μας, σε δηλώσεις και ενέργειές τους, αν και η ακολουθούμενη πολιτική τους στο θέμα των επιτοκίων καταθέσεων, δεν δείχνει να το ενθυμούνται και να το συμμερίζονται…

Στις υψηλότερες θέσεις μεγέθυνσης του ΑΕΠ η Ελλάδα, αλλά στην προτελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν πραγματικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης

*** Πολλά ακούμε, πολλά διαβάζουμε, αλλά μετά από όσες περιπέτειες πέρασε η χώρα και εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειές τους, έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Γιατί, πραγματικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα πετύχει τον 4ο υψηλότερο πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης το 2023 και την 4η υψηλότερη πραγματική σωρευτική μεγέθυνση σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωζώνης την τριετία 2023-2025. Συγκεκριμένα, η ετήσια μεταβολή του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), δηλαδή ο πραγματικός ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 2,4% το 2023, στο 2,3% το 2024 και στο 2,2% το 2025, έναντι 0,6%, 1,2% και 1,6% αντίστοιχα στην Ευρωζώνη. Αλλά, όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική οικονομία πρέπει να υπεραποδίδει έναντι του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να μειώνεται σταδιακά η απόσταση που τη χωρίζει σε όρους πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Πράγμα που συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Αναλυτικά, το κατά κεφαλήν πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα ως ποσοστό του αντίστοιχου μεγέθους της Ευρωζώνης – σε μονάδες αγοραστικής δύναμης – από 59,0% το 2020 ανέκαμψε στο 65,4% το 2022, ενώ βρισκόταν στο 62,3% το 2019 πριν την πανδημία. Να όμως, που οι αριθμοί μπορεί να δημιουργήσουν ειδυλλιακή εικόνα, αν δεν υπάρχει και η κατάλληλη συσχέτιση. Η Ελλάδα, λοιπόν, παρά την βεβαιωμένη αύξηση, βρίσκεται στη 2η θέση από το τέλος ανάμεσα στις 20 χώρες της Ευρωζώνης και στην 3η θέση από το τέλος, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο για την απαραίτητη καθοδική πορεία στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, στην Κομισιόν εκτιμούν ότι στη χώρα μας θα αποκλιμακωθεί στο 6,7% του ΑΕΠ το 2023 (10,3% το 2022), στο 5,8% το 2024 και στο 5,3% το 2025, παραμένοντας ωστόσο σε σχετικά υψηλά επίπεδα για 6ο (!) χρόνο στη σειρά.

Είναι πολλά τα λεφτά υπουργέ μου! Θα…πέσουν, σε ποιους και προς ποιες παραγωγικές επενδύσεις;

*** Εντάξει, συμφωνούμε ότι ο προϋπολογισμός του 2024, είναι αναπτυξιακός,όπως επιδιώκει και τον διαφημίζει η κυβέρνηση και πολύ καλά κάνει. Από την ώρα που θα πέσουν στην αγορά ούτε 1 ούτε 2, αλλά 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην ελληνική οικονομία κατά τον επόμενο χρόνο, ήτοι 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αν αυτό πράγματι συμβεί, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο “Ελντοράντο”. Από το οποίο πρέπει να βγει ενισχυμένη η ελληνική οικονομία και όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και όχι μόνο ορισμένες και μετρημένες σε ελάχιστες δεκάδες, ώστε και ο πλούτος (ΑΕΠ και όχι μόνο) της χώρας να αυξηθεί και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Δικαίως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, χαίρεται και διαφημίζει αυτές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, αλλά θα πρέπει παράλληλα να γνωρίζει και ο ίδιος και η κυβέρνηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, στηρίζονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους στις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ιδιωτικής κατανάλωσης, αλλά και σε επίπεδο ανταπόκρισης στις ολοένα και μεγαλύτερες χρηματικές ανάγκες που γεννούν η συνεχιζόμενη ακρίβεια και ο επιμένων πληθωρισμός, κυρίως στα τρόφιμα και τα είδη ευρείας κατανάλωσης και όχι μόνο. Τα μεγάλα εταιρικά κέρδη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οφείλονται ή βασίζονται σε υπερβάλλοντα βαθμό στην φθηνή αμοιβή εργασίας και κάθε είδους υπηρεσιών. Ουσιαστικά, οι χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις “επιδοτούνται”
από τα φθηνά ημερομίσθια και τους χαμηλούς μισθούς. Και ο πακτωλός των κεφαλαίων που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να πέσουν στην αγορά κατά το νέο έτος, θα πρέπει να έχει στόχευση παραγωγική και μόνο και όχι βραχύβια ενίσχυση, που σημαίνει και βραχύβια εταιρικά, οικονομικά και κοινωνικά κέρδη

