Ο Τζον Στάμος μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τη μπέιμπι σίτερ του όταν ήταν παιδί, στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο «If You Would Have Told Me».

Ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου στις 24 Οκτωβρίου, ο 60χρονος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός μίλησε στο People για την ανάγκη που ένιωσε να μιλήσει για πρώτη φορά για το περιστατικό.

Ο ηθοποιός, ο οποίος συνεργάζεται με την οργάνωση Childhelp, σημείωσε: «Ένιωσα σαν να το θυμόμουν ελαφρώς. Ήταν πάντα εκεί, αλλά το μάζευα, όπως κάνουν οι άνθρωποι, σωστά;».

Ο Στάμος υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν «πάντα στο πίσω μέρος» του μυαλού του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αλλά δεν το σκέφτηκε πραγματικά μέχρι που ετοίμαζε μια ευχαριστήρια ομιλία για το έργο του με την οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

«Άρχισα να τη γράφω και τότε ήταν που πραγματικά βγήκε προς τα έξω», θυμήθηκε. «Και τότε σκέφτηκα: “Όχι, η αποψινή βραδιά δεν αφορά εμένα. Αφορά τα παιδιά. Θα το πακετάρω πάλι μέχρι την κατάλληλη στιγμή”. Διαφορετικά, είμαι ένας ψεύτικος γαμ…».

«Δεν ήθελα οι τίτλοι των εφημερίδων να είναι αυτό και δεν ήθελα το βιβλίο να είναι πάνω σε αυτό. Ήταν μια σελίδα ή κάτι τέτοιο, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να μιλήσω γι’ αυτό. Ήταν περίεργο. Ήταν κάτι που, νομίζω, ήμουν μάλλον 10 ή 11 ετών [όταν συνέβη]. Δεν θα έπρεπε να είχα αναγκαστεί να αντιμετωπίσω αυτά τα συναισθήματα».

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι συμπεριφερόταν σαν να «παρίστανε τον νεκρό για να σταματήσουν» κατά τη διάρκεια των περιστατικών. «Αλλά δεν ήταν εντελώς επιθετικό», είπε. «Δεν ξέρω. Δεν ήταν καλό».

Ο Στάμος και η σύζυγός του, Caitlin McHugh, 37 ετών, έχουν τώρα τον 5χρονο γιο τους, Billy. «Αλλά θα σας πω: αν μάθαινα ότι κάποιος το έκανε αυτό στον γιο μου; Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», πρόσθεσε ο Στάμος.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Στάμος θυμάται πώς «μισούσε» την πρώτη του σύζυγο Ρεμπέκα Ρομέιν μετά το διαζύγιό τους το 2005.

Τζον Στάμος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός

Ο Ιωάννης (Τζον) Φίλιππος Στάμος είναι Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός. Γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1963 στην πόλη Σάιπρες της Καλιφόρνια (Cypress, California) από τη Λορέτα Φίλιπς (Loretta Phillips), μοντέλο, και τον Ουίλιαμ Στάμος (William Stamos), εστιάτορα.

Είναι ελληνικής καταγωγής από πατέρα, αγγλοϊρλανδικής από μητέρα και το οικογενειακό του επώνυμο ήταν αρχικά Σταματόπουλος.

Ο Τζον Στάμος ξεκίνησε μαθήματα ντραμς στην ηλικία των 4 χρόνων, αργότερα ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ίδρυσε το δικό του συγκρότημα με τίτλο Destiny, οι οποίοι έπαιζαν επ’ αμοιβή σε πάρκα διασκέδασης και πάρτι.

Είναι γνωστός για τη δουλειά του στην τηλεόραση, ειδικά με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Τζέσι Κατσόπολις (Jesse Katsopolis) στην κωμική σειρά Τρελή Οικογένεια (Full House), του αμερικανικού δικτύου ABC.

Από το φινάλε της σειράς, το 1995, ο Στάμος έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Από το 2005, διατελεί εθνικός εκπρόσωπος του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αφιερωμένου στην πρόληψη της βρεφικής εγκατάλειψης, Project Cuddle.

Από το 2005 έως το 2009, ο Στάμος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ιατρικό δράμα Στην Εντατική (ER), του δικτύου NBC, στο ρόλο του Δρ Τόνι Γκέιτς (Dr. Tony Gates).

Τον Σεπτέμβριο του 2009, άρχισε να παίζει το ρόλο του Άλμπερτ στην αναβίωση του Μπρόντγουεϊ (Broadway) του έργου Bye Bye Birdie.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 έως το 2016, ο Στάμος πρωταγωνίστησε ως κύριος χαρακτήρας στην κωμική σειρά Grandfathered του δικτύου Fox.

Από το 2015, είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Fuller House, στο Netflix, στην οποία επίσης κάνει περιστασιακές εμφανίσεις επαναλαμβάνοντας το ρόλο τού Τζέσι Κατσόπολις.

Ο Τζον Στάμος ήταν σε σχέση με την Ρεμπέκα Ρομέιν, μοντέλο και ηθοποιό, από το 1994, αφού γνωρίστηκαν σε επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret, όπου εκείνη συμμετείχε ως μοντέλο. Αρραβωνιάστηκαν την παραμονή Χριστουγέννων του 1997 και παντρεύτηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 1998 στο Beverly Hills Hotel.

Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Απρίλιο του 2004. Ο Τζον Στάμος έκανε αίτηση διαζυγίου τον Αύγουστο του 2004, το οποίο οριστικοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2005.

Ο Τζον Στάμος, ο οποίος έγινε 60 ετών το Σάββατο 19 Αυγούστου, δημοσίευσε μια φωτογραφία του να κάνει ντους.

Στη φωτογραφία, ο ηθοποιός ήταν γυμνός και κοιτούσε με έκπληξη πάνω από τον ώμο του την κάμερα. Πάντως, το στιγμιότυπο ήταν κομμένο μέχρι το κάτω μέρος της πλάτης του Στάμος.

«Η άλλη πλευρά των 60», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του στο Instagram, έκανε ταγκ τη σύζυγό του Κέιτλιν Μακχιού Στάμος ως τη φωτογράφο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Stamos (@johnstamos)

Διαβάστε ακόμη: