Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε από τον Πύργο επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας.

Ο κ. Τσίπρας,  σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της σημερινής περιοδείας του στην αγορά της πόλης, τόνισε ότι «την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden-boys της ΔΕΗ».

«Του καρτέλ της ενέργειας», πρόσθεσε, «που σε μία περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ τους τελευταίους εννέα μήνες» προσθέτοντας: «Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρεία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους, αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ σημείωσε ότι «Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλύει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή, με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής».

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος» και κάλεσε «όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα».

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις γραμμές του και να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία στις 15ης Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».