Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

«Δημητρούλα μου, θέλω απόψε να μεθύσω και με σένανε Μερακλού μου να γλεντήσω»!

Όποιος θυμάται τους χαρακτηριστικούς στίχους από το υπέροχο τραγούδι της Χάρις Αλεξίου «Δημητρούλα μου» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1975, μπορεί να αντιληφθεί ότι για τον έρωτα μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα!

Η «καψούρα» σε οδηγεί στα άκρα, ακόμη και σε πράξεις έκνομες, παράνομες, ρίσκα μεγάλα που εμπεριέχουν πάσης φύσης κινδύνους!

Η υπέρμετρη εσωτερική ανάγκη ενός άνδρα να κρατήσει κοντά του την σύζυγο, την σύντροφο ή την ερωμένη, μπορεί να τον οδηγήσει στα όρια, σε καταστάσεις ακραίες προκειμένου να μπορεί διαχρονικά να της παράσχει τα πάντα, κυρίως σε επίπεδο υλικών αγαθών!

Η λαϊκή ρήση λέει «το μ@@@ί σέρνει καράβι»!

Το μείζον ζήτημα ωστόσο που εγείρεται είναι τι τελικά το καράβι αυτό μεταφέρει στα αμπάρια του…

Το μακιγιάζ της Πόπης, ο φωτισμός, οι ρυτίδες και οι απόψεις περί μπότοξ

Τσάμπα διαφήμιση στην Πόπη Τσαπανίδου έκαναν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης , που έσπευσαν να δώσουν στην εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , «συμβουλές» για τον τρόπο κατά τον οποίο πρέπει να φωτίζεται κατά την εμφάνισή της στην τηλεόραση.

Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά έγραψαν ( κυρίως είπαν ), ότι η Πόπη πρέπει να φροντίσει καλύτερα τη σκηνοθεσία της , έτσι ώστε να μην φαίνονται οι ρυτίδες του προσώπου της που προδίδουν την ηλικία της.

Να με συγχωρούν , αλλά δεν την παρακολουθούν καλά: Διότι βασικό στοιχείο των απόψεων που εκφράζει η κ. Τσοπανίδου προς τις γυναίκες της ηλικίας της είναι εδώ και καιρό το «αφεθείτε να γεράσετε».

Ούτε μπότοξ , ούτε υπερβολικό μακιγιάζ λοιπόν και μάλλον κάτι ξέρει περισσότερο, από τους αυτόκλητους συμβούλους …

Το «παιδί του λαού» και ο σεβασμός στους νεκρούς!

Που πάμε αλήθεια ; Αυτό αναρωτήθηκα διαβάζοντας χθες το πρωτοσέλιδο «εφημερίδας» με τίτλο : «Άθεος κομμουνιστής το παιδί του λαού».

Όλα αυτά για την απόφαση του Νίκου Ξανθόπουλου για πολιτική κηδεία , αντί θρησκευτικής. Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία της υπόθεσης, δεν είναι και του αντικειμένου μου.

Γνωρίζω όμως καλά , ότι τους νεκρούς πρέπει να τους σεβόμαστε και αυτό η εν λόγω «εφημερίδα» δεν το κάνει …

Ποιος κάλεσε τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο στο ΚΟΝΤΡΑ;

Και ξαφνικά εκεί που η συζήτηση κυλούσε ήρεμα και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του , για την υπόθεση Καϊλή , η Νατάσα Γιάμαλη , θέλησε να κάνει κάποια ερώτηση.

Τότε ο γνωστός ποινικολόγος «πήρε ανάποδες» και έκανε την αποκάλυψη. Τι είπε δηλαδή;

Πως η πρόσκλησή του να εμφανιστεί στο ΚΟΝΤΡΑ δεν έγινε από την παρουσιάστρια της εκπομπής αλλά από τον ένα εκ των ιδιοκτητών του καναλιού με τον οποίο διατηρεί φιλία χρόνων.

Αποκάλυψε έτσι ( άθελά του ; ) πως λειτουργούν ορισμένα μέσα ενημέρωσης . Το φυσάει και δεν κρυώνει η Γιάμαλη …

Έχει κρυμμένο άσσο στο μανίκι του το σχήμα Κούτρα-Wade Adams στη διεκδίκηση του Άκτωρα; Οι φήμες για εμπλοκή ισχυρού επιχειρηματικού ονόματος!

*** Ένα πολύ ισχυρό επιχειρηματικό όνομα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει συμπράξει με το δίδυμο Κούτρα- Wade Adams, με στόχο την εξαγορά του κατασκευαστικού κλάδου του ομίλου Ελλάκτωρ και τη δημιουργία στη συνέχεια ενός κατασκευαστικού εταιρικού σχήματος με πολυσχιδείς δραστηριότητες.

*** Πρόσωπα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα διαδραματιζόμενα στο χώρο των κατασκευαστικών εταιρειών, επιβεβαιώνουν προς τη στήλη ότι “όχι μόνο υπάρχει καπνός, αλλά και φωτιά”. Και επιμένουν ότι το σχήμα Δημήτρη Κούτρα – Wade Adams βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον όμιλο του Ελλάκτωρα και ότι “για το συγκεκριμένο deal έχουν εκφράσει άμεσο ενδιαφέρον και άλλοι έλληνες επιχειρηματίες”, που δεν προέρχονται από τον κλάδο των κατασκευαστικών εταιρειών.

Αβαξ: Το Χρυσόμαλλον Δέρας των κατασκευών!

*** Το μεταφέρω (και πάλι) και αμαρτίαν ουκ έχω: Υπάρχουν παράγοντες της κατασκευαστικής πιάτσας, που πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο στις σχετικές διεργασίες στον κλάδο των κατασκευαστικών εταιρειών, θα διαδραματίσει όχι μόνο η πώληση του Άκτωρα, αλλά και η μελλοντική θέση στο χώρο του Άβακα, τον οποίο φέρεται να βλέπουν με καλό μάτι, άλλοι ισχυροί όμιλοι. Κάποιοι μάλιστα συνομιλούν μαζί του, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, από πλήρη εξαγορά , μέχρι την απόκτηση σημαντικού ποσοστού. Σημειώστε ακόμα δύο στοιχεία: Ο μεν Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά την κατάληξη της πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, θα έχει πολύ γερό ταμείο και θα θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του. Ο δε Ευάγγελος Μυτιληναίος, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη σε επίπεδο ομίλου και σε όλες τις αποσχισθείσες σε θυγατρικές εταιρείες δραστηριότητές του, παραμένει ζητούμενο αν θα κινηθεί επιθετικότερα και στον αμιγώς κατασκευαστικό τομέα, με ότι αυτό μπορεί να σημάνει αν επιβεβαιωθεί ως στρατηγική στην πράξη. Πιθανόν αύριο να υπάρξουν απαντήσεις εκ μέρους του, ιδίως αν ερωτηθεί…

Μυτιληναίος: Πρώτος στα αποτελέσματα, πρωτοπορεί και στην καινοτόμο παρουσίασή τους

*** Πριν μερικές δεκαετίες το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει το περίφημο σύνθημα για τη νεολαία του, την ΚΝΕ, “πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα”. Αν και εξ όσων γνωρίζω ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν έχει περάσει στα νιάτα του αυτό το πολιτικό σχολείο, μάλλον του άρεσε και το υιοθέτησε και στις καθαρά επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Παρουσιάζοντας αύριο τα οικονομικά αποτελέσματα του σε περιβάλλον Metaverse, ο Μυτιληναίος υλοποιεί μια παγκόσμια καινοτομία, πέραν της πρωτεύουσας σημασίας της ανακοίνωσης των μεγεθών του κατά την περασμένη χρήση. Θα δημοσιεύσει το Flash Note για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 και πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, θα χρησιμοποιεί 3D απεικόνιση. Γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να κάνει μια τέτοια παρουσίαση, απεικονίζοντας τα οικονομικά μεγέθη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και με τόση λεπτομέρεια. Εις αύριον, λοιπόν, τα σπουδαία (αποτελέσματα).

Η άνοδος του Χρηματιστηρίου, αφαιρεί καταθέσεις και δημιουργεί πρόβλημα στις τράπεζες

*** Η μείωση των καταθέσεων των τραπεζών έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες, καθώς οικογένειες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, για διαφορετικούς ή και με ίδια ρίζα λόγους (ακρίβεια και δυσκολία αντιμετώπισης εξόδων) έχουν εντείνει τις αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ήρθε όμως το τελευταίο δίμηνο περίπου και μία άλλη αιτία να επιδεινώσει το όλο θέμα και να το καταστήσει σοβαρότερο πρόβλημα για τα τραπεζικά ιδρύματα. Η καλή πορεία του Χρηματιστηρίου αποτέλεσε και αποτελεί κράχτη για τους μικροκαταθέτες, αλλά φυσικά και για μεγαλύτερα βαλάντια, με αποτέλεσμα καθημερινά να “φεύγουν” συγκεντρωτικά πολύ μεγάλα ποσά, με προορισμό αγορές μετοχών.

*** Προ του κινδύνου που δημιουργείται από τις μεγάλες αναλήψεις και προκειμένου να υπάρξουν αργότερα αυξημένες πιθανότητες επιστροφής τους, οι τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταστούν τα αμοιβαία τους κεφάλαια ελκυστικά στον αποταμιευτή, ειδικά αυτού που δεν έχει άμεση εικόνα των καταστάσεων στο Χρηματιστήριο. Κάποιες μάλιστα δημιουργούν και ειδικά τμήματα, στα οποία παρέχονται αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες, προκειμένου να καταστούν κράχτης τα αμοιβαία τους για τους ήδη καταθέτες τους, αλλά και για αποταμιευτές που φοβούνται να εκτεθούν μόνοι σε μία άγνωστη για αυτούς αγορά.

Βεβαιότητα για δικαίωση των Servicers

*** Μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται η δικαστική απόφαση σε ανώτατο βαθμό, για το δικαίωμα ή όχι των servicers, να προχωρούν αυτόνομα σε πλειστηριασμούς κατοικιών κυρίως, αλλά και κτιρίων και λοιπών ακινήτων. Τόσο οι τράπεζες, όσο και τα funds και οι servicers αναμένουν θετική για τα συμφέροντά τους απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να λυθούν τα χέρια τους πλήρως και να γίνει η αγορά “ροντέο” αγοραπωλησιών, ακόμα και πρώτων κατοικιών. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν κραυγαλέες περιπτώσεις, με εξώσεις ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, να πληρώσουν τις δόσεις του διακανονισμού που τους πρότειναν οι διαχειριστές. Καυτό κοινωνικό πρόβλημα, που χρειάζεται όχι μόνο μία “ξερή” προσοχή, αλλά απαιτεί και την επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από όλους τους εμπλεκόμενους.

ΚΟΥΙΖ 1

Πόσο χρόνο χρειάζεται μία απλή δικαστική απόφαση, πρωτοβάθμιου χαρακτήρα, να καθαρογραφτεί; Και πόσο χρόνο χρειάζεται ο δικαστής που την εξέδωσε να την υπογράψει; Μιλάμε για μήνες, που πολλές φορές υπερβαίνουν και το χρόνο. Εκσυγχρονισμός κ. Τσιάρα ή… εκτροχιασμός στην απόδοση δικαιοσύνης;

ΚΟΥΙΖ 2

Υπάρχει εντολή να πηγαίνουν όλα τα ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό και όχι σε άλλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να γίνεται κυριολεκτικά χαμός στο συγκεκριμένο; Τι λέτε κ. Πλεύρη, ισχύει; Γνωρίζετε επίσης ότι οι περισσότεροι, γιατροί και νοσηλευτές, που τους είχατε μήνες στη ναφθαλίνη, δεν επιστρέφουν παρά σε ελάχιστο ποσοστό, με αποτέλεσμα νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί που απέμειναν, να δουλεύουν 3 και 5 βάρδιες μαζί; Και μάλιστα στον τομέα υγείας, που χρειάζεται ξεκούραστους και υγιείς ανθρώπους και όχι κλαταρισμένους και με τεράστια σωματικά προβλήματα από την ορθοστασία και υπερεργασία;

Λύκος στα…πρόβατα – Αλλά τους «ξέφυγε»

*** Πήρε την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας AUSTRIACARD HOLDINGS αρχικά για την εισαγωγή των υφιστάμενων κοινών μετοχών της στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην
αγορά του Χρηματιστηρίου της Βιέννης και μετέπειτα την εισαγωγή των μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου – στο πλαίσιο της συγχώνευσης με απορρόφηση της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ από την εταιρία – και στις δύο αγορές.

*** Μάλιστα, όλα καλά δηλαδή για την Επιτροπή. Μήπως άκουσε, διάβασε, διαπίστωσε (…) ότι έγιναν κάποια περίεργα τουλάχιστον πράγματα πρόσφατα με την μετοχή της εταιρείας στο δικό μας Χρηματιστήριο;


*** Αυτά και για σήμερα, κυρίες μου και κύριοι. Την καλημέρα μου και την ομπρέλα σας – που θα πάει θα βρέξει και ίσως κάπου θα χιονίσει, για να έρθουν και κάποιες άσπρες μέρες!