Δριμύ κατηγορώ εναντίον του τρόπου με τον οποίον ο Ίλον Μασκ διοικεί το Twitter εξαπολύει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ: σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή έγραψε ότι όλα «όλα κινούνται πτωτικά» και πως ο Μασκ δεν «έπρεπε να προχωρήσει» με την εξαγορά.
Τη συζήτηση προκάλεσαν χρήστες του Bluesky, μιας πολυσύχναστης νέας πλατφόρμας που διαφημίζεται ως πιθανή εναλλακτική λύση στο Twitter.
Ρώτησαν τον Ντόρσεϊ αν πίστευε ότι ο Μασκ είναι ο κατάλληλος ηγέτης για το Twitter:
«Όχι. Ούτε νομίζω ότι ενήργησε αμέσως αφού συνειδητοποίησε ότι ο συγχρονισμός του ήταν κακός. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε αναγκάσει την πώληση», έγραψε ο Ντόρσεϊ. Πρόσθεσε ότι είναι χαρούμενος που δημιουργούνται νέες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως η Bluesky. Ο Ντόρσεϊ υποστηρίζει την Bluesky από το 2019 , όταν ήταν ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter.
Αλλαγή θέσης
Ο Ντόρσεϊ είχε προηγουμένως αποκαλέσει τον Μασκ τη «μοναδική λύση» για να αναλάβει το Twitter. Σε ένα tweet τον Απρίλιο του 2022 είχε γράψει ότι εμπιστεύεται την «αποστολή του Musk να επεκτείνει το φως της συνείδησης» μέσω της πλατφόρμας.
Όμως, ένα χρόνο αργότερα, η γνώμη του Ντόρσεϊ φαίνεται να έχει αλλάξει.
Ο Μασκ, ο οποίος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και SpaceX, έχει προκαλέσει οργή για την ταραχώδη εξαγορά του Twitter, την οποία απέκτησε προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του περασμένου έτους. Οι απότομες περικοπές θέσεων εργασίας του Μασκ , οι σαρωτικές πολιτικές και οι αλλαγές χαρακτηριστικών έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ διαφημιστών, πολιτικών και διασημοτήτων.
Πολλοί έχουν ανακοινώσει δημόσια την απόφασή τους να εγκαταλείψουν ή να μειώσουν τη χρήση της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των Elton John , Jim Carrey και MTA , της υπηρεσίας δημόσιας συγκοινωνίας της Νέας Υόρκης.
Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέτοχος του Twitter, υποστήριξε τη συμφωνία εκείνη την εποχή. Την Παρασκευή όμως έγραψε ότι τα πράγματα έπρεπε να είχαν πάει διαφορετικά. «Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε φύγει και να είχε πληρώσει το 1 δισ. δολάρια [το πρόστιμο]».