Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας από την Αλεξανδρούπολη, τόσο για την ακρίβεια όσο και για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια όμως είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κυρίου Μητσοτάκη».

«Μας λένε ότι ακρίβεια είναι εισαγόμενη αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κυρίου Μητσοτάκη με εταιρείες με κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

«Αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συμπλήρωσε εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι «εμείς θα γκρεμίσουμε τις ανισότητες».

«Αρχιερέας των υποκλοπών» ο Μητσοτάκης

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά “συγνώμη”, να πει “παραιτούμαι”, όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας».

Και πρόσθεσε: «Και αναρωτιέμαι, αν πάρει “λευκή επιταγή” για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων πολιτών και των Συντηρητικών. Και λέω, μην δώσετε “λευκή επιταγή” σε έναν άνθρωπο, σε μία οικογένεια που έκανε τη διακυβέρνηση ανώνυμη εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, με ένα κράτος αξιοκρατικό, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Διαβάστε περισσότερα