*** Παρεμπιπτόντως, για εκείνα τα προγράμματα που αφορούν στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και ειδικότερα σε εκείνο που ανοίγει σε λίγες ημέρες και στο οποίο, όποιος θέλει να κάνει μία μικρή επένδυση, μπορεί να πάρει το 50% από το κράτος και να στηριχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, δεν θα πρέπει να γίνει γνωστό ευρύτερα, αφού μάλιστα θα είναι ανοικτό για δύο μήνες; Γιατί μπορεί να θέλει και πολύ σωστά η κυβέρνηση να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά θα πρέπει και τα νέα αυτά παιδιά, να το μάθουν. Έτσι δεν είναι;

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Όλες οι νέες ρυθμίσεις

*** Επανέρχομαι στο μεγάλο θέμα-πρόβλημα της στέγης και ειδικότερα στο ζήτημα των ρυθμίσεων που αφορούν την βραχυχρόνια μίσθωση, τις οποίες παρέλειψα στην προ ημερών εκτεταμένη αναφορά της στήλης. Με στόχο, λοιπόν, τη διασφάλιση ισότιμου ανταγωνισμού στην τουριστική αγορά, τη διασταύρωση των εισοδημάτων και την ενίσχυση του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης το αρμόδιο υπουργείο έχει ανακοινώσει τα ακόλουθα:

– Φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τρία ή περισσότερα ακίνητα σε βραχυχρόνια μίσθωση υποχρεούνται να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το εισόδημα που αποκτάται από νομικά πρόσωπα, από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου, θεωρείται εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και υπόκειται σε ΦΠΑ.
– Αυξάνονται τα πρόστιμα για μη εγγραφή στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», στο 50% των ακαθαρίστων εσόδων του τελευταίου φορολογικού έτους και κατ’ ελάχιστο 5.000 ευρώ (σήμερα το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ).
– Ορίζεται ως βραχυχρόνια η μίσθωση ακινήτου, ανεξάρτητα αν είναι αναρτημένο σε ψηφιακή πλατφόρμα ή όχι, για χρονική διάρκεια μικρότερη των εξήντα ημερών κάθε φορά και εφόσον δεν παρέχονται άλλες υπηρεσίες, πλην της διαμονής και της παροχής κλινοσκεπασμάτων.
– Επεκτείνεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων, που είναι 0,5% επί των εσόδων.
– Καταργείται ο φόρος διαμονής και θεσπίζεται το «τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση», σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικές επαύλεις, βραχυχρόνιες μισθώσεις και τουριστικές επαύλεις. Το τέλος κλιμακώνεται κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο από 1,5 έως 10 ευρώ την ημέρα και από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο από 0,5 έως 4 ευρώ την ημέρα.

*** Τα αποτελέσματα αυτών των ρυθμίσεων, που προκάλεσαν “σύρραξη” μεταξύ όλων των εμπλεκομένων – κυβέρνησης, ξενοδόχων και ιδιοκτητών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης – θα τα δούμε στην πράξη συν τω χρόνω, αλλά το βέβαιο είναι ότι τα ενοικιαστήρια δεν πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι, όπως και οι τιμές των ενοικίων δεν πρόκειται να πέσουν από τα σημερινά τους παράλογα ύψη.

