Τίποτα, τίποτα δεν την σταματά! Η Δανία έστειλε… σπίτι της και την Τσεχία (2-1), προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro και μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται πως θα επαναλάβει το έπος του 1992 όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο!

Ντιλέινι (5’) και Ντόλμπεργκ (42’) τα γκολ των νικητών, με τον Σικ (49’) να μειώνει για την Τσεχία που δεν μπόρεσε να βρει άλλο τέρμα για να στείλει το ματς στην παράταση.

Το ματς

Η Δανία μπήκε δυνατά στο ματς και  μόλις στο 5’ ο Ντιλέινι με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 13’ ο Ντάμσκαρντ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ που έκανε θα το διώξει πριν περάσει τη γραμμή ο Κουφάλ. Δέκα λεπτά αργότερα… φάνηκε και η Τσεχία στο ματς, κάνοντας στο 23’ την πρώτη της φάση, όταν ο Μάζοπουστ έκανε κάθετη, ο Χόλες βγήκε τετ-α-τετ αλλά ο Σμάιχελ τον νίκησε. Στο 37’ ο Ντάμσγκαρντ κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Βάτσλικ όμως έδιωξε. Στο 42’ ύστερα από φοβερή σέντρα του Μέλε με το εξωτερικό, ο Ντόλμπεργκ με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Τσεχία κατάφερε να μειώσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 49’ ο Σικ με πλασέ, ύστερα από σέντρα του Κουφάλ.

Στο 53’ ο Γιάνκτο έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κρμέντσικ δεν έκανε καλό τελείωμα. Οι Τσέχοι έψαξαν απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 72’ ο Γιάνκτο σούταρε, η μπάλα βρήκε τον Κιάερ και πέρασε δίπλα από την εστία, με την Δανία να βγάζει αντίδραση και να φτιάχνει δυο φάσεις για να κλειδώσει το ματς.

Ο Πόουλσεν έκανε το σουτ στο 78’ με τον Βάτσλικ να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 82’ ο Πόουλσεν έβγαλε τετ-α-τετ τον Μέλε, αυτός νικήθηκε από τον Βάτσλικ κι ενώ είχε την πάσα του αμαρκάριστου Μπρέιθγουεϊτ. Τα λεπτά κυλούσαν με τις δυο ομάδες να είναι σε… αναμμένα κάρβουνα, η Δανία γιατί δεν ήθελε να δεχθεί γκολ και η Τσεχία από την άλλη προσπαθούσε με κάθε της δύναμη να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση.

Παρόλα αυτά, η Δανία άντεξε μέχρι το φινάλε με μαζική άμυνα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα (69′ Μπράμπετς), Κάλας, Μπορίλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέβτσικ (80′ Νταρίντα), Σικ (79′ Βίντρα)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81′ Αντερσεν), Ντιλέινι (81′ Γιένσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (71′ Βας), Ντάμσγκααρντ (60′ Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν).