Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla σφράγισε τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η προσφορά του ήρθε αφού αγόρασε ένα μερίδιο 9% και έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Το Twitter αρχικά αντιστάθηκε στα σχέδιά του για πλήρη εξαγορά, εφαρμόζοντας ένα «δηλητηριώδες χάπι» για να κάνει την αγορά πιο δύσκολη. Ο Musk ανανέωσε την πρότασή του και κατάφερε να κάνει το Twitter να συμφωνήσει. Αμέσως το χάσταγκ «RIP Twitter» άρχισε να γίνεται trend σε όλη την πλατφόρμα.

Και μπορεί το Twitter να εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπάρχουν αρκετές καλές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε αν σκέφτεστε να το εγκαταλείψετε.

Mastodon
Πολύς κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει τη μετάβασή του στο Mastodon μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του Twitter. «Το Mastodon.social είναι αργό αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχουν διπλάσιοι χρήστες που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα από ποτέ», έγραψε σε ανακοίνωση του ο ιδρυτής του, Eugen Rochko. Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα είναι ελαφρώς διαφορετική από το Twitter. Αντί να είναι ένας μεγάλος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να φτιάχνουν τις δικές τους κοινότητες.

Twitter: 10 εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να αποχωρήσουν

Plurk
Το Plurk, ένα αρκτικόλεξο για την ειρήνη, την αγάπη, την ενότητα, τον σεβασμό και το κάρμα (peace, love, unity, respect, karma), είναι ένας δωρεάν ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης και micro-blogging. Όπως και το Twitter, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν τη ροή τους μέσω αναρτήσεων 360 χαρακτήρων. Η πλατφόρμα επιτρέπει ακόμη και ανώνυμες αναρτήσεις.

Τικ Τοκ

Twitter: 10 εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να αποχωρήσουν
Αν είστε ένας από τους λίγους που δεν έκαναν λογαριασμό στο TikTok κατά το πρώτο lockdown, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε. Γνωστό στην Κίνα ως Douyin, το TikTok είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζει στα σύντομα βίντεο τις τάσεις και τα memes.

Care2
Το Care2 ιδρύθηκε το 1998 και προσεγγίζει διαφορετικά τα social media. Η πλατφόρμα στοχεύει να συνδέσει ακτιβιστές από όλο τον κόσμο με άλλα άτομα, οργανισμούς και επιχειρήσεις προσφέροντας έναν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Reddit
Το Reddit είναι μια από τις πιο mainstream εναλλακτικές πλατφόρμες. Αποτελείται από ένα δίκτυο κοινοτήτων που συζητούν σχεδόν τα πάντα. Υπάρχει κάτι για τον καθένα, από συμβουλές και προτάσεις μέχρι memes, συνταγές μαγειρικής και σκάνδαλα διάσημων.

Medium
Το Medium είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου οι χρήστες μοιράζονται τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα με σκοπό να «διαδώσουν αυτές τις ιδέες και να εμβαθύνουν την κατανόηση του κόσμου».

WT Social
Το WT Social ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Wikipedia Jimmy Wales, αρχικά ως εναλλακτική λύση στο Facebook. Διαφημίζονται ως ένα «μη τοξικό κοινωνικό δίκτυο για το οποίο δεν αποφασίζουν οι διαφημιστές».

The Dots
Αν χρησιμοποιούσατε το Twitter ως εργαλείο δικτύωσης, το The Dots είναι καλή εναλλακτική. Συνδέει ανθρώπους που ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα και επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν συμβουλές, να μοιράζονται ιδέες και να βρίσκουν θέσεις εργασίας.

Instagram

Twitter: 10 εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να αποχωρήσουν
Οι περισσότεροι έχουμε ήδη λογαριασμό Instagram. Με περίπου ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως η πλατφόρμα είναι ένας εξαιρετικός χώρος για λήψη, επεξεργασία και κοινή χρήση φωτογραφιών, βίντεο και μηνυμάτων με φίλους και συγγενείς.

Ello
Το Ello είναι μια παγκόσμια κοινότητα δημιουργών που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν την τέχνη, τη φωτογραφία, τη μόδα και την κουλτούρα.