Ο Τζιμ Κάρεϊ από ό,τι φαίνεται σκέφτεται, αρκετά σοβαρά όπως ο ίδιος αναφέρει, να αποσυρθεί από την ηθοποιία. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή  δεν αφορά κάποιο πρόβλημα υγείας, σε αντίθεση με τον 67χρονο Γουίλις που διαγνώστηκε με αφασία.

Μιλώντας στο Access Hollywood, ο Κάρεϊ ανέφερε, «λοιπόν, αποσύρομαι. Ναι, μάλλον. Είμαι αρκετά σοβαρός. Εξαρτάται, αν οι άγγελοι φέρουν κάποιο είδος σεναρίου που είναι γραμμένο με χρυσό μελάνι που μου λέει ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να το δουν, μπορεί να συνεχίσω αυτό τον δρόμο, αλλά κάνω ένα διάλειμμα.»

Ο Κάρεϊ εξήγησε τα συναισθήματά του σχετικά με την υποχώρηση στην «ήσυχη ζωή» του και τη διαβεβαίωση ότι έχει πετύχει «αρκετά» λέγοντας, «μου αρέσει πολύ η ήσυχη ζωή μου και μου αρέσει πολύ να βάζω μπογιά σε καμβά και μου αρέσει πολύ η πνευματική μου ζωή και νιώθω ότι, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην ακούσεις ποτέ άλλη διασημότητα να το λέει αυτό, έχω αρκετά. Εχω κάνει αρκετά. Είμαι αρκετός.»

Παρόλο που ο ηθοποιός δεν έχει άλλα κινηματογραφικά σχέδια μετά το «Sonic the Hedgehog 2», που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 8 Απριλίου, θα εμφανιστεί σε κάτι που ετοιμάζει το Netflix προς τιμήν του Μπομπ Σάγκετ, για τον οποίο είπε: «Ο Μπομπ ήταν το απόλυτο στολίδι ενός ανθρώπου. Ήταν ερωτευμένος, ήταν αστείος».

Αναφορικά με την Ντόλι Πάρτον, ο Κάρεϊ δήλωσε: «Θα μιλάω πάντα με την Ντόλι. Η Ντόλι είναι, για μένα, ένας άλλος κόσμος που είναι απλώς μεγαλύτερος απ’ όσο μπορείς να φανταστείς».