search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Απόλυτη σήψη, παρακμή και μια μεθοδολογία διακυβέρνησης που παραπέμπει σε μαφιόζικες πρακτικές

Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το επικείμενο νομοσχέδιο για τις υποκλοπές.

Τζανακόπουλος: Απόλυτη σήψη, παρακμή και μια μεθοδολογία διακυβέρνησης που παραπέμπει σε μαφιόζικες πρακτικές

«Το επικείμενο σχέδιο νόμου έχει ως σκοπό να βάλει ταφόπλακα συνολικά στη διερεύνηση και στη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, ενορχηστρωμένης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει ύφος ενοχής», σχολίασε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «κρίσιμο σημείο σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης είναι το εξής: τη δυνατότητα ενημέρωσης  των θιγόμενων από την ΑΔΑΕ θα μπορούσε να την αποκαταστήσει ακυρώνοντας απλά τη περίφημη διάταξη του άρθρου 87 της 31/03/2021. Αντιθέτως εισάγεται μια νέα διαδικασία σύμφωνα με την οποία η ενημέρωση των θιγόμενων μπορεί να γίνει αφού παρέλθει μια τριετία από την παρακολούθηση. Εντωμεταξύ ο θιγόμενος δε θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει εάν η ενημέρωση που του γίνεται είναι ακριβής ή ανακριβής, διότι οι φάκελοι καταστρέφονται μετά την παρέλευση εξαμήνου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συμπλήρωσε: « Άρα το εν λόγω νομοσχέδιο πάει να θολώσει τα νερά και δημιουργεί ένα χειρότερο από το σημερινό θεσμικό πλαίσιο. Να σημειωθεί ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ καλύτερο εφόσον ερμηνευθεί με βάση το Σύνταγμα, διότι έδινε τη δυνατότητα ενημέρωσης των θιγόμενων από την ΑΔΑΕ, έδινε τη δυνατότητα στην ΑΔΑΕ να ελέγχει αν όντως υπάρχει επίκληση λόγου εθνικής ασφάλειας όταν διατάσσεται από την ΕΥΠ μια παρακολούθηση με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης και απαγόρευε την επίκληση απορρήτου στα ελεγκτικά όργανα. Επομένως όλη αυτή η συζήτηση για τα υποτιθέμενα κενά του θεσμικού πλαισίου είναι παραπλανητική και εκκινεί από τη σκέψη: είμαστε ενορχηστρωτές ενός μεγάλου σκανδάλου, δεν το παραδεχόμαστε και χρεώνουμε την ευθύνη σε υποτιθέμενα θεσμικά κενά».

«Η ουσία είναι ότι πίσω απ΄ όλα βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και τα στελέχη της ΝΔ όταν δεν τοποθετούνται  δημόσια, το αναγνωρίζουν. Κινήσεις πολιτικής αμφισβήτησης στο εσωτερικό της ΝΔ δεν έχουν διαφανεί, παίρνουν όμως αποστάσεις από την πολιτική και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με την ανάδυση μιας  κατάστασης απόλυτης σήψης, παρακμής και με μια μεθοδολογία διακυβέρνησης που παραπέμπει σε μαφιόζικες πρακτικές».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του διευκρίνισε: «Δεν μπορούν να γίνουν κανονικές εκλογές με το Predator σε λειτουργία, με τη σκιά των αποκαλύψεων να καλύπτει το πολιτικό σύστημα. Έχουμε διάβρωση πολιτειακού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα έχουμε παραβίαση κανόνων που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να υπάρχει ενόψει εκλογών το ελάχιστο της εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιπαρατιθέμενων και ανταγωνιζόμενων πολιτικών παρατάξεων. Πρέπει να υπάρχει ένα υπόστρωμα που εγγυάται την εύρυθμη κατά το δυνατό λειτουργία μιας προηγμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμη: