Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και η αρραβωνιαστικιά του Λορίν Σάντσεζ δήλωσαν ότι θα δώσουν 100 εκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειες αποκατάστασης στο Μάουι  μετά τις φονικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν το νησί της Χαβάης.

Η Σάντσεζ δήλωσε σε ανάρτηση στο Instagram ότι είναι «συντετριμμένοι» από τα πρόσφατα γεγονότα στο Μάουι και δημιουργούν ένα ταμείο για να «βοηθήσουν το Μάουι να σταθεί ξανά στα πόδια του τώρα και τα επόμενα χρόνια». Ο Μπέζος, ο οποίος έχει περιουσία 163 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, έχει ένα κτήμα στον κόλπο Λα Περούζ στο νότιο άκρο του νησιού.

«Οι άμεσες ανάγκες είναι σημαντικές, το ίδιο και η πιο μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση που θα πρέπει να γίνει – ακόμη και όταν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των ΜΜΕ και του κόσμου θα έχει υποχωρήσει», δήλωσε η Σάντσεζ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Sanchez (@laurenwsanchez)


Οι πυρκαγιές που εξαπλώνονται ταχύτατα στην ιστορική πόλη Λαχάινα στο Μάουι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 80 ανθρώπους, αριθμός που σύμφωνα με αξιωματούχους αναμένεται να αυξηθεί καθώς περίπου 1.000 ακόμη αγνοούνται και τα συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα στις ζημιές. Η Accuweather Inc. δήλωσε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις της για τις ζημιές κυμαίνονται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: