Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αστυνομική βία.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους κακοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την αστυνομική βία, αλλά και στον αστυνομικό που, όπως είπε, κακοποιήθηκε από χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

«Επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας την ένταση και τον διχασμό», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, ενώ τον κατηγόρησε ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε δριμύ «κατηγορώ» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για την κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών. Μίλησε για «πάρτι ημετέρων» και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την καλλιέργει α κλίματος διχασμού, αντί για κοινωνική ειρήνη.

«Ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας» υπογράμμισε. Παράλληλα, μίλησε για το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό λοκντάουν στην Ευρώπη και μίλησε για αυταρχισμό και καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης. Η αστυνομία σας κακοποιεί νέους και οικογένειες, επειδή βγήκαν βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς τους, ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχατε την ευθιξία να πείτε μια συγγνώμη, να αναλάβετε έστω μέρος της ευθύνης για την αποτυχία, συνέχισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Υπάρχει οργή, αλλά δεν είναι των μπαχαλάκηδων, είναι των νοικοκυραίων. Αυτή την ορή να φοβάστε», σημείωσε, μιλώντας για την οργή των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, μιας μεσοαστικής συνοικίας, όπως την αποκάλεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πολίτη που ενεπλάκη στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής με αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. «Για εκείνον ξέρατε μέχρι και τι καφέ πίνει, για τον Λιγνάδη που διορίσατε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενάμιση χρόνο δεν γνωρίζατε τίποτα;» συνέχισε.

«Και άλλες φορές υπήρξαν υπερβολές που καταδικάστηκαν αμέσως, εσείς όχι μόνο δεν επιλέξατε να ζητήσετε συγγνώμη, όχι μόνο δεν θέσατε αμέσως τον αστυνομικό σε διαθεσιμότητα, αλλά δώσατε σκονάκια σε βουλευτές σας να στοχοποιούν το θύμα, βγάζοντας στα μανταλάκια το όνομά του και τα πολιτκά του φρονήματα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.