Ενδιαφέρουν

*** Ενδιαφέρουσα εβδομάδα αρχίζει σήμερα χρηματιστηριακά. Χωρίς πώληση τραπεζικών πακέτων, πλέον, για να δούμε που θα κάτσει η…μπίλια στη μετοχή της Εθνικής τράπεζας πρωτίστως και φυσικά και στις άλλες τράπεζες.

*** Το βλέμμα της αγοράς θα είναι στραμμένο φυσικά και στο Λονδίνο και στα εκεί συμβαίνοντα και τις παρουσιάσεις των 36 εισηγμένων σε πλειάδα θεσμικών επενδυτών, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού

*** Ζητούμενο, η διατήρηση του τζίρου σε σχετικά υψηλά επίπεδα, όπως και το θετικό εν γένει κλίμα που δείχνει να έχει σε μεγάλο βαθμό παγιωθεί

*** Προφανώς η ΕΚΤ, “κάτι” βλέπει και προειδοποιεί ότι «…θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες χρεοκοπίες στο μέλλον, με πιθανές αλυσιδωτές επιπτώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών, στους μη τραπεζικούς επενδυτές, στο εταιρικό χρέος και στις προοπτικές απασχόλησης των νοικοκυριών…».

*** Αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο που πέρασε σύνοδος των χωρών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ( ΟΠΕΚ+) λόγω διαφωνιών που φέρεται να υπήρξαν από ορισμένα μέλη του στον καθορισμό νέων μειωμένων επιπέδων παραγωγής.

*** *** Οι συνταξιούχοι, από το νέο χρόνο, να ετοιμάζονται για…εργασία και πάλι! Μπήκε σε διαβούλευση το ν/σ για την πλήρη αναμόρφωση/βελτίωση της λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων, που περιλαμβάνει την κατάργηση από τη νέα χρονιά της περικοπής του 30% της σύνταξης στους απασχολούμενους συνταξιούχους. Πάει περίπατο, δηλαδή, το όνειρο του συνταξιούχου, για καλά γεράματα…

*** Καιρός ήταν… Σε διαβούλευση και το ν/σ που αφορά στη λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου. Οι ρυθμίσεις του θα δώσουν λύση στο πρόβλημα 150.000 εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων, καθώς απλοποιούν και επιταχύνουν τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση των πολιτών με περιττά κόστη, όταν θέλουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

*** Υπεγράφη τελικά η σύμβαση υπο-παραχώρησης για την αξιοποίηση του λιμένα «Φίλιππος Β» του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ, του ΟΛΚ και της κοινοπραξίας «International Port Investments Kavala», που αναδείχθηκε πλειοδότρια τον Μάιο 2022.Η κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Black Summit Financial Group – EFA Group, έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει σειρά επενδύσεων για την αναβάθμισή του. Πέρα από το εφάπαξ τίμημα, συνολικής ονομαστικής αξίας 33,9 εκατ. ευρώ, ο υπο-παραχωρησιούχος θα επενδύσει 36 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών βαριάς συντήρησης.

*** Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 26η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ, σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση, βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2023 τιμήθηκαν οι επιχειρήσεις :
– Βραβείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Kamaridis Global Wire Group
– Βραβείο ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ: Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ
– Βραβείο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Ίδρυμα Μποδοσάκη

ΚΟΥΙΖ: Ποιος υπουργός προκάλεσε ποικίλα και όχι και τόσο θετικά σχόλια μεταξύ των παρισταμένων, σε χαιρετισμό του, όπου αναφώνησε, στεντορεία τη φωνή “είμαστε όλοι καπιταλιστές εδώ…ο κομμουνισμός είναι αχρείο, βδελυρό πράγμα’; Φαίνεται, έχει ανάγκη τελευταία να το επαναλαμβάνει, ποιος ξέρει γιατί…

Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Να έχετε μια καλή, δημιουργική και αποδοτική εβδομάδα. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: