Το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό είχε προκαλέσει 220.000 θανάτους, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία. Λίγο πριν τα φονικά κύματα «χτυπήσουν» τις πόλεις της Ταϊλάνδης, ανυποψιάστοι τουρίστες έβγαζαν βίντεο τα κύματα, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει.

Ο Βρετανός τουρίστας Julian Hadden απολάμβανε ξένοιαστες στιγμές στον ήλιο σε μια παραλία στο Koh Ngai, μαζί με τους φίλους του, όταν παρατήρησαν ότι το νερό της θάλασσας άρχισε να παίρνει μια περίεργη τροπή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ειδοποιήθηκαν ότι το σημείο που παραθέριζαν δεν ήταν ασφαλές λόγω των κυμάτων που είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν γνώριζαν ότι ένας σεισμός 9,1 Ρίχτερ είχε ξεσπάσει κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό, το πρωί εκείνης της ημέρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα τσουνάμι με κύματα ύψους 30 μέτρων που κατέστρεψαν πολλές κοντινές χώρες. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Μπαγκλαντές, την Ινδία, τη Μαλαισία, τις Μαλδίβες, τη Μιανμάρ, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη.

Επρόκειτο για τον τρίτο μεγαλύτερο σεισμό που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς απελευθέρωσε τόση ενέργεια όση πολλές χιλιάδες ατομικές βόμβες. Στη συνέχεια, κύματα νερού έπληξαν τα γύρω νησιά, τα οποία άφησαν συνολικά 227.899 τουρίστες και ντόπιους νεκρούς, αγνοούμενους ή εικαζόμενους νεκρούς και περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια χωρίς σπίτια.

Τα πλάνα του Julian απαθανάτισαν τη στιγμή που τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, καθώς το νερό άρχισε ξαφνικά να τυλίγει την παραλία. Η παρέα που εξακολουθεί να αγνοεί τι πρόκειται να συμβεί, αρχίζει μανιωδώς να μαζεύει τον εξοπλισμό της παραλίας, καθώς ένα ισχυρό κύμα κατάφερε να χτυπήσει μια από τις καρέκλες τους.

Ο Julian ανέβασε το βίντεο στο YouTube το 2013 και επιβεβαίωσε ότι όλοι στο βίντεο επέζησαν από το τσουνάμι που ακολούθησε.