Με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται όσον αφορά πιθανές αλλαγές και ανατροπές στο οικονομικό επιτελείο, έχει ξεσπάσει ένας … ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των οικονομικών υπουργών που σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα, να προκαλέσει καταστάσεις και να αναδείξει ή να μειώσει πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο.

Με αφορμή τον ανασχηματισμό που όλο φημολογείται και όλο δεν γίνεται, στο παρασκήνιο εξελίσσεται σκληρή αντιπαράθεση προκειμένου να καθορισθεί ποιος μένει, ποιος φεύγει και ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία! Ειδικά μάλιστα στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, κατά την οποία ξεκάθαρα προκύπτει ότι εάν δεν γίνει ανασχηματισμός, θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο- αρχές Οκτώβρη!

Υπό αυτή την έννοια, στο κάδρο αναμφίβολα έχουν μπει πρόσωπα όπως του Χρ. Σταικούρα, του Θ. Σκυλακάκη, του Αλ. Πατέλη και του Αδ. Γεωργιάδη! Που ηγούνται – ο καθένας στο ρόλο του- του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης!

Υπό αυτό το πρίσμα παρατηρείται πρώτον μια σύγχυση! Και δεύτερον μια λογική παροχολογίας, υπόπτων επιχειρηματικών εξυπηρετήσεων, ρουσφετιών, δημιουργίας εντυπώσεων μέσα από ρυθμίσεις, χαριστικά μέτρα, φοροαπαλλαγές, επίλυση εκκρεμοτήτων, αλλά και …επιβολής άδικων και περίεργων προστίμων σε ανταγωνιστές επιχειρηματικών συμφερόντων!

Επιπροσθέτως παρατηρείται από προβεβλημένο υπουργό μια προσπάθεια ακύρωσης υπεσχημένων και μη εφαρμογής στην πράξη, συμβατικών υποχρεώσεων του Δημοσίου!

Ο λόγος; Κάνει τον καλό στις Βρυξέλλες! Ή λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων! Επίσης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι «το παιδί» τραβάει ζόρι και κουβαλάει άπειρα κόμπλεξ…

Επί του προκειμένου τώρα, η γενικότερη ανησυχία και ανασφάλεια οδηγούν την ώρα τούτη σε λαϊκισμούς, παροχολογία αλλά και υποβάθμιση και υπονόμευση των ανοιχτών θεμάτων!

Κύπρος: Ο σκουπιδοτενεκές συστημικής τράπεζας! Εκεί «έκρυβαν» οι προηγούμενες διοικήσεις τα δάνεια για …πέταμα, τύπου Ψυχάρη και άλλες ύποπτες ρυθμίσεις!

Διαβάζω στον Τύπο ότι η Κύπρος έχει «χτυπήσει κόκκινο» για μεγάλη και ιδιωτική συστημική τράπεζα, καθώς μέσα σε 8 χρόνια η τράπεζα έχασε 1,4 δις. ευρώ!!!

Ναι, πράγματι, είναι αλήθεια πως η Κύπρος αναδείχτηκε σε αχίλλειο πτέρνα της συστημικής τράπεζας έτσι όπως το ρεπορτάζ διαβάζεται! Είναι όμως έτσι ή απλώς αναλύουμε μόνο το αποτέλεσμα;

Οι υπαρκτές αυτές ζημιές οφείλονται σε λειτουργικές κινήσεις και λανθασμένες δανειοδοτήσεις στην Κύπρο ή αποδίδονται αλλού;

Θέλω να πω με απλά λόγια, μήπως οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν μετατρέψει την Κύπρο σε σκουπιδοτενεκέ της τράπεζας;

Μήπως μετέφεραν στη θυγατρική του νησιού περίεργες και ύποπτες δανειοδοτήσεις για να μην επιβαρύνεται ο κεντρικός πυρήνας της τράπεζας;

Τα δάνεια του Ψυχάρη για παράδειγμα και άλλων μεγαλόσχημων φίλων και ημέτερων, χορηγήσεις ιδιότυπες, ρυθμίσεις χαριστικές και άλλα πολλά μήπως από την Αθήνα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο για να βγουν εκτός Radar, για να μην εντοπίζονται και για να μην επιβαρύνουν τον ισολογισμό και την συνολική εικόνα του πιστωτικού ιδρύματος;

Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή διοίκηση, η οποία πραγματοποιεί μεγάλη υπέρβαση προκειμένου να αναδιαρθρώσει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα, με αύξηση κεφαλαίου μαμούθ και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, έχει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και αυτούς τους σκελετούς που είναι κρυμμένοι στα ντουλάπια, όπως εν προκειμένω η Κύπρος, την οποία οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν μετατρέψει σε σκουπιδοτενεκέ της τράπεζας, για να πετάνε και να κρύβουν τα απτά αποτελέσματα των ενεργειών τους, το αποτύπωμα του βίου και της πολιτείας τους! Αυτά προς το παρόν…

Αλλαγή στρατοπέδου ή διπλό παιχνίδι; Από τον πρωινό καφέ, ντηλάρισμα με την …απέναντι παράταξη και τους δήθεν ερευνητές και …παρακολουθούμενους!!!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι πολιτικό – τεχνοκρατικό στέλεχος που μια φορά κι έναν καιρό (ακόμη και στις μέρες μας) μπαινόβγαινε με τουπέ στον πρωινό καφέ, έχει περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο!

Προσέξτε, δεν εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αναφέρομαι στα εντός της κεντροδεξιάς παράταξης συστήματα εξουσίας, που αναπόφευκτα συνδέονται με παραδοσιακές εφημερίδες, μεγάλες πολιτικές οικογένειες βαρόνων του κόμματος, αλλά και επικοινωνιακά λόμπι που σχετίζονται με δουλειές και προμήθειες!

Η αλήθεια είναι πως από την …αρχή η σχέση υπήρχε. Ωστόσο δυνάμωσε μετά την …αποκαθήλωση και εξορία πέριξ της Πλατείας Συντάγματος απέναντι από τα ισχυρά υπουργεία!

Εσχάτως μάλιστα, στη δύναμη πυρός της εν λόγω ομάδας που έχει σχηματισθεί, έχουν ενταχθεί «αδέσμευτοι δημοσιογράφοι» – «εκτελεστές συμβολαίων» και νταραβεριτζήδες του περιθωρίου των Μυστικών Υπηρεσιών, που παριστάνουν τους «ερευνητές» και τους διανοούμενους, ενώ στην πραγματικότητα είναι «κατά φαντασία διωκόμενοι και παρακολουθούμενοι»!!! Ε, ρε τι έχει να γίνει άμα σφίξουν κι άλλο οι ζέστες…

Πάρτι» είχαν στήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης πρώην διοίκηση και νταραβεριτζήδες – κομπιναδόροι! Οι υπερτιμολογήσεις, οι αναθέσεις έργων – μελετών και η προσφυγή των Αράβων στη Δικαιοσύνη!

Πάρτι είχαν στήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης οι πάσης φύσης κομπιναδόροι με τις πλάτες και την ενοχή ανοχή και συνέργεια της προηγούμενης διοίκησης όπως καταγγέλουν οι Αραβες μεγαλομέτοχοι που θεωρούν πως το σύστημα που διαφέντευε το «μαγαζί» έκανε χοντρό παιχνίδι με υπερτιμολογήσεις, αναθέσεις έργων και μελετών, συμβάσεις ενοικίασης με νυχτερινά κέντρα και μπαρ – εστιατόρια στην ιστορική πλαζ του Αστέρα που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα και δεσμεύσεις!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ Αράβων ιδιοκτητών του Αστέρα Βουλιαγμένης και πρώην διοίκησης που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει και στη συνέχεια αποπέμψει!

Οι Άραβες μετά από σχετικούς εσωτερικούς διαχειριστικούς ελέγχους έχουν πλέον στραφεί δικαστικά, αστικά και ποινικά κατά της πρώην διοίκησης του Αστέρα Βουλιαγμένης και πολλών συνεργατών της που πουλούσαν διάφορες υπό αμφισβήτηση υπηρεσίες!

Σε απλά λόγια οι Άραβες θεωρούν ότι υπήρξαν ατασθαλίες, υπερτιμολογήσεις, ή μεγάλες πληρωμές σε στενούς συνεργάτες για ανύπαρκτες ή ύποπτες υποθέσεις.

Η πλευρά των Αράβων θεωρεί ότι επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης έγινε «πάρτι» που αφορούσε ακόμη σε αναθέσεις έργων, μελετών, παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, ενοικιάσεις εστιατορίων και καφέ – μπαρ στην πλαζ του Αστέρα και άλλα πολλά!

Και στην ανοιχτή αυτή υπόθεση που εκτιμάται ότι θα μας απασχολήσει επί μακρόν ακόμη και στις αίθουσες δικαστηρίων, οι Άραβες είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν και διαλευκάνουν τα πάντα και να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος, στα άκρα, καθώς θεωρούν ότι έχουν θιγεί προσωπικά μέσα από νταραβέρια και ύποπτες συναλλαγές από το στελεχιακό δυναμικό που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει και εμπιστευθεί!

Μήπως θα έπρεπε να γίνει προανακριτική για την ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ; Η απαξίωση, ο κατακερματισμός, οι εξαγορές, ο δανεισμός και ο ρόλος συνδικαλιστών και κομματαρχών…

Έχουν αρχίσει ξανά το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα κατά του ισχυρού άντρα της ΔΕΗ κ. Στάσση δια μέσω των media του ΣΥΡΙΖΑ και υπό την υπαγόρευση ενεργειακών συμφερόντων όπως φημολογείται.

Επειδή για να ξέρουμε τι λέμε, ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΔΕΗ το παρατραβάει, θα πρέπει να ξέρουν οι αρμόδιοι στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η θητεία τους στη ΔΕΗ άμεσα ή έμμεσα, είτε ως εκτελεστικά μέλη είτε ως υπουργοί ή πρόσωπα των μηχανισμών του δημοσίου άφησε σημάδια, βαθιές πληγές και προφανή ζημιά του δημοσίου καθώς και προσπάθεια απαξίωσης της επιχείρησης και κατακερματισμού της προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων!

Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής ή και εξεταστικής;

Τα θέματα του δανεισμού, της εξαγοράς στη Β. Μακεδονία, η τιμολογιακή πολιτική, ο ρόλος συνδικαλιστών και κομματαρχών, ο κατακερματισμός και η απαξίωση αποτελούν μεταξύ άλλων ζητήματα διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές!

Στα χέρια των ανακριτών στοιχεία για το ρόλο ανδρόγυνων δικηγόρων, χρηματιστών, τραπεζιτών και «αετονύχηδων» στην Εγκληματική Οργάνωση της Folli follie!

Απόλυτα αξιόπιστες πηγές διαβεβαιώνουν ότι στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές έχουν καταφθάσει νέα στοιχεία, διά μέσω ανώνυμων επιστολών, τα οποία αποκαλύπτουν το εύρος και τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης που διηύθυναν οι Κουτσολιούτσοι και στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν χρηματιστές, τραπεζίτες, ανδρόγυνα δικηγόρων και αετονύχηδες που εμφανίζονται ως επιχειρηματίες και οι οποίοι με δόλο από κοινού εξαπάτησαν τις τράπεζες, τους μετόχους, τους ομολογιούχους και το επενδυτικό κοινό!

Τραπεζίτες και χρηματιστές ενέχονται διότι εν γνώσει τους συμμετείχαν και συντόνιζαν αναδοχές, αυξήσεις κεφαλαίου, market making της Folli follie και των Κουτσολιούτσων προσωπικά, ενώ όφειλαν να ελέγχουν τη χρήση και τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Τα νομικά ανδρόγυνα των συνηγόρων του διαβόλου εμπλέκονται σε παρακώλυση του ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές και υπουργεία, με δόλο, έχοντας γνώση της απάτης και σε συνέργεια με τους φυσικούς αυτουργούς!

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο των ανώνυμων επιστολών που έχουν στα χέρια τους εισαγγελείς και ανακριτές, στην εγκληματική οργάνωση φέρονται να εμπλέκονται και νταραβεριτζήδες της πιάτσας που με δόλο και από κοινού έκαναν πλιάτσικο στα περιουσιακά στοιχεία της Folli follie!