Δεν λέω, ο έρωτας είναι ανίκητος εις την μάχη, (Έρως ανίκατε μάχαν) και σε κάθε περίπτωση ανανεώνει, φτιάχνει τη διάθεση και προκαλεί ευεξία και διάθεση για ζωή, για δουλειά! Εκτός κι αν χάνεται το μέτρο… Οπότε μιλάμε για πάθος και εξάρτηση που οδηγεί σε υπερβολές και ασυδοσίες!

Ιδίως αν είσαι υπουργός ή βουλευτής της κυβέρνησης ή ακόμη προβεβλημένο κομματικό και πολιτικό στέλεχος του κοινοβουλίου! Οπότε αντί να ασχολείσαι με το παραγωγικό σου έργο τριγυρνάς με τις …σκυλούδες, τις τραγουδιάρες και τις βίζιτες!

Διότι, για να είμαι ειλικρινής, επειδή άντρες είμαστε και καταλαβαινόμαστε, κατανοώ απολύτως τα τσιλιμπουρδίσματα εντός γραφείου με …γραμματείς, συμβούλους και άλλες μικρούλες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι …Γκουσγκούνης! Και οι συνάδελφοι σου σε αποκαλούν …Μπουκαλάκια! Γιατί άραγε;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τσιλιμπουρδίζουν μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες! Και δεν εννοώ στενά στην κυβέρνηση αλλά γενικώς και όχι ειδικώς! Υπήρξε, μου λένε, περίπτωση παντρεμένης και προβεβλημένης πολιτικού που είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον οδηγό της! Και είχαν αναστενάξει τα υπόγεια γκαράζ και τα δασάκια των Βορείων Προαστείων! Βεβαίως η κυρία είχε μια δικαιολογία. Ο σύζυγος της απείχε των καθηκόντων του! Γιατί; Λέγεται ότι την …κουνούσε την αχλαδιά! Λέτε;

Επίσης, βοά η αγορά με φήμες για ερωτική σχέση μεταξύ πραγματικά σέξι πολιτικού και κομματικού στελέχους! Εύχομαι ειλικρινά η φήμη να ευσταθεί. Γιατί πρόκειται για καλά παιδιά, που έχουν ταλαιπωρηθεί γενικά στη ζωή και τους αξίζει κάθε ευτυχία! Όμως το ζεύγος αυτό- αν ισχύει- είναι η εξαίρεση στον κανόνα, ο οποίος κανόνας περιλαμβάνει μέχρι και λάτρη του Θεού Αυνάν!

Όλη μέρα κλήσεις στο …FaceTime

Video, με κατάληξη την τηλεφωνική αυτοϊκανοποίηση! Όπως αυτές που έκανε στο safe sex ο Παύλος Χαικάλης! «Τι σου κάνω μάνα μου…» και λοιπές ερωτικές προσφωνήσεις! Βέβαια, από τα γίδια και τα κατσίκια που είχε ως παραστάσεις όταν ήταν μικρός ο προβεβλημένος πολιτικός με το βαρύ χαρτοφυλάκιο – πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, λόγω της καταγωγής από την ηπειρωτική Ελλάδα, η υψηλή τεχνολογία – έστω και ως υποκατάστατο της σεξουαλικής πράξης- αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια κατάκτηση…

Η ανοιχτή υπόθεση Εθνικής – Πατέλη, η εμπλοκή Ανεξάρτητης Αρχής, ο «λίγος» Π. Μυλωνάς και η επιστροφή των φαντασμάτων του χθες (πρώην τραπεζίτες – λαμόγια επιχειρηματίες) στα ΔΣ των τραπεζών!

Μία πολύ σύνθετη υπόθεση, σχετικά με τα bonus των τραπεζιτών και την παρέμβαση του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλ. Πατέλη για να μην διανεμηθούν στα τραπεζικά στελέχη, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και η οποία εμπεριέχει πολύ παρασκήνιο!

Κατ’ αρχήν, για να ξεκαθαρίζουμε, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τον Πατέλη και στηρίζουμε την απόφαση του! Από πού κι ως πού θέλουν και bonus οι τραπεζίτες!!!!

