Η «Κατάρα του μαύρο μαργαριταριού» («The Curse of the Black Pearl») σύστησε στους θεατές σε όλον τον κόσμο τον εκκεντρικό πειρατή Τζακ Σπάροου, που ενσάρκωσε εμβληματικά ο Τζόνι Ντεπ και έσπασε ταμεία συγκεντρώνοντας περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Και, μπορεί τα βασικά σκηνικά της ταινίας να κατασκευάστηκαν στο Λος Άντζελες, το τοπίο, όμως, που κόβει την ανάσα γυρίστηκε στην Καραϊβική και είναι πέρα για πέρα αληθινό, συμπεριλαμβανομένου ενός εκπληκτικού ιδιωτικού νησιού στις Μπαχάμες, γνωστού ως Little Pipe Cay.

Στο ίδιο νησάκι πραγματοποιήθηκαν επίσης γυρίσματα για την ταινία Casino Royale με κεντρικό χαρακτήρα τον Τζέιμς Μποντ που ενσαρκώθηκε από τον Ντάνιελ Κρεγκ, ενώ σε ένα κοντινό αμμώδες νησί γυρίστηκαν σκηνές Thunderball με τον Σον Κόνερι.

Τώρα, με μόλις… 100 εκατ. δολάρια μπορείτε να κάνετε δικό σας αυτόν τον παράδεισο των 160 στρεμμάτων!

Οι παραλίες με τη λεπτή λευκή άμμο του Little Pipe Cay «παντρεύονται» αρμονικά με τα αστραφτερά νερά, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Μπλε ζαφείρι της Βομβάης».

Στα καταγάλανα νερά μπορεί κανείς να συναντήσει δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες.

Το νησί διαθέτει ελικοδρόμιο, αποβάθρα υδροπλάνων και αποβάθρα βαθέων υδάτων για superyachts.

Μια κύρια κατοικία 492 τ.μ., καταλύματα για το προσωπικό και τέσσερις ακόμη εξοχικές κατοικίες προσφέρουν πάνω από 2 στρέμματα εσωτερικού χώρου που περιλαμβάνει 11 υπνοδωμάτια και 12 μπάνια.

Οι οροφές με ψηλά δοκάρια, τα δάπεδα από μασίφ ξύλο και οι μεγάλες τζαμαρίες συνθέτουν ένα κλασικό στυλ που εκμεταλλεύεται την εκπληκτική θέα της τοποθεσίας και τον χαρακτηριστικό ήλιο της Καραϊβικής.

Αν και μεγάλο μέρος του νησιού παραμένει τροπικό ιδανικό για να προσελκύσει τοπικά πουλιά και άγρια ζωή, καλαίσθητοι κήποι και μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων προσφέρουν ένα εναλλακτικό τοπίο για χαλάρωση και απόλαυση.

Το θέρετρο λειτουργεί επί του παρόντος με τιμές ενοικίασης μεταξύ 75.000 και 95.000 δολαρίων ανά διανυκτέρευση.

Η πώληση περιλαμβάνει το δικαίωμα περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού, το οποίο έχει δυνατότητες είτε ως ιδιωτικός προορισμός διακοπών είτε ως επενδυτικό ακίνητο.

Βρίσκεται 112 χιλιόμετρα από τις Μπαχάμες, συγκεκριμένα την πρωτεύουσά τους, Νασάου, και βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Exumas.

Ένας απίστευτος προορισμός για καταδύσεις με κοραλλιογενείς υφάλους, τα 365 νησάκια του συμπλέγματος είναι ως επί το πλείστον ακατοίκητα με μόνο 1.500 κατοίκους πλήρους απασχόλησης στην πρωτεύουσα του Τζορτζ Τάουν.

Αποτελούσαν κρησφύγετο για τους πειρατές μέχρι τον 18ο αιώνα και θρυλείται ότι το Little Pipe Cay ήταν το αγαπημένο του διαβόητου καπετάνιου Κιντ.

Σήμερα, ορισμένα από τα νησιά προστατεύονται από τις Μπαχάμες ως μέρος του εθνικού προστατευόμενου οικοσυστήματος, κάποια αξιοποιούνται τουριστικά, ενώ άλλα είναι ιδιόκτητα.

Διαβάστε περισσότερα