Το δικό τους ονειρεμένο loveboat ετοιμάζονται να αποκτήσουν ο Τζεφ Μπέζος και η φίλη του Λορίν Σάντσεζ.

Στις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν από τα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco διακρίνεται το τρικάταρτο, μήκους 127 μέτρων σούπερ γιοτ του ιδρυτή της Amazon.

Το νέο πολυτελές «παιχνίδι» του Μπέζος, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, γνωστό έως τώρα ως Y721, φέρεται να στοιχίζει περί τα 500 εκατ. δολάρια (431 εκατ. ευρώ).

To τρικάταρτο Black Pearl, πάνω στο οποίο βασίστηκε το Υ721, ναυπηγήθηκε από την Οceanco το 2018. Έχει μήκος 106,7 μ. και τα ιστία του έχουν ύψος 70 μ. / Φωτογραφία: Oceanco

Δεδομένου ότι λόγω των τεράστιων ιστίων του δεν θα μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο, ο Μπέζος φέρεται να παρήγγειλε και ένα εξίσου πολυτελές σκάφος συνοδείας, ένα Support Yacth όπως λέγεται, που θα διαθέτει ελικοδρόμιο καθώς η ηλικίας 51 ετών αγαπημένη του, η πρώην τηλεοπτική παραγωγός Σάντσεζ για τα μάτια της οποίας παράτησε την Μακένζι Σκοτ, είναι ενθουσιώδης πιλότος ελικοπτέρων. Έτσι το διάσημο ζευγάρι θα μπορεί να μεταβαίνει τάχιστα από την έπαυλη τους στο Λος Άντζελες στη νέα, πλωτή ερωτική τους φωλιά. λοϊκό αξίας μισού δισ. δολαρίων

H Οceanco τηρεί σιγήν ιχθύος όσον αφορά στο σούπερ γιοτ, αρνούμενη να το συνδέσει κατ’ οιονδήποτε τρόπο με τον Μπέζος. Το Y721 κατασκευάστηκε τμηματικά στις εγκαταστάσεις της στο Zwijnenburg και συναρμολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο Zwijndrecht. Αναμένεται να παραδοθεί μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στη θάλασσα εντός του νέου έτους στον Μπέζος, που θα μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου σούπερ γιοτ στον κόσμο.

Το Y721, που διαθέτει μεταξύ άλλων κινηματογράφο, πισίνα στο κατάστρωμα και αρκετούς επιχειρηματικούς χώρους, πιστεύεται ότι βασίστηκε στο Black Pearl, ένα άλλο σούπερ γιοτ της Οceanco, που κατέχει μέχρι στιγμής τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο φιλικού στο περιβάλλον στον κόσμο. Όπως και το Black Pearl, το σούπερ γιοτ του Μπέζος θα διαθέτει κομψό σκαρί με μαύρη γάστρα, αρκετά καταστρώματα και τρία κατάρτια. Όταν θα παραδοθεί, θα σπάσει αυτόματα κάποια παγκόσμια ρεκόρ, όπως εκείνο του μεγαλύτερου σκάφους που βγήκε ποτέ από τα ναυπηγεία της Oceanco αλλά και από την Ολλανδία.