Ο Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε μια παραθαλάσσια έπαυλη στη Φλόριντα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αυτοκρατορία ακινήτων του. Ο ιδρυτής της Amazon και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέβαλε 68 εκατομμύρια δολάρια για ένα κτήμα στο Indian Creek του Μαϊάμι, ή αλλιώς «νησί των εκατομμυριούχων» σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο έκτασης 2,8 στρεμμάτων με 3 υπνοδωμάτια, που χτίστηκε το 1965 και το απέκτησε από την εταιρία MTM Star International με έδρα τον Παναμά. Η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ η τελευταία καταγεγραμμένη πώληση της εν λόγω κατοικίας έλαβε χώρα το 1982 έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος εξετάζει κι άλλες αγορές στην ευρύτερη περιοχή του Indian Creek που είναι γνωστό ως “Billionaire Bunker” που φιλοξενεί διάφορους celebrities της «αφρόκρεμας» όπως οι Τομ Μπρέιντι, Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και Καρλ Άικαν.

Ο Μπέζος έχει συγκεντρώσει στην κατοχή του πολλά σπίτια τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη μια έπαυλη στο Μπέρβελι Χιλς της Ουάσινγκτον, εκτάσεως 9 στρεμμάτων για 165 εκατομμύρια δολάρια το 2020, όπως και ένα κτήμα στο Μάουι της Χαβάης.

Διαθέτει επίσης ακίνητα στο Μανχάταν και το Σιάτλ, καθώς και ένα ράντσο 300.000 στρεμμάτων στο Τέξας, επενδύοντας αμύθητα ποσά για luxurious ζωή από τότε που παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Amazon το 2021 και αφού χώρισε από τη σύζυγό του, Μακένζι Σκοτ. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των ακριβότερων σούπερ γιοτ στον κόσμο, του Koru, για την κατασκευή του οποίου δαπάνησε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Με περιουσία 163 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπέζος αποτελεί τον πλουσιότερο κάτοικο του Indian Creek, διάσημο και ως «κιβωτός των δισεκατομμυριούχων» το οποίο περιλαμβάνει μόλις 40 σπίτια, ένα κλαμπ και το δικό του αστυνομικό τμήμα. Οι τιμές των ακινήτων στο νησί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, όπως άλλωστε και στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι που τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί «μαγνήτη» για την οικονομική ελίτ του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: