Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Ο Ρωσόφιλος αδερφός του νομικού συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη, ο αυτοαποκαλούμενος Καραμανλικός που συνεργάστηκε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αντικαταστάθηκε από τον εφοπλιστή Μαρτίνο και η σύζυγος τοπικού παράγοντα της Θεσσαλονίκης!

Επειδή εσχάτως έχουμε ενασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με τα όσα διαδραματίζονται στην Εκκλησία της Ελλάδος και αναδείξαμε ύποπτες μεθοδεύσεις και μη σύννομες διαγωνιστικές διαδικασίες, ιδίως τα όσα συνέβησαν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ποιοι είναι οι 3 πιο σκληροί του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία, που βαδίζοντας προς τις εκλογές θα παίξουν πολύ δυνατά με όλες τις δυνάμεις τους το χαρτί του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Ο πιο Συριζαίος Δεσπότης είναι ο Συμεών της Φθιώτιδας! Ο αδερφός του είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, ενώ ο ίδιος θεωρείται και είναι από τα πρωτοπαλίκαρα του ρωσικού εκκλησιαστικού μπλοκ στην Ελλάδα μαζί με τον Κέρκυρας, τον Πατρών και τον Μητροπολίτη Βέροιας!

Ο Συμεών, που πολύ συχνά φωτογραφίζεται με προσωπικότητες του τραγουδιού (πχ Αντώνης Ρέμος) και άλλους νταραβεριτζήδες της Αιολικής Ενέργειας από την ευρύτερη περιοχή, φέρεται ως ο Πατριάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία και ο οποίος προετοιμάζεται για την προεκλογική μάχη των μαχών!

Ο δεύτερος πιο σκληρός Συριζαίος στην Εκκλησία είναι ο Κωστής Δήμτσας! Πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο αυτοαποκαλούμενος «Καραμανλικός» Δήμτσας (ξέρετε, ένας ακόμη εκ των Καραμανλικών που συμμετείχαν στην παρά φύση συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Καμμένου) αντικαταστάθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και μετακινήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην «Αποστολή», την ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπικά!

Στην «Αποστολή» φέρεται να δραστηριοποιείται και το τρίτο μέλος των πρωτοπαλίκαρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία, η κυρία Καραγιάννη, ο σύζυγος της οποίας είναι τοπικός παράγων της Θεσσαλονίκης!

Επιμένουμε: H Deutsche Telekom το αργότερο το 2024 θα έχει πουλήσει και θα έχει φύγει από τον ΟΤΕ! Οι συζητήσεις με την CVC (στα 19 ευρώ), οι φήμες για την Macquarie, το μονοπώλιο στις οπτικές ίνες που ναυάγησε, οι υπεραξίες των ακινήτων, τα καλά αποτελέσματα και το fair value άνω των 20 ευρώ!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων Δ’ τριμήνου 2022 και έτους, ομολόγησε ότι ο Οργανισμός έχει φθάσει στα high του και πως το 2023 θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τον ανταγωνισμό, τις οποίες και καλείται να αντιμετωπίσει!

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ουσιαστικά είπε το αυτονόητο: τον λόγο για τον οποίο η Deutsche Telekom σκέφτεται να αποεπενδύσει από την Ελλάδα και γιατί μίλησε και μιλάει με την CVC (παρά τις χλυαρές και όχι πειστικές «διαψεύσεις» που έγιναν με το …σταγονόμετρο και για τα «μάτια του κόσμου»), είτε για το 20% των μετοχών, είτε ακόμη για όλο το πακέτο των μετοχών που κατέχει και έχει υπερβεί το 50%! Και στο μεταξύ το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών συνεχίζεται, γεγονός που σημαίνει ότι οι Γερμανοί χωρίς να βάζουν λεφτά από την τσέπη αυξάνουν τα ποσοστά τους, που προφανώς θα μοσχοπουλήσουν, σε επίπεδα άνω των 19 ευρώ όπως σιγοψυθιρίζει η αγορά, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το fair value του ΟΤΕ είναι άνω των 20 ευρώ!

Οι αναλυτές βεβαίως ανέμεναν μέρισμα υψηλότερο! Μπορεί να είναι αυξημένο κατά 3,3% όμως οι εκτιμήσεις προεξοφλούσαν απόδοση υψηλότερη των 0,57 που θα διανεμηθεί!

Είναι επομένως προφανές γιατί οι Γερμανοί, μεταξύ άλλων, εξετάζουν το ζήτημα της αποεπένδυσης!

Και σιγά μην το έλεγαν στον Τσαμάζ! Θα ενημέρωναν οι μέτοχοι τον υπάλληλο τους αν θα πουλήσουν την εταιρία ή μέρος των μετοχών; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Και ας μην μας διαφεύγει ότι οι Γερμανοί απάντησαν σε «δύο σειρές» όχι ιδία βουλήσει αλλά κατόπιν ερωτήματος που έθεσε η εν Ελλάδι διοίκηση του ΟΤΕ!

Η Deutsche Telekom λοιπόν ξέρει καλά ότι στην Ελλάδα έχει χτυπήσει ταβάνι και ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πώληση στα ψηλά!

Το μονοπώλιο στις οπτικές ίνες δεν προχώρησε, καθώς η ΔΕΗ «χάλασε τη δουλειά» μπαίνοντας σε αυτή την δραστηριότητα όπου ακολούθησαν κι οι άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι!

Την ίδια στιγμή τα ακίνητα χτυπάνε υψηλές υπεραξίες, ενώ σε μεγάλο βαθμό οι Γερμανοί έχουν πάρει πίσω τα λεφτά της επένδυσης τους!

Έτσι λοιπόν, είτε το παραδέχονται είτε όχι, η DT μίλαγε και μιλάει με την CVC, ίσως και με την Macquarie, μολονότι το τελευταίο δεν το έχουμε επιβεβαιώσει, ούτε το πολύ πιστεύουμε!

Ωστόσο και αυτή η φημολογία επιβεβαιώνει ότι η Deutsche Telekom ψάχνεται να αποεπενδύσει από την Ελλάδα και όπως σας έχουμε αποκαλύψει τόσο από το Radar όσο και από την Axianews, το αργότερο το 2024 οι Γερμανοί θα έχουν πουλήσει και θα έχουν φύγει από τον ΟΤΕ!

Τι ισχύει για τον σταθμάρχη της Λάρισας και το ηλικιακό όριο των 42 ετών που προβλέπεται για τους σταθμάρχες – Διέθετε την κατάλληλη εκπαίδευση;

Όχι. Πρώτα απ’ όλα, συγκεκριμένο ηλικιακό όριο για νεοπροσληφθέντες τέθηκε από την παρούσα κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΣΕ. Δεν υπήρχε προηγουμένως.

Δεν αφορά τους σταθμάρχες εν γένει, οι οποίοι ασφαλώς και μπορούν να εργάζονται σε αυτή τη θέση και σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, έως την ηλικία της συνταξιοδότησης.

Το ηλικιακό όριο των 42 ετών τέθηκε ειδικά και μόνο για τις νέες προσλήψεις. ΟΧΙ για λόγους ασφαλείας ή αναγκαίων προσόντων.

Αλλά διότι κρίθηκε λογικό ο ΟΣΕ στους νέους εργαζόμενους που προσλαμβάνει, όπου υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, να προτιμά τους νεότερους σε ηλικία, ώστε να έχει τη δυνατότητα για περισσότερα χρόνια να καλύψει ανάγκες του.

Αντιθέτως, στη διαδικασία της κινητικότητας που έγινε για να καλύψει άμεσε ανάγκες, δεν μπήκε ανάλογο κριτήριο διότι όπως αποδείχθηκε και στην πράξη δεν υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά ήταν λιγότεροι και από τις θέσεις. Κ

αι γενικότερα η κινητικότητα, άλλωστε, διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία που δεν προβλέπει ηλικιακούς περιορισμούς.

Η διαδικασία της εκπαίδευσής του ήταν αυτή που ακολουθούν όλοι οι νέοι σταθμάρχες. Διήρκεσε πάνω από 6 μήνες, στους οποίους εκπαιδεύτηκε για πάνω από 800 ώρες.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε και για τις ελάχιστες προσλήψεις σταθμαρχών που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Πέρασε θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις με καλό βαθμό, ενώ πέρασε και από όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.
(Ενημερωτικά: Από τους 75 που έδωσαν εξετάσεις, δεν πέρασαν όλοι, κόπηκε ένας.)

Τόσο η εκπαίδευση, όσο και η εξεταστική διαδικασίες, είναι εγκεκριμένες από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, που είναι η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή και έχει διοριστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάκαμψη ευρωζώνης: Προβληματίζουν λιανικό εμπόριο, κατασκευές, επενδυτικό κλίμα και χορηγήσεις τραπεζών

*** Τα τελευταία στοιχεία για το λιανικό εμπόριο, τον κατασκευαστικό τομέα και το επενδυτικό κλίμα, μετρίασαν την αισιοδοξία για την οικονομία της ευρωζώνης, κυρίως λόγω της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και της αισθητής πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις, που αποτελούν αξιόπιστο δείκτη της καταναλωτικής ζήτησης, αυξήθηκαν μεν τον Ιανουάριο, όμως η αύξησή τους αυτή ήταν τρεις και πλέον φορές μικρότερη από αυτή που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές, 0,3% έναντι 1%. Στοιχείο ιδιαίτερου προβληματισμού αποτελεί ο δείκτης Sentix, που δίνει εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, ο οποίος υποχώρησε απροσδόκητα τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, στις -11,1 μονάδες από -8 μονάδες τον Φεβρουάριο και έναντι προβλέψεων για αύξησή του στις -6,3 μονάδες. Το αρνητικό νούμερο του εν λόγω δείκτη υποδεικνύει σύμφωνα με τον Sentix ότι η οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται, στην καλύτερη περίπτωση, σε φάση στασιμότητας.

*** Αλλά και οι ενδείξεις από τον δείκτη ΡΜΙ του κατασκευαστικού τομέα της ευρωζώνης απογοήτευσαν, ο οποίος αν και ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, παρέμεινε για ακόμη έναν μήνα σε επίπεδα συρρίκνωσης της δραστηριότητάς του. Αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμώντας τα τελευταία αυτά στοιχεία, εκτιμούν ότι έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας και του κόστους δανεισμού έχουν επηρεάσει αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα, τις επενδυτικές δαπάνες και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ευρωζώνη. Φυσικά, αρνητικά επηρεάζει και το γεγονός ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

*** Προσέξτε όμως και το ακόλουθο συμπέρασμα που προκύπτει από την λεπτομερή ανάγνωση των τελευταίων οικονομικών στοιχείων της ευρωζώνης. Η αυξανόμενη επιφυλακτικότητα των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δανείζουν πλέον πιο επιλεκτικά, επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Παρά ταύτα, όμως, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ διαμηνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα συνεχίσουν στον δρόμο που ξεκίνησαν. Συμπέρασμα; Ακόμα κι αν η Ευρώπη και ειδικότερα η Ευρωζώνη καταφέρουν να αποφύγουν την ύφεση, οι οικονομίες των χωρών θα αργήσουν να ανακάμψουν, με το στοίχημα να επικεντρώνεται στα επόμενα δύο χρόνια.

“Φρέσκα” χρέη 7,3 δισ. ευρώ στις εφορίες/ Άμεσοι κίνδυνοι κατασχέσεων

*** Μεγάλη, πολύ μεγάλη και άκρως ανησυχητική η εκτίναξη που καταγράφεται στα “φρέσκα” χρέη, τα οποία απογειώθηκαν πέρυσι στα 7,3 δισ. ευρώ από 5,8 δισ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα δείχνουν νέα μεγάλη αύξηση και απλήρωτων φόρων και οφειλετών, οι οποίοι βρίσκονται προ του φάσματος των αναγκαστικών μέτρων. Λόγω της ενεργειακής κρίσης εκτινάχθηκαν στα 113,8 δισ. ευρώ το 2022 από 112,9 δισ. ευρώ το 2021. Υπάρχει και ένα ιδιαίτερο στοιχείο που αφορά σε ληξιπρόθεσμη οφειλή 800 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε έναν μόνο ΑΦΜ. Βέβαια, πέραν των ίδιων των αποκαλυπτικών αριθμών, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική διάσταση, συνάμα με την οικονομική βεβαίως, είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ένας στους τρεις οφειλέτες βιώνει τα κυνηγητό της Εφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται στη μέγγενη των αναγκαστικών μέτρων – όπως κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, πλειστηριασμοί ακινήτων – ανέρχονται σε 1.412.322, από 1.332.050 που ήταν το 2021, αυξήθηκε δηλαδή ο αριθμό τους κατά 80.272.

Μεγάλες και μικρές εξαγορές αλλάζουν τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας

*** Με τη ΔΕΗ μόλις χθες να επισημοποιεί την εξαγορά της Enel Ρουμανίας ( την οποία μακράν πρώτο δημοσιοποίησε το Radar.gr), να αναμένεται η δρομολογημένη εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η πώληση της Ιντρακάτ και η αναμενόμενη του Άκτωρα, της Κλουκίνας-Λάππας από την Ιντρακόμ και άλλων πραγματοποιηθέντων ή εκκολαπτόμενων μικρών ή μεγαλύτερων deals, ο επιχειρηματικός χάρτης της χώρας αλλάζει και σε κάποιους τομείς μάλιστα αλλάζει ριζικά. Στον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών και δομικών υλικών εν γένει και ειδικότερα της τσιμεντοβιομηχανίας, ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗ (μέλος του πολυεθνικού γαλλο-ελβετικού κολοσσού Holcim) εξαγόρασε την Λαρσινός, επιχείρηση λατομείων και παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος με έδρα την Κόρινθο. Η συμφωνία,θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενισχύει τις τάσεις συγκέντρωσης σε έναν ούτως ή άλλως ολιγοπωλιακό κλάδο στον οποίο κυριαρχούν μόλις τρεις εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο (Ηρακλής και Χάλυψ) είναι παραρτήματα πολυεθνικών. Πολυεθνική παρουσία και έδρα στις Βρυξέλλες διαθέτει και ο ελληνικός όμιλος Τιτάν, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε σε μερική εξαγορά της επιχείρησης Περλίτες Αιγαίου.

*** Οι εξαγορές συνεχίζονται και στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, αφού προ ολίγων ημερών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της βορειοελλαδίτικης τοπικής αλυσίδας «Family Supermarket» από τον Μασούτη. Κινητικότητα υπάρχει και στον χώρο των ελληνικών funds, με πλέον πρόσφατη την εξαγορά των εταιρειών Μed Frigo και της συγγενικής της Cargo Med από κοινοπραξία με πρωταγωνιστή την ΕΟS Capital. Εξαγορές έχει πραγματοποιήσει εντός και εκτος συνόρων και ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, κυρίως μέσω της δυναμικά ανερχόμενης Sunlight. Εξαγορές έχει πραγματοποιήσει φυσικά και η BC PARTNERS, αποκτώντας αρχικά τη Nova και στη συνέχεια τη Wind, τις οποίες και συγχωνεύει ήδη. Και η ανερχόμενη Ιντεάλ έχει πραγματοποιήσει εξαγορές (Byte κλπ). Στον όμιλο Κόκκαλη, θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας για την πώληση της Intracom Defense.

Η εκτίναξη των τιμών φέρνει πτώση της ζήτησης, αλλά αύξηση του τζίρου στα σουπερμάρκετ

*** Φαινόμενα αναμενόμενα, που φωτογραφίζουν με μαθηματική ακρίβεια, τα αποτελέσματα της ακρίβειας! Οι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές τους στα σουπερμάρκετ, λόγω της ακρίβειας, αλλά ο τζίρος τους σημείωσε σημαντική άνοδο και τον Ιανουάριο. Η αξία δηλαδή των πωλήσεων αυξάνεται, την ώρα που μειώνεται ο όγκος των πωλήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, ο τζίρος των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 6,9% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022, αύξηση που σχετίζεται με τις ανατιμήσεις που άγγιξαν σχεδόν το 10%, όχι με την αύξηση της ζήτησης. Σε αριθμούς, οι πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2023 διαμορφώθηκε στα 652 εκατ. ευρώ έναντι 610 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η αξία των πωλήσεων είναι αυξημένη κατά 7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ενώ καταγράφεται μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 2,5%.

*** Δυναμική πορεία καταγράφουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, με το μερίδιό τους να διαμορφώνεται τον Ιανουάριο στο 17,7%, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να «τρέχει» με 21,3%. Η κατηγορία των Private Label προϊόντων έκλεισε το 2022 με ρυθμό ανάπτυξης 16,4%. Αντίστοιχα, οι προωθητικές ενέργειες στο σύνολο των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 24,1%, στα είδη ατομικής υγιεινής και ομορφιάς 29,1% και στα απορρυπαντικά/ καθαριστικά κατά 22,3%.
Σε ό,τι αφορά στις 11 κυριότερες κατηγορίες προϊόντων, καταγράφηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων σε τέσσερις και συγκεκριμένα στα μη αλκοολούχα ποτά (2,4%), στα αλκοολούχα ποτά (1,9%), στα είδη ατομικής φροντίδας και ομορφιάς (1,2%) και στα είδη ατομικής υγιεινής (1,3%). Στον αντίποδα, μείωση του όγκου πωλήσεων σημειώθηκε στα γαλακτοκομικά (6,7%), στα κατεψυγμένα τρόφιμα ( 8,2%), στα συσκευασμένα τρόφιμα (3,2%), στα σνακς (0,3%), στα καθαριστικά σπιτιού/απορρυπαντικά (1,3%) και στα άλλα είδη νοικοκυριού (3,2%).

Αναλυτική πάντα και τεκμηριωμένη η ενημέρωση Βακάκη για τις προοπτικές της Jumbo

*** H διοίκηση του Ομίλου Jumbo θεωρεί μη συνετό, να εκληφθεί η εξαιρετική επίδοση πωλήσεων του πρώτου διμήνου ως βάση εκτιμήσεων για το σύνολο του οικονομικού έτους καθώς συγκρίνεται με μία περίοδο του 2022 όπου οι περιορισμοί λόγω Covid-19 δεν είχαν αρθεί εντελώς. Το 2023, ξεκίνησε δυναμικά με το πρώτο δίμηνο να καταγράφεται αύξηση πωλήσεων +40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι πωλήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο 2023 σημείωσαν αύξηση κατά +35% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά, καθώς και ότι αυτή τη χρονική στιγμή η όποια πρόβλεψη για την συμπεριφορά του καταναλωτή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι εξαιρετικά δύσκολη, η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι κατά το 2023 οι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση κατά +15%.

*** Το άνοιγμα ενός ακόμα υπερ-καταστήματος στη Ρουμανία και ενός υπερ- καταστήματος στην Κύπρο, καθώς και η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία αναμένεται να συμβάλλουν στην επίδοση αυτή. Η μείωση των ναύλων βοηθά στην υπεράσπιση του μικτού περιθωρίου, σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν αποπληθωριστικές τάσεις, ενώ η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα έχει αρνητική επίδραση στην προσπάθεια αυτή. Κατ’ αρχήν εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι το μικτό περιθώριο κατά το 2023 θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 54% περίπου. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτιμώμενη πρόβλεψη των πωλήσεων, τα κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 270 και 275 εκατ. το 2023.

*** Σημειώστε ότι εκτάκτως η εταιρεία, κεφαλαιοποιώντας αποθεματικά των περιόδων 2008-2012, θα διανείμει από ένα ευρώ και κάτι στους κατόχους τίτλων στις 22 Μαρτίου.

Εκτίναξη κερδών και για τη Cenergy του ομίλου Στασινόπουλου

Ισχυρή κερδοφορία για τον κλάδο καλωδίων και ανάκαμψη για τον κλάδο σωλήνων χάλυβα καταγράφει η Cenergy για το 2022. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,43 δισ. ευρώ (35% αύξηση σε ετήσια βάση). Η λειτουργική κερδοφορία φτάνει σε ιστορικά υψηλά, με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται στα 137 εκατ. ευρώ (31% αύξηση σε ετήσια βάση) ως αποτέλεσμα τόσο της ισχυρής δυναμικής στον κλάδο των καλωδίων, όσο και της ανάκαμψης στον κλάδο σωλήνων χάλυβα. Βασικός μοχλός κερδοφορίας παραμένει η αποτελεσματική υλοποίηση των ενεργειακών έργων. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022 καθώς και οι δύο κλάδοι πέτυχαν σημαντικές αναθέσεις έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 174 εκατ. ευρώ λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 60 εκατ. ευρώ έναντι 22 εκατ. ευρώ το 2021.

*** Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Την καλημέρα μου!