Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει φέτος η Τσέλσι. Μπορεί η διοίκηση των «μπλε» να έχει δαπανήσει τους τελευταίους 18 μήνες ένα ποσό που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ωστόσο οι Λονδρέζοι πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, «πατώντας» στην 10η θέση της Premier League, έπειτα από την ολοκλήρωση των 13 πρώτων αγωνιστικών.

Κι όμως, ένας από τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, κατατάσσεται στην πρώτη θέση των κορυφαίων πασέρ του πρωταθλήματος, με βάση τα στατιστικά του στις προωθημένες μεταβιβάσεις και σε εκείνες που ξεπερνάνε τα δέκα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτές τις μετρήσεις, ο Έντσο Φερνάντες είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος πασέρ της Premier League. Ο Αργεντίνος μέσος έχει τον καλύτερο μέσο όρο στις through passes ανά 90 λεπτά, μετρώντας 3,5-4 τέτοιες μεταβιβάσεις, με τον δεύτερο Κόουλ Πάλμερ να μετράει λιγότερες από 3.

Παράλληλα, στην κατηγορία των προωθημένων μεταβιβάσεων, ο Φερνάντες βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά, καθώς μετράει από 9 έως 10 τέτοιες μεταβιβάσεις ανά αγώνα, με τους Νόργουντ και Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκονται ελάχιστα, για μερικά δέκατα, πιο ψηλά.

Ο Φερνάντες είναι ένας από τους λίγους διασωθέντες της Τσέλσι μέσα στη σεζόν, με τον Αργεντίνο χαφ να δείχνει την κλάση του στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του Ποτσετίνο, δίχως ωστόσο να έχει την απαραίτητη βοήθεια στον άξονα…