Μονοήμερες εκδρομές πραγματοποιούν δεκάδες επισκεπτών στο εθνικό πάρκο Σουμάβα, στην Τσεχία, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή. 

 

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θέλοντας να ξεφύγουν για λίγο από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μέτρων πηγαίνουν στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο της περιοχής το οποίο δεν είναι άλλο από το εθνικό πάρκο Σουμάβα στη νότια Βοημία.

Μια μονοήμερη εκδρομή δεκάδων επισκεπτων κάνοντας σκι, έλκυθρο κι όποιο άλλο χειμερινό σπορ, στάθηκε ικανή να προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος του Μόντραβα, Αντόνιν Σούμπερτ.

Τα τελεφερίκ δεν λειτουργούν, ωστόσο, οι τοπικές παμπ επιτρέπεται να δίνουν φαγητό take-away, κι ο κόσμος συνωστίζεται στο χωριό, το οποίο έγινε το πιο δημοφιλές, αφότου τα χιονοδρομικά θέρετρα των Άλπεων έκλεισαν.

Δήμαρχος Μόντραβα: κανένας επισκέπτης δεν φοράει μάσκα 

Σκιέρ και λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, χωρίς μάσκες, συγκεντρώνονται σε ομάδες, κι εξερευνούν την περιοχή, μόλις 170 χλμ έξω από την Πράγα.

«Μόλις είπα ότι μία από τις επιλογές για να μειώσουμε τον αριθμό των επισκεπτών είναι να περιορίσουμε τους χώρους στάθμευσης στο χωριό, ξαφνικά επικράτησε υστερία», εξηγεί ο Σούμπερτ, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την περίοδο καραντίνας έχοντας προσβληθεί από Covid, έκπληκτος από τις εικόνες το συνωστισμού που παρατηρεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα στο χωριό.

Η Τσεχία των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως, με υψηλό αριθμό κρουσμάτων και 15.453 θανάτους μέχρι στιγμής.

Πολλά από τα νοσοκομεία της χώρας χτυπούν «κόκκινο» με τους γιατρούν να δίνουν μια καθημερινή μάχη με τον χρόνο για να σώσουν όσους περισσότερους ασθενείς μπορούν.