Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι. Οι… αδιερεύνητες εντολές από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τα κόμματα, τέλος.

Γραμμή όλα τα κόμματα για τη μεγάλη μάχη της 25ης Ιουνίου. Μέχρι τότε, υπομονή, αυτοσυγκράτηση και περισυλλογή.

«Στενή σχέση» με τον τραπεζίτη Αν. Θωμόπουλο η Τζίνα Αλιμόνου!

Μαθαίνω ότι…η Τζίνα Αλιμόνου, η γνωστή γοητευτική ηθοποιός και μοντέλο που τώρα έχει υπερβεί τα 50 χρόνια (γεννηθείσα το 1972) και υπήρξε παντρεμένη με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, το διαζύγιο των οποίων υπήρξε θυελλώδες φθάνοντας στις αίθουσες των δικαστηρίων σχετικά με ζητήματα διατροφής, διατηρεί πλέον στενή σχέση, όπως φημολογείται, με τον τραπεζίτη Θωμόπουλο!

Όχι, μην πάει το μυαλό σας αλλού, σε άλλο πρόσωπο λόγω συνωνυμίας!

Πρόκειται για τον Ανδρέα Θωμόπουλο της Eurobank, γιο του Τάκη Θωμόπουλου ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Εθνικής!

Οι 3 -4 προβεβλημένοι επιχειρηματίες (φιλικά διακείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ) που στοιχημάτιζαν σε διαφορά 4-5 μονάδων και τώρα παριστάνουν τους Μητσοτακικούς, βάζοντας τα καρακόλια τους να το διαλαλούν…

Μου λένε ότι…3 επώνυμοι και προβεβλημένοι επιχειρηματίες, αλλά και κάποιοι fund managers που προαλείφονταν για υψηλές κυβερνητικές θέσεις, έχοντας μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, στοιχημάτιζαν μέσα στην προεκλογική εβδομάδα που μας πέρασε, ότι η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ θα κυμαινόταν το πολύ μεταξύ 4-5 μονάδων!

Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεστε για επιχειρηματίες που το έπαιζαν σε διπλό ταμπλό, που σήμερα μετά την ευρεία νίκη παριστάνουν τους Μητσοτακικούς και βάζουν τα έμμισθα καρακόλια τους να το διαλαλούν δημιουργώντας κλίμα και εντυπώσεις!

Έλα όμως που στο Μαξίμου τους έχουν πάρει χαμπάρι… Και δεν τρώνε κουτόχορτο!

Δεν πήγαιναν το στενό περιβάλλον (όχι μόνο το πολιτικό) του Κυριάκου! Ο νοών νοείτο …

Για να καταλαβαίνετε…Οι 3-4 προβεβλημένοι επιχειρηματίες και fund managers είχαν πλησιάσει ξανά και είχαν προσεγγίσει τον Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά διότι αφενός φέρονταν δυσαρεστημένοι με τον Μητσοτάκη επειδή δήθεν στήριζε τους βασικούς ανταγωνιστές τους, αφετέρου γιατί δεν πήγαιναν καθόλου το στενό περιβάλλον του Κυριάκου και δεν εννοώ μόνο το πολιτικό! Ο νοών νοείτο …

Βασικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς

*** Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα είναι…ρόδινα στην ελληνική οικονομία. Πολύ περισσότερο, που θεωρείται από όλους βέβαιο ότι έρχονται δύσκολες ημέρες, καθώς οι ευρωπαϊκοί κανόνες οδεύουν προς αυστηροποίηση και η μέχρι τώρα ανοχή προς όλες τις χώρες μέλη, ουσιαστικά αποτελεί ήδη παρελθόν. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η ελληνική οικονομία ξεκίνησε με ισχυρή δυναμική και το 2023, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη και την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το γεγονός αυτό πιστοποίησε την φάση αυξημένης ανταγωνιστικότητας που διέρχεται η χώρας μας, η οποία μάλιστα έρχεται μετά από μια πολυετή περίοδο συνεχών αναδιαρθρώσεων. Η οικονομική δραστηριότητα δείχνει ότι κυμαίνεται στο 2,5-3,0%, στηριζόμενη κυρίως στον τουρισμό και τις επενδύσεις παγίων.

*** Είναι γεγονός ότι όλοι οι βασικοί δείκτες βελτιώνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Η ανεργία σε λίγο, λόγω και εποχικότητας του τουρισμού, θα βρεθεί κάτω από το 10%, το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο εμφανίζει σταθερό πλεόνασμα, οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται, φέρνοντας μεγάλα έσοδα και οι δείκτες οικονομικού κλίματος παραμένουν σε ανοδική τροχιά. Ακριβώς αυτή η γρήγορη ανάκαμψη των επιδόσεων της οικονομίας, την οποία όλοι οι ξένοι οίκοι επισημαίνουν στις αναλύσεις τους, θέτει ισχυρές βάσεις για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα. Αποτελεί δε αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η συνεχής μείωση των τιμών ενέργειας, φυσικού αερίου και πετρελαίου και λοιπών πρώτων υλών, οδηγεί σε ταχύτερη από το αναμενόμενο αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, γεγονός που αναμένεται να έχει ευεργετική επίδραση στη μείωση των τιμών και στην κατανάλωση, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς τη χώρα μας.

Η ΕΚΤ φοβάται ότι η φούσκα των ακινήτων, θα παρασύρει και τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα

*** Για τη φούσκα ακινήτων στην Ευρώπη, η στήλη έχει αναφερθεί πολλές φορές. Τώρα, βλέποντας ότι τα σύννεφα στο συγκεκριμένο χώρο πυκνώνουν, έρχονται και οι επίσημες τοποθετήσεις. Η έκθεση των μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της αγοράς ακινήτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τα ιδρύματα ευάλωτα σε συνεχείς διορθώσεις τιμών στην αγορά, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος. Την ανησυχία του αναφορικά με τις σκιώδεις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες που λειτουργούν εντός των τραπεζών στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Λουίς ντε Γκίντος, υπογραμμίζοντας πως παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτες απέναντι αστάθεια της αγοράς, παρά τις θετικές επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής του Μαρτίου. «Ο μη τραπεζικός χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει ιδιαίτερα εκτεθειμένος σε διορθώσεις τιμών περιουσιακών στοιχείων και πιστωτικό κίνδυνο, σε περίπτωση που τα βασικά μεγέθη των επιχειρήσεων επιδεινωθούν σημαντικά», ανέφερε ο Ισπανός τραπεζίτης σε ομιλία του.

Αποπληρώνουν δάνεια όσοι έχουν «ταμείο» –  Σε καθοδική τροχιά οι καταθέσεις

*** Αντιγράφω (χωρίς σχολιασμό) από την ανακοίνωση της Εθνικής τράπεζας, για την πορεία των μεγεθών της κατά το 1ο τρίμηνο του 2023:
– Μετά από ένα ισχυρό Δ’ τρίμηνο 2022, οι εκταμιεύσεις διαμορφώθηκαν σε €1,2 δισ. το Α’ τρίμηνο 2023, ενισχυμένες κατά 13% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας τις εκταμιεύσεις Εταιρικής Τραπεζικής (+21% ετησίως)
– Τα εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα ενισχύθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €27,6 δισ. το Α’ τρίμηνο 2023, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το τέλος του 2022, αποτυπώνοντας υψηλότερες αποπληρωμές κεφαλαίου κίνησης από εταιρείες με υψηλή ρευστότητα
– Οι εγχώριες καταθέσεις σημείωσαν μικρή μείωση σε τριμηνιαία βάση το Α’ τρίμηνο 2023 (-1%), αντανακλώντας τις τάσεις της αγοράς, επηρεαζόμενες από την εποχικότητα και τις αποπληρωμές δανείων Εταιρικής Τραπεζικής. Σε ετήσια βάση, τα υπόλοιπα
καταθέσεων ενισχύθηκαν κατά 3%.

Σελόντα, Νηρέας και Ανδρομέδα βάζουν χοντρά μέσα Mubadala και Amerra – Νέα αναδιάρθρωση δανείων 350 εκατ. ευρώ

*** Ανησυχητικές εξελίξεις στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες. Ο μεγαλύτερος παίκτης του κλάδου, η πολυεθνική Αvramar, που το 2019 εξαγόρασε τις υπερχρεωμένες ελληνικές εταιρείες Ανδρομέδα, Νηρέας και Σελόντα (είχαν συνολικά με δάνεια άνω των 400 εκατ. ευρώ!),έχει μεγάλες δυσκολίες αποπληρωμής των υποχρεώσεων της. Για το λόγο αυτό διαπραγματεύεται με τις πιστώτριες τράπεζες την αναδιάρθρωση δανείων 350 εκατ. ευρώ, αλλά και την εκ νέου δανειοδότησή της με νέα κεφάλαια. Ο πολυεθνικός όμιλος, με έδρα τη Βαλένθια της Ισπανίας, ελέγχεται από το επενδυτικό ταμείο των Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company και το αμερικανικό fund Amerra Capital Management. Από την Ισπανία άλλωστε ξεκίνησαν και τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα, που αναφέρονταν σε προβλήματα ρευστότητας και πτώση των πωλήσεων, καθώς και σε πρόσληψη τράπεζας-συμβούλου.

*** Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, υπάρχει όντως θέμα και διεξάγονται συζητήσεις, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εξευρεθεί λύση. Στο έντονο τραπεζικό παρασκήνιο, η εταιρεία “απαντά” ότι τα δάνεια της εξυπηρετούνται κανονικά και ότι απλώς συζητήθηκε το ενδεχόμενο μετατόπισης κάποιων δόσεων, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες για την πορεία του 4ετούς business plan. Είναι βέβαιο, όπως αναφέρουν οι ίδιες τραπεζικές πηγές, πως ο προβληματισμός των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι δεδομένος και για το λόγο αυτό ζητούν εχέγγυα, για να δώσουν νέα ένεση ρευστότητας με κεφάλαιο κίνησης. Το οποίο κατά τις πληροφορίες ανέρχεται σε πάνω από 50 εκατ. ευρώ, αν και άλλη τραπεζική πηγή επιμένει ότι η Avramar αιτήθηκε νέο δάνειο 100 τουλάχιστον εκατ. ευρώ, επικαλούμενη και το γεγονός ότι πρόσφατα η έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης (phishing), με αποτέλεσμα το προσωρινό πάγωμα των λογαριασμών της και καθυστερήσεις στις πληρωμές προμηθευτών. Επειδή, όμως, οι τράπεζες έχουν καεί κυριολεκτικά από τα δάνεια του συγκεκριμένου κλάδου, αποτελεί μεγάλο ερώτημα το τι θα πράξουν τελικά, πολύ περισσότερο όταν ο ξένος όμιλος έχει πίσω του οικονομικούς κολοσσούς και μπορεί να καλύψει τις όποιες ανάγκες του, με δανεισμό από τους μετόχους του.

Νέες εξαγορές ξενοδοχειακών συγκροτημάτων από ξένους επενδυτικούς ομίλους

*** Ο ελληνικός τουρισμός εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλους ξένους παίκτες του κλάδου, λόγω των άριστων προοπτικών και εφέτος, αλλά και κατά τα επόμενα χρόνια. Η Everty αγόρασε και το Elounda Gulf Villas, εξαγορά που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Everty για επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων. Πρόκειται για την τρίτη επενδυτική κίνηση της Everty, μετά την ανάπτυξη των Petrothalassa Villas στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου και την εξαγορά του βραβευμένου ξενοδοχείου Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Η Everty Greece, αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στο real Estate του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου YNV Group, στην Ελλάδα. Ο όμιλος διαχειρίζεται πέντε εταιρείες σε τρεις κλάδους: τεχνολογία, εκπαίδευση και ακίνητα, ενώ το χαρτοφυλάκιο εμπορικών, οικιστικών, τουριστικών και μικτής χρήσης ακινήτων του απλώνεται σε Αμερική, Ευρώπη και Αφρική.

ElvalHalcor: Κράτησε τον τζίρο της, έχασε σημαντικά κέρδη, αλλά μείωσε το δανεισμό της

*** Σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον ο Όμιλος ElvalHalcor παρέμεινε ανθεκτικός. Από τα δημοσιευθέντα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2023, δείτε τα κυριότερα που επέλεξα:
– Ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,2% μόνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παραμένοντας σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 2021.
– Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 930,5 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, ελαφρώς βελτιωμένος κατά 0,8%, συγκριτικά με 923,6 εκ. ευρώ το Q1’22.
Οι τιμές των μετάλλων ήταν μειωμένες το πρώτο Q1’23 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τα επίπεδα της αρχής του έτους. Η μέση τιμή́ του αλουμινίου διαμορφώθηκε στα 2.232 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’23 έναντι 2.927 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’22, ήτοι μείωση 23,7%. Η μέση τιμή́ του χαλκού́ διαμορφώθηκε στα 8.322 ευρώ́ ανά́ τόνο έναντι 8.924 ευρώ́ ανά́ τόνο την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ήτοι μείωση 6,7%, ενώ η μέση τιμή́ του ψευδαργύρου διαμορφώθηκε στα 2.915 ευρώ ανά́ τόνο το 2022 έναντι 3.299 την αντίστοιχη περίοδο το 2022, ήτοι μείωση 11,6%.
– Τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις, αποτέλεσμα μετάλλου και λοιπά έκτακτα έξοδα (a-EBITDA), τα οποία απεικονίζουν καλύτερα την οργανική και ταμειακή κερδοφορία της εταιρείας, μειώθηκαν κατά 5,9% και ανήλθαν στα 70,3 εκ. ευρώ το Q1’23 έναντι 74,7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, οδηγούμενα από το αυξημένο κόστος κατεργασίας.
– Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 64,6 εκ. ευρώ το Q1’23, έναντι 109,3 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα 56,1 εκ. ευρώ έναντι 102,1 εκ. ευρώ το Q1’22. Αρνητική επίδραση στα παραπάνω μεγέθη είχαν κυρίως τα λογιστικά αποτελέσματα μετάλλων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες 14,3 εκ. ευρώ για το Q1’23, έναντι κερδών 28,3 εκ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2022.
– Ο Όμιλος για να αντιμετωπίσει την αύξηση των επιτοκίων, έχει προβεί σε πράξεις αντιστάθμισης ταμειακών ροών επιτοκίων (interest rate swaps) για μέρος των δανειακών υποχρεώσεων με κυμαινόμενο επιτόκιο και σε λήψη δανείων με σταθερό επιτόκιο.
– Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 60,2 εκ. ευρώ από το Q1’22, ως αποτέλεσμα της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας του και των μειωμένων τιμών των μετάλλων.
– Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 19,7 εκ. ευρώ για το Q1’23, έναντι 66,9 εκ. ευρώ το Q1’22.
– Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 18,0 εκ. ευρώ για τη κλειόμενη περίοδο (ή 0,0481 ευρώ ανά μετοχή) από 65,3 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του Q1’22 (ή 0,1741 ευρώ ανά μετοχή)

Η τράπεζα των BRICS αναπτύσσεται και επεκτείνεται με νέα μέλη/ Ανησυχούν Ε.Ε. – ΗΠΑ

*** Σε αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχουν μόνο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Στον κόσμο συντελούνται και άλλες διεργασίες, που το πιθανότερο είναι να φέρουν τεκτονικές αλλαγές στο σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, της Ρωσίας Μισούστιν, που βρίσκεται στο Πεκίνο και είχε συνάντηση με τον κινέζο ηγέτη, Σι Τζιπιγκ, είχε συνάντηση και με την επικεφαλής της τράπεζας των BRICS, τον δυναμικά αναπτυσσόμενο Οργανισμό, που απαρτίζουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική. Η τράπεζα ξεκινάει δυναμικά τη λειτουργία της, ενώ υποψηφιότητα για να γίνουν μέλη του Οργανισμού αυτού, θέτουν ήδη τρεις ακόμα χώρες και στον κατάλογο που μελετούν τις συνθήκες εισόδου τους, μέχρι το 2025, βρίσκονται άλλες 12. Δικαίως ανησυχεί η Δύση και οι ΗΠΑ, για τις μελλοντικές συνέπειες που μπορεί να έχει το αγγλοσαξωνικό σύστημα αξιών και πληρωμών εν γένει

Ενδιαφέρουν

*** Από τον συνολικό τζίρο των 222 εκατ. ευρώ που έκανε χθες το Χρηματιστήριο, το 50% αφορούσε σε τραπεζικές συναλλαγές! Ο ΟΤΕ κάλυψε το 11%, και η ΔΕΗ το 6%. Δηλαδή, μόλις 6 μετοχές κάλυψαν πάνω από το 65% του συνολικού τζίρου! Από τις τράπεζες, η Πειραιώς έχει τον μεγαλύτερο τζίρο

*** Μην…ενοχλείτε τώρα, πάνω στη φούρια των δεύτερων εκλογών το ΤΧΣ. Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, κανένας ξένος δεν πρόκειται να κάνει βήμα. Ξένος λέμε, όχι Έλληνας της… αλλοδαπής, με βαθιές ρίζες και στα πάτρια εδάφη

*** Τώρα που η Εθνική τράπεζα ενέκρινε επιτέλους τη δανειοδότηση της First Sentier, άρχισαν να…τρέχουν και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

*** Η Profile πούλησε χθες τις 430.941 ίδιες μετοχές της, με ιδιωτική τοποθέτηση, όπως ανακοίνωσε, ενώ με άλλη ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι σταματάει τις αγορές ιδίων μετοχών. Μάλιστα…Κάπως προδιαγεγραμμένα μοιάζουν κάποια πράγματα, ή εγώ είμαι φιλύποπτος;

*** Η Quest Συμμετοχών εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “Έπαφος”, έναντι τιμήματος ύψους 2,47 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 4,94 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλιό μέτοχο, συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας (;…). Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στον όμιλο Quest σε ετήσια βάση περί τα 5 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα με EBITDA margin περί το 10%. Η “Έπαφος” διαθέτει σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με 3.000 ενεργούς πελάτες στο χώρο της εκπαίδευσης .

*** Μετά την άσκηση των συνολικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από τους δικαιούχους του Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών (Stock Option Plan), το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Flexopack ανέρχεται πλέον σε 6.409.380,96 και διαιρείται σε 11.869.224 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,54 ευρώ.

*** Οι τιμές των μετάλλων αποτελούν βασική συνισταμένη εκατοντάδων επιχειρήσεων, διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Δείτε πως διαμορφώθηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες εφέτος. Ήταν μειωμένες στο πρώτο τρίμηνο του 2023 (Q1’23) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τα επίπεδα της αρχής του έτους. Η μέση τιμή́ του αλουμινίου διαμορφώθηκε στα 2.232 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’23, έναντι 2.927 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’22, καταγράφοντας μείωση 23,7%. Η μέση τιμή́ του χαλκού́ διαμορφώθηκε στα 8.322 ευρώ́ ανά́ τόνο, έναντι 8.924 ευρώ́ ανά́ τόνο την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 6,7%, ενώ η μέση τιμή́ του ψευδαργύρου διαμορφώθηκε στα 2.915 ευρώ ανά́ τόνο το 2022, έναντι 3.299 την αντίστοιχη περίοδο το 2022, σημειώνοντας μείωση 11,6%.

*** Η Μαρία Αγελαδά αναλαμβάνει καθήκοντα Human Resources Manager στην Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Σημειώνω ότι από το 2015 και μέχρι πρότινος εργαζόταν στην εταιρεία OpenBet, Μέλος του Πολυεθνικού ομίλου Endeavor, όπου κατείχε τη θέση της Senior HR Business Partner. Μεταξύ των καθηκόντων της, περιλαμβανόταν η ενεργή υποστήριξη για την ανάπτυξη του γραφείου της Αθήνας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο παράρτημα (sportsbook branch) για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ).

*** Κέρδη 31,81 εκατ. ευρώ είχε το 2022 η ΕΕΤΤ, από 39, 2 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Έχει και απαιτήσεις 17,94 εκατ., εκ των οποίων τα 13,9 προέρχονται από βεβαιώσεις τελών και προστίμων

Αυτά και για σήμερα, κυρίες μου και κύριοι. Την καλημέρα μου!