Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική «AS» με αφορμή τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Μαγιόρκα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήγε στη Μαγιόρκα ως Νο1 και για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2022 αλλά αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του παρουσία και της αγαπημένης του Πάουλα Μπαντόσα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε φυσικά για την σχέση του με την Ισπανίδα τενίστρια, για το τένις, τον Κάρλος Αλκαράθ και για πολλά άλλα.

«Είναι ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί»

Μιλώντας για την σχέση με την Πάουλα είπε: «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί. Μπορεί να μην ήταν εύκολο στην αρχή λόγω του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ αλλά προσπαθώ να μην δίνω σημασία. Είναι αναπόφευκτο, θα γίνει. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστείς, αλλά τώρα είναι πολύ ωραίο να συνηθίσεις κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχει ξαναγίνει. Είναι το σωστό άτομο. Είμαστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Είναι ο άνθρωπος που με κατανοεί περισσότερο από τους άλλους. Είμαι τόσο τυχερός που είναι στη ζωή μου. Γελάμε, κλαίμε, γιορτάζουμε, είμαστε περισσότερο μαζί. Ελπίζω να μπορούμε να δημιουργήσουμε όνειρα, να τα κατακτήσουμε μαζί στόχους. Θέλω να είναι μια όμορφη ζωή με όμορφες αναμνήσεις».

«Θαυμάζω την Πάουλα»

Για την Μπαντόσα ως τενίστρια σχολίασε: «Την θαυμάζω πολύ. Είναι η αγαπημένη μου παίκτρια. Τον βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Όταν παίζει, βλέπω τον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τη βλέπω να κάνει στο γήπεδο και θα έκανα και εγώ. Είναι πολύ σπάνιο να υπάρχει παίκτης στην άλλη πλευρά της πίστας για τον οποίο μπορώ να μιλήσω έτσι. Με εμπνέει. Ελπίζω να εμπνεύσω και εσάς. Με κάνει να αγαπώ περισσότερο το τένις. Με παρακινεί να γίνω καλύτερος. Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να μην κέρδισε πολλά παιχνίδια, αλλά δεν φταίει αυτή. Το συζητάμε. Όταν είμαι στο κορτ, είναι δική μου ευθύνη».

«Δουλεύω με ψυχολόγο από τα 14»

Για το εάν έχει ψυχολόγο: «Ναι, δουλεύω με ψυχολόγο πολλά χρόνια, με τον ίδιο από τα 14 μου. Μερικές φορές μπορεί να είναι υπερβολικό να το κάνω σε πολύ τακτική και σταθερή βάση. Γίνεται ψυχικά κουραστικό να μιλάς για τα ίδια πράγματα και να κάνεις τις ίδιες ρουτίνες. Έτσι μερικές φορές έχω διαλείμματα μέσα στη χρονιά όπου δεν του μιλάω πολύ. Εξαρτάται από την ψυχική μου κατάσταση, από το πώς πιστεύω ότι είναι καλό για μένα. Σίγουρα οι ψυχολόγοι βοηθούν, νομίζω σε όλα τα αθλήματα. Αλλά η ομάδα που έχεις γύρω σου βοηθάει ακόμα περισσότερο, κατά τη γνώμη μου. Οι άνθρωποι που είναι μαζί σου κάθε εβδομάδα».

Για τον Κάρλος Αλκαράθ: «Ο Κάρλος μας έχει δείξει ότι το τένις είναι ένα έντονο άθλημα από ό,τι περιμέναμε. Ο Ράφα έφερε κάτι νέο με το τένις του. Νομίζω ότι ο Κάρλος, τώρα, είναι νέος, τρέχει πολύ γρήγορα, χτυπά την μπάλα πολύ δυνατά. Παίζει πολύ ελεύθερα και είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που έχω δει ποτέ. Θα είναι δύσκολο να νικηθεί. Ξέρω ότι είναι πολύ καλό. Έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια που παίξαμε ότι είναι δύσκολος αντίπαλος. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο από αυτό. Ελπίζω να έρθουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να δουλέψεις σκληρά. Δεν υπάρχουν σύντομες διαδρομές».

Για το τι χρειάζεται να κερδίσεις τον Τζόκοβιτς σε τελικό: « Δεν ξέρω. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα. Δεν έχω απάντηση, αλλά ελπίζω να μάθω. Στην preseason, όταν έχω πολύ χρόνο για προπόνηση, μερικές φορές ανακαλύπτω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου. Όταν γίνεται πολύ τένις και δεν μπορώ να κάτσω και να προπονηθώ για πολλές συνεχόμενες μέρες, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι λειτουργεί. Δεν δουλεύω τόσο πολύ την τεχνική. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι κάτι λείπει. Βλέπω μεγάλο κενό. Αν και νιώθω καλά στο πνεύμα, στο πνεύμα για το παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσω αργότερα».

Για το εάν ο Νόλε είναι ο κορυφαίος: «Κατά τη γνώμη μου, όλοι οι μεγάλοι είναι υπέροχοι. Κάποιοι λένε ότι οι αριθμοί έχουν σημασία, οι τίτλοι Grand Slam. Άλλοι ότι είναι περισσότερο ο αριθμός των φαν που έχει φέρει ο κάθε παίκτης στο τένις. Αυτό είναι που μετράει. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποιος είναι ο καλύτερος. Θα αφήσω τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Διαβάστε περισσότερα