Την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας αποκάλυψε ότι η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και πολύ σύντομα θα καταθέσει τις προτάσεις της, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας ανάφερε:

«Βεβαίως υπάρχουν φωνές για αυστηριοποίηση των ποινών, αλλά και μια γενικότερη αντίληψη που διέπει και το δίκαιο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών που λέει ότι η κοινωνικοποίηση είναι ένα μείζον ζητούμενο και προφανώς δε θα επιτευχθεί με την αυστηροποίηση των ποινών.

Πρέπει όμως να εστιάσουν σε ζητήματα που πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και η ΝΔ είχε πει ότι θα επανεξεταστούν για αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα για όσους επαναλάβουν την παραβατική συμπεριφορά.

Συστήσαμε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα που όπως θα πω  πρώτη φορά στον σταθμό σας μέσα στο Σαββατοκύριακο ενημερώθηκα ότι ολοκλήρωσε το έργο της και πολύ σύντομα θα καταθέσουν τις προτάσεις της πριν καταλήξουμε στη δημόσια διαβούλευση και ακολουθήσουμε τη νομοθετική διαδικασία.

Οι Ποινικοί Κώδικες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και όχι με το βάρος της ψυχολογίας της στιγμής.

Ο χρόνος που έχει προσδιοριστεί για αυτές τις αλλαγές δεν έχει σχέση με τα νέα γεγονότα.

Οι όποιες αλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα.

Όταν μιλάμε για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να νομοθετούμε βλέποντας μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι επιδράσεις του».