Συμμάχους στην αντιπολίτευση για ένα «αντικυβερνητικό» κατ’ αρχήν μέτωπο και εν συνεχεία για μια «προοδευτική διακυβέρνηση» αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Και ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είναι –για να θυμηθούμε και μια έκφραση του παλαιού ΠΑΣΟΚ– «κάθετα αντίθετοι», η Φώφη Γεννηματά, με την ομιλία της στη Βουλή κατά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, έδειξε να υιοθετεί την πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ!

Η προειδοποίησή της μάλιστα, πως μόλις αλλάξουν οι συσχετισμοί θα καταργήσει το εργασιακό νομοσχέδιο (που είναι πλέον νόμος του κράτους) προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού, που την προειδοποίησε πως με τη στάση της αυτή στέλνει τους ψηφοφόρους της στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο, όπως είπε, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μοιάζει όλο και πιο πολύ!

«Μεταξύ του αντιγράφου και του πρωτότυπου, όμως, οι πολίτες προτιμούν το πρωτότυπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά έδωσε, πάντως, την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, που ακολούθησε την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο βήμα, να προτείνει δύο φορές «προοδευτική διακυβέρνηση» μετά τις εκλογές με απλή αναλογική.

Κατά τα πρότυπα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Κάτι που αν το επιτρέψουν οι εκλογές να συμβεί, που δεν το επιτρέπουν σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα οδηγούσε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε διάσπαση.

Λεπτομέρεια(;): Για να συζητηθεί πρόταση συνεργασίας μεταξύ ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει η Φώφη Γεννηματά να εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος.

Γιατί ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κρύβει ότι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται ακόμα και να μπει σε αυτή τη συζήτηση! Εσείς πόσο πιθανό βλέπετε το ενδεχόμενο επανεκλογής της Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.-ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Νοέμβριο;

Γιατί η Φώφη και ο Τσίπρας ξορκίζουν τα Συνέδριά τους;