«Η 15η Μαΐου φιλοδοξούμε να είναι μια μέρα-σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

«Για πρώτη φορά ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή μπορούν να εκλεγούν από όλα τα μέλη του κόμματος», υπογράμμισε. «Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου έχουν όλοι οι πολίτες που θα έρθουν την Κυριακή και θα γίνουν μέλη του κόμματος, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συστρατευτούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια πολιτική επιρροή. Θέλουμε να τον καταστήσουμε αντίστοιχα κοινωνικά παρεμβατικό και οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή θα είναι σταθμός σε αυτήν τη διαδικασία», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα ρεύματα στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βαρονίες, έχει ιδεολογικά ρεύματα, πολιτικά στελέχη και μέλη με διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, τα οποία μπορούν να καταλήγουν σε πολιτικές συνθέσεις”. “Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου υπερψηφίστηκε σχεδόν από το σύνολο των συνέδρων και αυτή η ενότητα εκφράζεται στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε ο γραμματέας του κόμματος.

«Αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα τέτοιο πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση θέλουμε να σταλεί στις 15 Μαΐου», δήλωσε.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «στόχος δικός μας δεν είναι απλά να περάσει κάποιος μόνο για να ψηφίσει, θέλουμε ανθρώπους ενεργούς στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα κινήματα και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν στην πολιτική παραγωγή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει το σκηνικό έντασης στο ΑΠΘ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε: «ο πρύτανης του Αριστοτελείου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έχει θέσει ως βασικό στόχο της θητείας του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στο Ίδρυμα, αυτή είναι η βασική του μέριμνα».

«Οι εικόνες που είδαμε, να σέρνονται και να χτυπιούνται νέα παιδιά, φοιτητές, από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, είναι εικόνες ντροπής. Και η ευθύνη ανήκει στον πρύτανη και στην κυβέρνηση», σημείωσε. «Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

«Καλό θα είναι οι πρυτάνεις, οι πολιτικές ηγεσίες και τα ΜΜΕ να μην απαξιώνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κατά καιρούς παρουσιάζεται, είναι πολύ αφοσιωμένο στην ακαδημαϊκή γνώση και την έρευνα. Η κυβέρνηση πρέπει να το κατανοήσει αυτό και να αφήσει τα αντιασφυξιογόνα έξω από το πανεπιστήμιο», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.