Οι αμερικανικές εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα για να επενδύσουν «λόγω της αξίας και της σταθερότητας που προσφέρει η Ελλάδα, και επειδή οι χώρες μας ενώνονται με την πίστη στη σκληρή δουλειά, τη δημιουργικότητα και τα κοινά δημοκρατικά ιδανικά μας», τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum, με τίτλο «Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά με αυτοπεποίθηση».

Πιο συγκεκριμένα, ανέδειξε τις επενδύσεις των αμερικανικών εταιρειών της Amazon, της Microsoft, της Digital Realty στη χώρα μας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις των αμερικανικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη. Η Pfizer, Cisco και Deloitte, επεκτείνουν το αποτύπωμά τους στη Θεσσαλονίκη και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της ως περιφερειακού κόμβου καινοτομίας, ανέφερε. Οι εταιρείες αυτές επενδύουν στη στρατηγική τοποθεσία της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς τα Βαλκάνια, και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που προσφέρουν τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, υπογράμμισε.

Σε αυτό το σημείο, ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε την «εξαιρετικά μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην ψηφιοποίηση κυβερνητικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ελληνική κυβέρνηση αύξησε την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, που οδήγησε στην αφαίρεση της Ελλάδας από τη λίστα παρακολούθησης USTR Special 301 τον Απρίλιο, έπειτα από 12 χρόνια.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή του προγράμματος «Ηρακλής» στις επενδύσεις, λέγοντας πως βοηθά στην είσοδο παγκόσμιων και ιδιαίτερα Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο Ελληνικό, είπε πως η Mohegan είναι έτοιμη να ξεκινήσει να εργάζεται για το έργο του καζίνο, το οποίο θα δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας και θα προσφέρει εργασία σε πολλές ελληνικές κατασκευαστικές και νομικές εταιρείες, καθώς και σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις. Εκτίμησε μάλιστα ότι τα επενδυτικά σχέδια της Mohegan θα μεταμορφώσουν τη Ριβιέρα της Αθήνας και θα βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει μετά την πανδημία.