Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία η κηδεία του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος «έφυγε» τόσο άδικα απ’ τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (9/10), συγκλονίζοντας την οικογένεια του Παναθηναϊκού κι όλο το ελληνικό κι ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα έχουν επικοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες με την οικογένεια του αδικοχαμένου άσου, ενώ στην Αγγλία θα ταξιδέψει αντιπροσωπεία της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών για το ύστατο «αντίο» στον Μπάλντοκ.

Τζορτζ Μπάλντοκ: «Ήταν το παράδειγμά μας»

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε, το βράδυ της Πέμπτης, ιστορία με τη νίκη της με 2-1 στο Γουέμπλει επί της Αγγλίας για την 3η αγωνιστική του Nations League. Στη σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, οι διεθνείς με 2 γκολ του Παυλίδη πήραν τη νίκη και την αφιέρωσαν στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπαίκτη τους.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Τάσος Μπακασέτας στην ομιλία του πριν το παιχνίδι, ανέφερε πως πρέπει όλοι οι διεθνείς να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα τον Μπάλντοκ και να θυσιάσουν τον εαυτό τους για να τον τιμήσουν.

«Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πολλοί από εμάς ξέρουμε τι σημαίνει ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν.

Πάντα ήταν το παράδειγμα για την ομάδα, έδινε την ψυχή του γι’ αυτή και πάντα την έβαζε πάνω από όλους και θυσίαζε μέχρι και τη σωματική του ακεραιότητα. Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς να θυσιάσει τον εαυτό του, για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι», είπε αναλυτικά στους συμπαίκτες του ο Μπακασέτας.

Διαβάστε ακόμη: