Η UBS Group δήλωσε ότι θα επιστρέψει στους επενδυτές των αμοιβαίων κεφαλαίων της Credit Suisse που συνδέονται με την κατάρρευση της Greensill Capital ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα θέματα κληρονομιάς του πρώην αντιπάλου της.

Στους επενδυτές των Credit Suisse Supply Chain Finance Funds θα προσφερθεί εξαγορά στο 90% της καθαρής αξίας του ενεργητικού στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Η προσφορά ξεκίνησε τη Δευτέρα και διαρκεί έως τις 31 Ιουλίου.

Μαζί με την κατάρρευση της Archegos Capital Management, η κατάρρευση ενός ομίλου αμοιβαίων κεφαλαίων εφοδιαστικής αλυσίδας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με την Greensill Capital το 2021 συνέβαλε στην κατάρρευση της Credit Suisse το 2023. Η UBS εξαγόρασε τον ανταγωνιστή της στο πλαίσιο μιας διάσωσης με κυβερνητική υποστήριξη.

Η προσφορά έχει ως στόχο να δώσει στους επενδυτές των αμοιβαίων κεφαλαίων ασφάλεια, ταχύτερη έξοδο από τις θέσεις τους και υψηλό επίπεδο οικονομικής ανάκαμψης, αναφέρει η UBS στην ανακοίνωσή της. «Θα επιτρέψει την πρόωρη έξοδο από τις επενδύσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων σε σύγκριση με τις διανομές στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας ανάκαμψης».
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Credit Suisse δήλωσε ότι είχε ολοκληρώσει την αποπληρωμή των επενδυτών σε δύο από τα τέσσερα κεφάλαια που συνδέονταν με την αποτυχημένη εταιρεία χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας του Lex Greensill, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η UBS ανέφερε ότι η λειτουργική μονάδα, UBS AG, αναμένει να σχηματίσει πρόβλεψη ύψους περίπου 900 εκατ. δολαρίων σε σχέση με την προσφορά, η οποία θα καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο.

«Δεν αναμένεται καμία σημαντική επίπτωση στην UBS AG σε μεμονωμένη βάση», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη