Τα φημισμένα εστιατόρια «Trizoni» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 16 εστιατόρια για ψάρι, που διακρίθηκαν φέτος στα βραβεία FNL ανάμεσα σε 77 εστιατόρια για ψάρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι η ετήσια απονομή των FNL Best Restaurant Awards έχει ως στόχο να αναδείξει τον δυναμισμό των ελληνικών εστιατορίων και των δημιουργών τους αλλά και τις σημαντικές και αξιόλογες προσπάθειες σε κάθε επίπεδο και κατηγορία.

Στη λαμπερή τελετή απονομής των FNL Best Restaurant Awards 2022, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 23 Μαΐου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τα εστιατόρια «Trizoni fish restaurant» κέρδισαν από ένα αστέρι σύμφωνα με την αξιολόγηση της επιτροπής των βραβείων, στην κατηγορία «Εστιατόριο για ψάρι». 

Με φήμη απο τη Χαλκιδική 

Ωστόσο, πολύ πριν φτάσει το «Τριζόνι» στα Λαδάδικα ήταν φημισμένη ψαροταβέρνα στη Χαλκιδική, χάρη στις εκλεκτές πρώτες ύλες που εξασφαλίζει από ψαράδες και παραγωγούς της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του Αστέριος Σούσουρας, ο οποίος κληρονόμησε την επιχείρηση από τον πατέρα του Γιώργο: «“Το Trizoni sea treasure” έγραψε ιστορία επί 39 χρόνια στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής και εδώ και λίγο καιρό μεταλαμπαδεύσαμε τη γνώση μας επάνω στους θησαυρούς της θάλασσας, στη Λυκούργου 2, στα Λαδάδικα, στο “Trizoni exclusive”, ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα, όπως αποδεικνύουν οι διακρίσεις μας-, εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο κ. Σούσουρας, ένας από τους πιο δημιουργικούς restaurateurs της πατρίδας μας. Και υπογράμμισε ότι «Αυτή η διάκριση ήρθε για να επιβραβεύσει τη σκληρή δουλειά και το μεράκι της ομάδας μας να πρωτοπορούμε και να ακολουθούμε τις τάσεις της εποχής, χωρίς να ξεχνούμε την παράδοση εμπιστοσύνης που μας καταξίωσε.

Ευχαριστούμε την επιτροπή για την επιλογή της. Συνεχίζουμε. Nose-to-tail experience ψαροφαγίας, αγνή πρώτη ύλη σε όλα τα πιάτα και εκλεκτά κρασιά σε μια ξεχωριστή εμπειρία Trizoni γεύσης και γαστρονομικής απόλαυσης». Εκλεκτές γεύσεις θαλασσινών όλο το καλοκαίρι στην Κρυοπηγή Το «Trizoni sea treasure» άνοιξε τις πόρτες του σε φίλους και πελάτες και πάλι φέτος το καλοκαίρι στην παραδοσιακή του στέγη, στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής, προτείνοντας στους γνώστες του καλού ψαριού τις σπεσιαλιτέ του.

Το πλούσιο μενού «δημιουργικής ψαροφαγίας», οι σπεσιαλιτέ με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, που παραλαμβάνονται καθημερινά, οι ειδικές κοπές όπως tartar, sashimi και crudo, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες με βιολογικό λάδι αποκλειστικής παραγωγής, το ψωμί από τον δικό του ξυλόφουρνο, τα τυριά από τον τυροκόμο της επιχείρησης, όπως και το ομώνυμο βιοδυναμικό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, που σερβίρεται και στο ολοκαίνουργιο wine bar, αποτελούν διαχρονικά εγγύηση ποιότητας και γεύσης και παραπέμπουν «σε μερικές από τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας».