Την πίστη και τη δέσμευση στον καλύτερο τενίστα στον κόσμο επιβεβαίωσαν η «Raiffeisen Bank» και η εταιρεία «Iblo», που παράγει ρολόγια πολυτελείας, ενώ το ίδιο αναμένεται και για την «Lacoste», τον εξοπλισμό της οποίας φέρει με μεγάλη επιτυχία ο Τζόκοβιτς εδώ και αρκετά χρόνια, αναφέρει η Σερβική Δημόσια Τηλεόραση RTS.

Ένα περιοδικό που ασχολείται με τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά υπολόγισε ότι, σε περίπτωση που χάσει τα υπόλοιπα τρία Grand Slam της σεζόν, ο παγκόσμιος «νούμερο 1» θα έμενε χωρίς ευκαιρία να κερδίσει 8,18 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από έπαθλα τουρνουά.

Ωστόσο, οικονομικά θα μπορούσε να υποστεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά, γιατί ένα τέτοιο σενάριο σίγουρα θα συνοδευόταν από απώλεια χορηγών.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε συνολικά 34,5 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη σεζόν, γεγονός που τον τοποθετεί στην 46η θέση στη λίστα των αθλητών με τις υψηλότερες απολαβές το 2021.

Το Forbes γράφει επίσης ότι δεν είναι ο μόνος αθλητής που έδειξε σκεπτικισμό για το εμβόλιο κατά του COVID–19, αφού σύμφωνα με την ανάλυση αυτού του περιοδικού από το τεύχος Δεκεμβρίου, έως και 13 εκ των 50 αθλητών από την αναφερόμενη λίστα, δεν επιβεβαίωσαν ότι εμβολιάστηκαν.

Τα προφίλ εμβολιασμού των αθλητών είχαν συνήθως μικρό αντίκτυπο στις συμφωνίες χορηγίας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα.

Το πιο διάσημο είναι σίγουρα αυτό με τον σταρ του NFL, Έρον Ρότζερς, ο οποίος έμεινε χωρίς συμβόλαιο με την εταιρεία «Prevea Health» από το Ουισκόνσιν το περασμένο φθινόπωρο, λόγω της διάδοσης ψευδών πληροφοριών για το εμβόλιο.