Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας την διαφορά πάνω από 5-6 μονάδες, ίσως και 7 (!!!), γεγονός που αν επιβεβαιωθεί στην πράξη μετά βεβαιότητας θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 2ας Ιουλίου, στο Μαξίμου γίνεται το μαγείρεμα της επόμενης μέρας!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός της οδού Πειραιώς όταν το κόμμα βρισκόταν ακόμη στην αντιπολίτευση Γιώργος Μυλωνάκης ετοιμάζει θριαμβευτική επιστροφή, με τις ευλογίες του πολύ στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού (στο οποίο έχει ενταχθεί παρέχοντας υπηρεσίες) καλοβλέποντας έναν ρόλο αντίστοιχο με αυτόν που κατείχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, δηλαδή επί παντός επιστητού, ουσιαστικά ο Αντ’ αυτού! Γενικός κουμανταδόρος!

Ασφαλώς έναν αντίστοιχο ρόλο, μετριοπαθή ωστόσο, διαδραματίζει (ακόμη) και ο Γιάννης Μπρατάκος έχοντας και το αξίωμα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ!

Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων στον οποίο χρεώνουν ότι δεν είναι …γρήγορος, καθυστερεί στη διευθέτηση ζητημάτων και ότι η προσωπική του φίλη Έλενα Ράπτη εμπλέκεται στα του Μαξίμου!

Αυτός προφανώς είναι ο λόγος που όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες το Radar επιδιώχθηκε από το γνωστό «παράκεντρο» να «εκπαραθυρωθεί» και να επιστρέψει «πακέτο» στο ΕΒΕΑ για να μη βρίσκεται στα πόδια της νέας «ηγετικής ομάδας» μετεκλογικά!

Προς το παρόν διεσώθη! Αλλά για πόσο;

Οι προεκλογικές επαφές με μεγαλοεπιχειρηματίες – ολιγάρχες και το πρόσωπο απόλυτου εμπιστοσύνης του Κυρ. Μητσοτάκη

Τις επαφές με τους επιχειρηματίες και τους παράγοντες της αγοράς, σε αυτή την κρίσιμη προεκλογική καμπή, τις έχει αναλάβει πρόσωπο πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται απόλυτα!

Την ώρα τούτη είναι προφανές ότι για λόγους ισορροπιών απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί, τους οποίους μπορούν να κάνουν μόνο πρόσωπα που γνωρίζουν την επιχειρηματική ελίτ, διατηρούν προσωπικές σχέσεις και έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν σε ισότιμη βάση με μεγαλοεπιχειρηματίες και ολιγάρχες!

Υπό αυτή την έννοια, το λεπτό κομμάτι αυτό το έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο που απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του αρχηγού της ΝΔ!

Προάγγελος εξελίξεων – πωλήσεων (του ΟΤΕ Romania και πιθανόν σε δεύτερο χρόνο του ομίλου ΟΤΕ) η τοποθέτηση Μαζαράκης – Το KKR, η TIM Italian και η επίσκεψη στην Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι!

Όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, τη θέση του CEO της θυγατρικής του ΟΤΕ Telekom Romania ανέλαβε ο Χαράλαμπος Μαζαράκης που ταυτοχρόνως διατηρεί και τη θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ!

Η εν λόγω κίνηση σχολιάστηκε από τους καλά γνωρίζοντες την τηλεπικοινωνιακή αγορά, ως προάγγελος εξελίξεων, επί της ουσίας πωλήσεων τόσο της θυγατρικής στην Ρουμανία όσο και του ομίλου ΟΤΕ σε δεύτερο χρόνο, παρά τις χλιαρές και βεβιασμένες «διαψεύσεις» που γίνονται επί τούτου, κυρίως από ηγετικά πρόσωπα της DT που δεν θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους κανένα προβεβλημένο Έλληνα μάνατζερ του πάλαι ποτέ κρατικού ομίλου!

Πάντως στην Ευρωπαϊκή αγορά επικρατεί μια έντονη κινητικότητα σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες, ένα βασικό ενδιαφέρον εξαγορών, όπως αυτό που πιστοποιείται με την νέα αυξημένη πρόταση του περίφημου αμερικανικού fund KKR για την TIM Italia! Για την ιστορία θυμίζω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε υψηλόβαθμο στέλεχος της KKR επισκέφθηκε τη χώρα μας, πραγματοποιώντας κατά τις διαρροές διερευνητικές επαφές σχετικά με τους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού…

Κουίζ 1: Ο Γεραπετρίτης, ο επιχειρηματίας, το ραντεβού με τον Πιερρακάκη και οι μικροί δορυφόροι των 200 εκατ. ευρώ!

Επειδή παρακολουθώ τις πολιτικές και επιχειρηματικές εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και επειδή το ρεπορτάζ τρέχει και οι ισορροπίες αλλάζουν, επανέρχομαι σε ένα κουίζ που είχα θέσει πέρυσι!

Αληθεύει ότι ο Υπ. Επικράτειας κύριος Γεραπετρίτης είχε επιδιώξει να κλείσει ραντεβού γνωστού και προβεβλημένου επιχειρηματία με τον Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Πιερρακάκη; Ναι ή όχι;

Πραγματοποιήθηκε το εν λόγω ραντεβού ναι ή όχι;

Και να ναι, τότε ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης; Μήπως η απαίτηση του επιχειρηματία – που δεν έχει καμία σχέση με υψηλές τεχνολογίες- να αναλάβει τους «μικρούς δορυφόρους» προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ; Ναι ή όχι;

Κουίζ 2: Τι είδαν τα ξένα funds και επενδύουν στην Παιδεία! Γιατί CVC και BC Partners τοποθετούνται σε Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Metropolitan college στην Ελλάδα;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κάτι παίζει με την Παιδεία! Θέλετε η μελλοντική ιδιωτικοποίηση της; Θέλετε η έλλειψη στελεχών καθώς το καλύτερο δυναμικό μετανάστευσε στο εξωτερικό; Ίσως ακόμη γιατί πρώτη επιλογή για τους νέους αποτελούν τα ξένα πανεπιστήμια;

Το γεγονός είναι πως η CVC επενδύει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πιθανόν για να δημιουργήσει ιατρική πανεπιστημιακή σχολή και να τη συνδέσει με τις εν Ελλάδι επενδύσεις της στον τομέα της Υγείας, ενώ η BC Partners απέκτησε το 70% του απολύτως επιτυχημένου Metropolitan College που αριθμεί άνω των 8.000 φοιτητών της οικογένειας Κωνσταντίνου Ροδοπούλου των ΙΕΚ ΑΚΜΗ! Ένα deal 250 εκατ. ευρώ plus!

Τι βλέπουν άραγε οι περίφημοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και επενδύουν στην Παιδεία και τις προοπτικές της στην Ελλάδα; Το θέμα αδιαμφισβήτητα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Κουίζ 3: Ποιος είναι ο απολύτως επιτυχημένος μάνατζερ μεγάλης ΔΕΚΟ, που είναι και ο μόνος με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει απευθείας στο κινητό;

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά μόνο με έναν μάνατζερ μεγάλης ΔΕΚΟ βρίσκεται σε απευθείας επαφή, καθώς θεωρεί τον εν λόγω ως απολύτως επιτυχημένο και ότι με την διαχείριση που ανέλαβε έφερε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο project απέναντι σε συμφέροντα και πάσης φύσης αντιξοότητες επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό success story για την κυβέρνηση!

Είναι επομένως λογικό και αναμενόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε ζητήματα εξυγίανσης πρώην υπερχρεωμένων δημοσίων επιχειρήσεων που τα συμφέροντα επιδίωκαν να κατατμήσουν και να υφαρπάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να μιλάει απευθείας με τον καλύτερο τεχνοκράτη – διαχειριστή!

Με ποιον θα μίλαγε δηλαδή στο κινητό ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Με τον Σαχίνη ;;;;;

Κουίζ 4: Δεν προκύπτει …Predator!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι υψηλόβαθμες δικαστικές πηγές επισήμαναν προσφάτως ότι μέσα από την δικαστική έρευνα δεν προκύπτει ζήτημα Predator, έτσι όπως παρουσιάστηκε και καταγγέλθηκε, όσον αφορά την εμπλοκή επωνύμων προσώπων στην Ελλάδα…