Δεν φτάνει που πετάνε στο δρόμο τον κοσμάκη και μοιράζουν δάνεια στα funds μπιτ παρά, σε τιμές εξευτελιστικές και προκλητικές, με προσυμφωνίες, εις βάρος των ίδιων των τραπεζών και της κοινωνίας, θέλουν και αμοιβές!!!
>> Αλλά αυτό είναι το απύθμενο θράσος: αντί να κάνουν το σταυρό τους που λόγω ασυλίας γλύτωσαν την μπουζού (ή ψειρού) θέλουν να τα αρπάξουν και από πάνω την ώρα που η κοινωνία έχει συνθλιβεί και της κόβουν το ρεύμα!

Επιπροσθέτως, δεν είναι οι τραπεζίτες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την μείωση των κόκκινων δανείων αλλά ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ.

Ο κοινός λογαριασμός Πατέλη με στενό φίλο στην Εθνική και οι εξηγήσεις που δεν δόθηκαν…

Πάμε παρακάτω τώρα: ο Αλ. Πατέλης, για όποιον δεν το γνωρίζει, είχε μία αντιπαράθεση με την μία εκ των δύο τραπεζών, στην προκειμένη περίπτωση την Εθνική. Οι πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους της διοίκησης της Εθνικής κάνουν λόγο για «εκδικητική στάση» του Αλ. Πατέλη προς τον κ. Παύλο Μυλωνά, επειδή ο τελευταίος ως όφειλε φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού για εμβάσματα σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με στενό του φίλο!

Αληθεύει άραγε η πληροφορία την οποία διαδίδει η Εθνική τράπεζα, όσον αφορά τις εξηγήσεις που ζητήθηκαν από τον κ. Πατέλη και τις οποίες δεν έδωσε; Αληθεύει ότι η διοίκηση της Εθνικής έστειλε την υπόθεση σε Ανεξάρτητη Αρχή για περαιτέρω έρευνα;

Το ΤΧΣ, ο Ξηρουχάκης και οι τραπεζίτες

Το τρίτο ζήτημα και πολύ σοβαρό έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του ΤΧΣ και τις επιλογές του επικεφαλής κ. Ξηρουχάκη!

Τώρα όπως καταγγέλει ο Πατέλης, οι τραπεζίτες πήγαν να πάρουν έγκριση από το ΤΧΣ για τα bonus, πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης! Και ο Ξηρουχάκης φέρεται να την έδωσε στους τραπεζίτες και να χτίσει σχέσεις για το αύριο. Όπως φέρεται να έκανε και πριν από μεγάλη αύξηση κεφαλαίου πέρυσι τον Δεκέμβριο (2020)!

Ευθύνη της κυβέρνησης οι αποτυχημένες επιλογές Πατέλη, Μυλωνά  και επιστροφής των φαντασμάτων του χθες στα ΔΣ των τραπεζών!

Οι ευθύνες ωστόσο βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση. Και για την επιλογή του Μυλωνά αλλά και για την επιλογή Πατέλη.

Και το χειρότερο είναι, πως μέσα από το νέο νόμο για το ΤΧΣ, δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στα ΔΣ των τραπεζών κάθε καρυδιάς καρύδι.

Από τους πρώην αποτυχημένους τραπεζίτες που διέλυσαν τις τράπεζες και μας έριξαν στα μνημόνια, μέχρι τα λαμόγια  (επιχειρηματίες) εκείνα που μετέχοντας στα ΔΣ των τραπεζών πέτυχαν προνομιακές χρηματοδοτήσεις, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, έκαναν εξυπηρετήσεις σε τρίτους και έπαιρναν δουλειές με απευθείας αναθέσεις!

Ως πότε πια θα ανεχθούμε το «πήγαινε – έλα» όλου αυτού του συρφετού;

Ανασχηματισμός των 5-6 αλλαγών! Η πλάστιγγα γέρνει προς το Κέντρο! Οι (ακρο)δεξιοί υπουργοί, η Δικαιοσύνη, η Ανάπτυξη και τα Υπ. Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής!

Μολονότι ο πρωθυπουργός έχει εδώ και αρκετό καιρό κάνει στροφή και εφαρμόζει κοινωνική πολιτική παροχών, πραγματοποιώντας ένα συνειδητοποιημένο άνοιγμα στο μεσαίο χώρο, που συνοδεύεται με την ένταξη στους μηχανισμούς του κόμματος και του Κράτους, προσώπων που σχετίζονται με το Ποτάμι και τον φιλελεύθερο κεντρώο χώρο, το γεγονός είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον επικείμενο Ανασχηματισμό θα γείρει την πλάστιγγα προς το Κέντρο!

Υπό αυτή την έννοια εικάζεται ότι ένας από τους τρεις υπέρ δεξιούς υπουργούς, που ταυτίζονται με την λαϊκή και πατριωτική δεξιά και πολλοί τους χαρακτηρίζουν ως ακραίους, θα τεθεί εκτός κυβέρνησης και θα αντικατασταθεί από προσωπικότητα κεντρογενή!

Την ίδια στιγμή ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί το Μαξίμου είναι η λειτουργία της Δικαιοσύνης! Και υπό αυτό το πρίσμα όλα τα ενδεχόμενα μπαίνουν στο τραπέζι! Και τα πρόσωπα προφανώς!

Όπως και το κρίσιμο θέμα της Ανάπτυξης, περιλαμβανομένης της Αγροτικής, δύο τομείς που κακά τα ψέμματα δεν τραβάνε! Επιπροσθέτως, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο και για τις αρμοδιότητες του Υπ. Εσωτερικών, οι οποίες και θα πρέπει να κατανεμηθούν καταλλήλως (προς το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής) σε άλλα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει σταδιακά εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης!

Η Αθήνα τρέμει μην της σκάσει στα χέρια ο Ιβάν Σαββίδης… για τον οποίο «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»! Η Αμερικανική πρεσβεία, οι Αρχές και η 2η λίστα κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΕ και ειδικότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν έχουν ασκήσει πολύ έντονες πιέσεις προς τις εγχώριες Ανεξάρτητες Αρχές να σφίξουν τον κλοιό γύρω από Ρώσους ολιγάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας! Και να κατάσχουν τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 100 χιλιάδων ευρώ!

Και μπορεί μέσα από διαρροές να γράφεται ότι δήθεν οι ελληνικές ανεξάρτητες Αρχές ψάχνουν να βρουν περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μας που να σχετίζονται με τους Ρώσους ολιγάρχες εκείνους που, με αφορμή τις διεθνείς κυρώσεις, έχουν περιληφθεί στη περίφημη λίστα των 850 επιχειρηματιών την οποία έχουν συντάξει οι Αρχές του Δυτικού κόσμου και ειδικότερα οι Αμερικανοί, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική!

Το γεγονός είναι πως παρά τις σχετικές επιλεκτικές πληροφορίες και διαρροές, δεν έχει υπάρξει από ελληνικής πλευράς σχεδόν καμιά προσπάθεια ανακάλυψης ύποπτων περιουσιακών στοιχείων στη χώρα μας και σύνδεσης τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ακόμη και διά μέσω αχυράνθρωπων, με Ρώσους ολιγάρχες που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα των διεθνών αρχών!

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει κατ’ επανάληψη πιέσει τις Ανεξάρτητες Αρχές και συνεχίζει να πιέζει, ειδικότερα την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκειμένου να ελεγχθούν και να προσδιοριστούν περιουσιακά στοιχεία που να συνδέονται ή να συσχετίζονται με Ρώσους ολιγάρχες, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια να δεσμευθούν!

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στην Ανεξάρτητη Αρχή το ζήτημα της αναζήτησης περιουσιακών στοιχείων (κυρίως γραφείων και κατοικιών) και τραπεζικών λογαριασμών μέσω των Ρώσων ολιγαρχών απευθείας ή διά μέσω παρένθετων προσώπων που δύνανται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να συσχετιστούν, συζητήθηκε για πρώτη φορά προσφάτως, χωρίς ωστόσο να «σημάνει συναγερμός» και να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως παρουσιάζεται!

Σε αντίθεση με άλλες Υπηρεσίες που αμέσως μόλις έλαβαν το σήμα των Αμερικανικών Αρχών – και όχι μόνο- έσπευσαν να ζητήσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος όλες τις τραπεζικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2000 και μετά, μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και Μόσχας!

Προκειμένου μέσα από εμπεριστατωμένο έλεγχο και ανάλυση να καταδειχθεί ποιοι είχαν αποκτήσει ειδικές σχέσεις με τους Ρώσους – πέραν των νόμιμων εμπορικών ή άλλων συναλλαγών – και κατ’ επέκταση χρηματοδοτούσαν τη δημιουργία φιλορωσικών δικτύων προπαγάνδας και παρεμβατικών θυλάκων εξωθεσμικής ισχύος και εξουσίας!

Η σκληρή αλήθεια πάντως για την ελληνική κυβέρνηση είναι πως «τρέμει την ώρα και τη στιγμή» που θα σκάσει στα χέρια της ο Ιβάν Σαββίδης!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του ΠΑΟΚ, του ΟΛΘ, του Open, του Πόρτο Καρράς και του Μακεδονία Παλάς, θα περιλαμβάνεται στη δεύτερη λίστα κυρώσεων Ρώσων ολιγαρχών που θα εκδώσουν οι Αμερικανικές Αρχές, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα δεσμευθούν!

Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι στην περίπτωση αυτή η ελληνική κυβέρνηση βαδίζοντας προς τις εκλογές, ασχέτως εάν δεν διενεργηθούν πρόωρες μετά τις κατηγορηματικές σχετικές τοποθετήσεις Μητσοτάκη, θα έχει να διαχειρισθεί όλα τα συστήματα του Ιβάν, από τα ποδοσφαιρικά – οπαδικά, μέχρι ελεγχόμενους τοπικούς άρχοντες, βουλευτές και εκπροσώπους της Εκκλησίας…

Πάντως, το γεγονός είναι πως ο Ιβάν στην κυριολεξία πλέον είναι εξαφανισμένος! «Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»!!! Και συμπληρώνει σχεδόν 2,5 χρόνια που δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό, παρά μόνο μέσα από «τηλεδιασκέψεις»…

Εκδοτικός όμιλος, με εφημερίδα, ιστορία και παράδοση, «έχει βγει στο σφυρί»! Με αποτίμηση γύρω στα 70 εκατ. ευρώ, ρυθμισμένα χρέη γύρω στα 35 εκατ. ευρώ και ζημίες άνω των 5 εκατ. ετησίως!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί εσχάτως στην αγορά ότι εκδοτικός όμιλος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπό την έννοια ότι παράγει ζημίες περίπου των 5 εκατ. ευρώ ετησίως, έχει βγει στο σφυρί.

Η ισχυρή οικονομικά και επιχειρηματικά ιδιοκτησία της παραδοσιακής εφημερίδας – και όχι μόνο – αναζητεί λύσεις μόνιμες και οριστικές προσπαθώντας παράλληλα να απεμπλακεί από μια ιστορία που τη βάζει μόνιμα μέσα σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, με τα συσσωρευμένα χρέη να έχουν διαμορφωθεί κατά πληροφορίες περίπου στα 35 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι φυσικά ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά!

Η εποχή, λόγω Ταμείου Ανάκαμψης και των 72 δις. ευρώ που θα ρίξει τα επόμενα χρόνια στην αγορά μαζί με το ΕΣΠΑ, φαντάζει ιδανική για την ανεύρεση ισχυρού οικονομικά αγοραστή, υπό την έννοια ότι τελευταία ο χώρος των media έχει απενοχοποιηθεί μετά την εποχή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ασυλία των τραπεζιτών που τράβηξε κόκκινη γραμμή μεταξύ χθες και σήμερα.

Ταυτοχρόνως όλο και περισσότεροι πλούσιοι Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλοι, δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση Μέσων Ενημέρωσης όπως στην πράξη προκύπτει από πολλές σχετικές περιπτώσεις.

Οι πληροφορίες λένε πως η αποτίμηση του παραδοσιακού μιντιακού ομίλου προσδιορίζεται γύρω στα 70 εκατ. ευρώ και πως η ιδιοκτησία θα ήταν ικανοποιημένη εάν έβρισκε αγοραστή που θα αναλάμβανε τα χρέη και θα κατέβαλε επιπροσθέτως το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ μετρητοίς!