Στα σκαριά βρίσκεται μια ταινία που έχει ως στόχο να διερευνήσει την προσωπική ζωή του θρυλικού ηθοποιού Τζέιμς Ντιν.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γκάι Γκουίντο απέκτησε τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του συγγραφέα Γουίλιαμ Μπαστ του 2006, «Surviving James Dean» και σχεδιάζει να γυρίσει μια βιογραφική ταινία με το ίδιο όνομα. Έχοντας γράψει το σενάριο, ο Γκουίντο έχει αρχίσει να κανονίζει συναντήσεις με πιθανούς παραγωγούς και βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου καστ για τους βασικούς ρόλους.

Στο βιβλίο του, ο Μπαστ περιγράφει τη γνωριμία του με τον Ντιν στο θεατρικό πρόγραμμα του UCLA σε ηλικία 19 ετών και γράφει ότι οι δύο άνδρες έγιναν συγκάτοικοι, στενοί φίλοι και τελικά εραστές. Ο Μπαστ ισχυρίστηκε ότι κράτησαν τη σχέση τους ιδιωτική για να μην βλάψουν την καριέρα του Ντιν, ενώ ο ανερχόμενος σταρ είχε σχέσεις με γυναίκες σταρ, με τον Μπαστ να παραμένει αισιόδοξος ότι αυτός και ο Ντιν θα επανασυνδέονταν κάποια στιγμή στο μέλλον. Πέντε χρόνια μετά τη γνωριμία του με τον Μπαστ, ο Ντιν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1955 σε ηλικία 24 ετών, ενώ δύο από τις ταινίες που τον χαρακτήρισαν, «Rebel Without a Cause» και «Giant», κυκλοφόρησαν μετά θάνατον.

Το σενάριο του Γκουίντο τοποθετείται από την πρώτη συνάντηση του Μπαστ και του Ντιν μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού στις 30 Σεπτεμβρίου 1955. Ο Μπαστ πέθανε το 2015 σε ηλικία 84 ετών. Η ταινία θα επικεντρωθεί στην ερωτική σχέση του Μπαστ και του Ντιν και στον Μπαστ που συμβιβάζεται με το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950.

«Είμαι θαυμαστής και ιστορικός του Τζέιμς Ντιν από τότε που ήμουν 18 ετών, οπότε γνώριζα για τον “φίλο” του Γουίλι, ακόμη και όταν οι πληροφορίες για τη σχέση τους είχαν καταρριφθεί από τη μηχανή του Χόλιγουντ», αναφέρει ο Γκουίντο σε δήλωσή του. «Ως σκηνοθέτης, μου αρέσει να αφηγούμαι την ιστορία της ζωής μιας διασημότητας στην περίοδο της ενηλικίωσής της. Ως ομοφυλόφιλος άνδρας, με τράβηξε ιδιαίτερα η μοναδική ιστορία του Μπαστ».

Ο Γκουίντο έχει επικεντρωθεί στο να αποδώσει δικαιοσύνη στην ιστορία με προσεκτικές επιλογές στο κάστινγκ για τους ρόλους του Ντιν, του Μπαστ και της ανύπαντρης μητέρας του Μπαστ.

«Έχω εμμονή με το να πετύχω τη σωστή εμφάνιση όταν πρόκειται να κάνω κάστινγκ και να σκηνοθετήσω μια ταινία για ένα διάσημο πρόσωπο», εξηγεί. «Θέλω οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν να βλέπουν τον πραγματικό Τζέιμς Ντιν στην οθόνη».

Ο Τζέιμς Φράνκο είχε υποδυθεί στο παρελθόν τον Ντιν στην τηλεοπτική ταινία του 2001, «James Dean».

Η κινηματογραφική εκδοχή του «Surviving James Dean» δεν έχει ακόμη χρηματοδότηση, αλλά ο Γκουίντο αισθάνεται αισιόδοξος για την εύρεση του κατάλληλου ατόμου μετά από πρόσφατες συναντήσεις για το έργο.

Διαβάστε ακόμη: