Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», μιλώντας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά για το τι ισχύει στον Ποινικό Κώδικά.

Αρχικά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «ως υπουργός Δικαιοσύνης σέβομαι απολύτως τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και πρέπει να στεκόμαστε με πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στις αποφάσεις της».

«Πολιτικά προσωπικά και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νόμο 4855 που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο θέσαμε για πρώτη φορά πλαίσιο ποινής για τον βιασμό ανηλίκων, τον τυποποιήσαμε ως αδίκημα-έγκλημα και θέσαμε τη ανώτερη ποινή, τα ισόβια, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ανασταλτικού χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος ανάλογα με τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος».«Αν το αδίκημα είχε τελεστεί μετά την ψήφιση του νόμου 4855, θα τιμωρούνταν με ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης ποινής. Γιατί ο βιασμός ανηλίκων δεν υπήρχε ως ξεχωριστό αδίκημα στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα», διευκρίνισε ο Κώστας Τσιάρας.

«Αν υπάρχει πολιτικός ή συνδικαλιστικός δάκτυλος πίσω από τα λαϊκά δικαστήρια είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Δε θα έπρεπε φαινόμενα εντάσεων να τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.

«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη νομοθέτηση», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιπρόσθετα ενώ επισήμανε ότι «ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ απομείωσε όλες τις ποινές».

«Με τον νόμο μας η ποινή θα ήταν δις ισόβια και θα βρισκόταν εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο», είπε ο κ. Τσιάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε, μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς δύο ανηλίκων, του χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

«Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ» δήλωσε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπιζα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας», ανάφερε.